其實大家睇唔睇好迪麗熱巴果套三生三世枕上書?

cyy1121
|
雖然本書都係好紅都係三生三世十里桃花嘅系列書
但係覺得應該冇三生三世十里桃花咁紅極一時
好似炒冷飯咁...
AC117
|
cyy1121 發表於 18-9-23 02:02
好似炒冷飯咁.. ...

唔睇,我睇幾次都飛走晒講鳳九嗰d戲
rose-mag
|

唔係三生三世個導演,又唔知會改編成點,有時話題性過咗未必可以繼續落去,加上有d人物轉咗,唔知會接成點樣。
Abbie_mimi
|

枕上書故事唔同既,你當全新故仔睇,故事吸引,拍成點唔知
我要做媽媽
|
其實我自己唔係幾睇好,都係D IP大劇
c.vieri
|
三生三世時一聽見鳯九話報恩就煩

最無聊就係佢地呢pair
goofy1111
|
書看過,但觉得悶,不及十里桃花好睇
qqgigiqq
|
c.vieri 發表於 18-9-24 00:25

係囉,果陣佢一出場我就飛住黎睇
kurocat
|
我睇緊扶摇
itdididi
|
小說枕上書好睇過十桃~

歡歡喜喜,又描寫左帝君嘅另一面。

期待電視劇出爐
wawaliluk
|
itdididi 發表於 18-9-30 19:09
小說枕上書好睇過十桃~

歡歡喜喜,又描寫左帝君嘅另一面。

同意,枕上書的帝君,更衰衰格格好賤咀,但一路睇會一路笑。
rosaki
|
wawaliluk 發表於 18-10-2 00:27
同意,枕上書的帝君,更衰衰格格好賤咀,但一路睇會一路笑。

係呀!好好笑,佢講嘢又短,有時覺得佢似細路仔,尤其是佢收到D狐狸糖果時。
rosaki
|

枕上書好多嘢唔明,尤其係阿蘭若個故仔,唔明
1)點解佢會俾"同母異父"嘅家姐,夾埋"同母同父"的妹妹蝦,而不是同妹妹好感情?
2)而佢親生爹娘,點解最唔錫佢,而不是佢同妹妹兩個,或佢家姐一個?
3)沉曄古古怪怪,好似好憎佢,又似因愛成恨!呢part我未睇完,所以仲係一頭霧水

rosaki
|

唔會睇好,一定無桃花咁震憾,但我極想睇,因為明顯佢呢pair比桃花時,可愛好多,桃花時,鳳九好煩,而枕上書兩個都好搞笑好可愛!東華賤賤格格成日整古鳳九,鳳九又成日以為自己好叻好醒。
不過一定多悶場,故事好多交待同解釋!
rosaki
|
c.vieri 發表於 18-9-24 00:25

枕上書,鳳九瀟洒好多,已經講佢係帝姬,唔可拖泥帶水,所以要放低而成日避開東華,不過越避,越撞見,東華越覺得佢好笑,所以整古佢。

枕上書佢地劇情不同桃花的,我上網睇話桃花夾硬安插佢地劇情,正確發展,其實桃花時,東華未識鳳九,佢係夜華同淺淺大婚後先識鳳九的,所以係桃花個篇劇令鳳九變得咁煩,其實佢好爽好豪氣好瀟灑的。
c.vieri
|
rosaki 發表於 18-10-2 13:56
枕上書,鳳九瀟洒好多,已經講佢係帝姬,唔可拖泥帶水,所以要放低而成日避開東華,不過越避,越撞見,東 ...

希望到時個編劇跟返原著就好啦千期唔好又加又改劇情。
rosaki
|
c.vieri 發表於 18-10-2 14:00
希望到時個編劇跟返原著就好啦千期唔好又加又改劇情。

枕上書鳳九無桃花咁痴,鬧極都唔走,枕上書佢俾東華責怪咗一次,就放低了東華,二百幾十年不再見㗎喇!
rosaki
|
同大家分享下一段賤賤格格東華好搞笑:

有次鳳九俾人陷害落春藥,東華知道即刻去"救"人,東華任鳳九係佢身上亂黎,但鳳九雖然食咗思春引,但佢年紀仲細,唔識要搞乜,東華就問佢,你其實識唔識㗎?鳳九成日以為自己好醒,佢話睇過小說有教,就係"落蚊帳,熄燈,蓋被,到第二朝"完。
東華答:你都skip咗好多嘢喎!
cuteunicorn
|
知道個小說作家係抄人地BL小說,再改番做BG,就對三生三世所有野冇興趣,唔想助長呢班人。
Abbie_mimi
|
三生三世小説其實唔好睇,次序倒亂,跳嚟跳去,但拍劇就順序,劇好睇好吸引,鳳九報恩夾硬加既,所以好煩,當枕上書全新故事睇,不過拍成點唔知