自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

貓頭雀 發表於 18-9-26 11:39
改左嚕,謝謝你。
仲有一個類似的,媽個B
通常男人傾計時的助語詞: 媽個B , 他竟然乜 ...
仲有個中文字.............

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

公爵府

jasmineoj 發表於 18-9-26 11:28
啱呀 - 我都費事同你講落去

我個衰仔成日笑笑口咁同我講,原來係咁意思,激死。

JD930    發表於 18-9-26 11:50

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

heilok 發表於 18-9-26 11:44
我個衰仔成日笑笑口咁同我講,原來係咁意思,激死。

死,呢句好熟,經常聽

水晶宮

dede2005 發表於 18-9-26 11:16
中二病 ( 強烈自我中心、妄想症⋯)

這個都是妹妹教我,還有“白蓮花”

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

miriam 發表於 18-9-26 11:36
出 pool 好耐之前已經知, 估唔到中學生都玩埋呢樣

即係將來問阿女有拖拍未?可以問佢「你出pool未?」
做人潮d,才可以和年輕人溝通到~

男爵府

jasmineoj 發表於 18-9-26 11:28
啱呀 - 我都費事同你講落去

吓, 乜係咁解咩? 我成日聽見, 仲以為照字面解添...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

MariaTsui 發表於 18-9-26 11:52
這個都是妹妹教我,還有“白蓮花”

...................

王國長老

tester5 發表於 18-9-26 11:54
即係將來問阿女有拖拍未?可以問佢「你出pool未?」
做人潮d,才可以和年輕人溝通到~
...
我成日問佢出 pool 未架, 記得請食飯連餸再加凍飲

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

miriam 發表於 18-9-26 12:14
我成日問佢出 pool 未架, 記得請食飯連餸再加凍飲
但點解出pool要請食飯?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

miriam 發表於 18-9-26 11:34
一齊食雞 = 一齊玩pudg game

呢句未聽過

……

王國長老

tester5 發表於 18-9-26 12:28
但點解出pool要請食飯?
脫離單身狗行列要請食飯喎

王國長老

crystal媽咪 發表於 18-9-26 12:53
好興㗎!!(一齊食雞)
(呃蝦條)我都喺度學返嚟,不過佢老公話好粗魯
粗魯都無計, 真係唔知點解好難去同佢地溝通

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

miriam 發表於 18-9-26 12:55
粗魯都無計, 真係唔知點解好難去同佢地溝通

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

珍珠宮

環保接龍勳章

miriam 發表於 18-9-26 10:53
真係要集百家之大成, 好彩識睇少少, 否則同我囡溝通唔到

出 pool = 正式有拖拍, 以前係大學生用多, 估唔到 ...

仲有:

娘娘 = 觀音 = 收兵
入伍 = 唔係我地老餅踏入50, 係做兵
狗糧 = 比單身狗食 (自嘲單身)

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

王國長老

crystal媽咪 發表於 18-9-26 12:56
單獨同後生講ok。但係如果同啲同輩同長輩,就小心啲啦。 講慣咗有時會衝口而出
...
當然唔會對住我媽講, 免得佢話乜個孫亂講野

王國長老

gracelam 發表於 18-9-26 13:03
仲有:

我係咪要整返個 summary 呢

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

miriam 發表於 18-9-26 13:09

贊成

寶石宮

miriam 發表於 18-9-26 13:09

寶石宮

gracelam 發表於 18-9-26 13:03
仲有:

多謝分享

首頁
12345...13

尾頁

跳至