想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

8/27last m, 10/1用cb驗到有左,同日用萬寧都驗到有,第二日用cb電子驗到1-2週。
今日10/7,去廁所流粉紅色,即刻入醫院,但肚照照超聲波,照唔到有野,再驗孕,話無懷孕。

點解會咁??

大宅

認識瑞士牛牛第一回

ilovebaba 發表於 18-10-7 15:54
8/27last m, 10/1用cb驗到有左,同日用萬寧都驗到有,第二日用cb電子驗到1-2週。
今日10/7,去廁所流粉紅色 ...

兩個可能性。
一,醫院啲驗孕棒敏感度不足所以未驗到,得3-4週超聲波照唔到有野都好正常。
二,真係化學懷孕。精子卵子成功結合後都會產生hcg,但濃度好低,一般驗孕棒未必驗到,但cb敏感度極高,通常驗到。但結合後仲要成10日先著床,但可能因為子宮環境唔夠好或其他原因,受精卵著床唔到,hcg會降返,咁又會變返黎M。依個就係化學懷孕,所以再用棒驗就驗唔到有懷孕了。

男爵府

係化學左,流粉紅其實姐係黎M

別墅

shanshan827 發表於 18-10-7 16:10
兩個可能性。
一,醫院啲驗孕棒敏感度不足所以未驗到,得3-4週超聲波照唔到有野都好正常。
二,真係化學懷 ...

好灰,前2年已經試過一次流產,產檢無心跳,唔識大,今次又一場歡喜一場空

別墅

siuballball 發表於 18-10-7 16:29
係化學左,流粉紅其實姐係黎M

真係好想問個天,點解又係我

大宅

認識瑞士牛牛第一回

ilovebaba 發表於 18-10-7 16:35
好灰,前2年已經試過一次流產,產檢無心跳,唔識大,今次又一場歡喜一場空
...

明白的,我試過1次空心胎,2次無心跳,但終於成功第4次生得出了。
如果易化學的話要保持子宮溫暖,多啲浸腳,唔好食凍野。加油呀

男爵府

肚照要成7-8w先會照到, 4w係一定照唔到

複式洋房

ilovebaba 發表於 18-10-7 16:36
真係好想問個天,點解又係我

其實醫生話由懷孕到生到的成功率大約7成,年紀大就再低啲。即係10個都有3個失敗,所以你唔係唯一一個,仲有同路人都有咁的經歷,我都小產過唔止一次,會傷心但我都同自己講唔好灰心,做好自己之後等緣份。做人要正面啲,如果想成為媽媽更加要正面,因為要樹立榜樣比小朋友睇,大家一齊加油(emoji)(emoji)

複式洋房

shanshan827 發表於 18-10-7 16:45
明白的,我試過1次空心胎,2次無心跳,但終於成功第4次生得出了。
如果易化學的話要保持子宮溫暖,多啲浸 ...

請問浸腳有咩作用?同埋要落藥粉浸嗎?

大宅

不如你去驗血check HCG 吖
驗血會準啲架!

加油!

首頁

尾頁

跳至