國泰plaza premium lounge

bee
|
有無jm知道, 如果搭快運在terminal 2 就沒有機會用到個lounge, 因為d lounge全部在Terminal 1, 是嗎?
VioletCC
|
在T2 入閘後搭無人駕駛返T1 便可
其實T2 作用是check in, 寄艙, 上機都要過返T1
vet
|
plaza premium 同國泰有乜關係?
edithyy
|
樓主想問國泰lounge 定plaza premium lounge
2樣嘢嚟㗎喎!
龍山仔仔
|
edithyy 發表於 18-10-14 01:49
樓主想問國泰lounge 定plaza premium lounge
2樣嘢嚟㗎喎!

我估搭快運應該入唔到CX lounge, 當然有國泰咩咩會員除外(我唔知咩級才可入)
Carriegerrard
|
edithyy 發表於 18-10-14 01:49
2樣嘢嚟㗎喎!

我諗佢係有AE CX張信用卡
可以入premier lounge
所以就以為係CX lounge

Btw
T2都有一間premier lounge
不過細間啲
ccgirlcc
|
Carriegerrard 發表於 18-10-14 03:01
我諗佢係有AE CX張信用卡
可以入premier lounge
所以就以為係CX lounge
你去過? 我想去但見佢話要arrival先過到去,出境去到就無搵,
同埋以前好似5歲以下都可以帶免費,因為無留意,呢家轉3歲?
我仔剛3歲,唔比佢入even佢係bb車訓左
bee
|
VioletCC 發表於 18-10-14 01:26
在T2 入閘後搭無人駕駛返T1 便可
其實T2 作用是check in, 寄艙, 上機都要過返T1
...

謝謝各位jm, 明白了, 等一次在T2 check in
wcpcelia    發表於 18-10-14 08:47
木土土
|
bee 發表於 18-10-14 07:19
謝謝各位jm, 明白了, 等一次在T2 check in

T2 check in 完,可以去番T1先出境,係T1 入面行街入lounge ,夠鐘先係T1去T2等boarding上機
Carriegerrard
|
ccgirlcc 發表於 18-10-14 03:33
你去過? 我想去但見佢話要arrival先過到去,出境去到就無搵,
同埋以前好似5歲以下都可以帶免費,因為無留 ...

如果你講緊AE Cathay card入得去嗰間
離境都入得喎
未駛入禁區住架
喺T2的
小朋友嗰方面我就唔清楚喇
我未有小朋友
所以唔知呀
deedlit
|
ccgirlcc 發表於 18-10-14 03:33
同埋以前好似5歲以下都可以帶免費,因為無留 ...

3歲要簽多張卡先入得呢