失眠啊

吖B
|
有無好似我咁樣,早上飲咖啡,奶茶,綠茶,任何茶,到左夜晚都會失眠,早上去左行山,中午食壽司,飲左一杯綠茶咋,好累啊,但失眠中
香港熊貓
|
吖B 發表於 18-10-18 02:33
有無好似我咁樣,早上飲咖啡,奶茶,綠茶,任何茶,到左夜晚都會失眠,早上去左行山,中午食壽司,飲左一杯 ...

pixelskin
|
放假mode 訓唔着
吖B
|
pixelskin 發表於 18-10-18 02:42
放假mode 訓唔着

我FTM,日日都放假
crystal媽咪
|
有無好似我咁樣,早上飲咖啡,奶茶,綠茶,任何茶,到左夜晚都會失眠,早上去左行山,中午食壽司,飲左一杯 ...

失眠飲少啲茶。夜晚臨瞓做下運動睇下書
chiliwu
|

唔會, 飲乜都隨時瞓得著
saming999
|
晚上臨瞓前飲杯熱羊奶
吖B
|
crystal媽咪 發表於 18-10-18 09:03
失眠飲少啲茶。夜晚臨瞓做下運動睇下書

我每次失眠都係因為飲茶,最少要隔16個鐘先有睡意,仲要係好累個隻
crystal媽咪
|
吖B 發表於 18-10-18 10:01
我每次失眠都係因為飲茶,最少要隔16個鐘先有睡意,仲要係好累個隻

如果好鍾意飲茶,唔可以一次過減曬。就由茶嘅濃度開始,溝淡啲,否則辛苦都係你自己

吖B
|
crystal媽咪 發表於 18-10-18 10:05
如果好鍾意飲茶,唔可以一次過減曬。就由茶嘅濃度開始,溝淡啲,否則辛苦都係你自己
:fortu ...

我唔鍾意飲茶,平時都唔飲茶,食壽司,凍飲飲晒,所以飲少少都會出事
crystal媽咪
|
吖B 發表於 18-10-18 10:35
我唔鍾意飲茶,平時都唔飲茶,食壽司,凍飲飲晒,所以飲少少都會出事

咁再飲少啲,我家人12點後飲都會瞓唔到.佢去茶餐廳嗰啲全部都叫人哋畀水佢
我係女仔
|

我只是飲花旗心果日會眼光光
華華子
|

我無論什麼時侯, 什麼份量, 只要是一口茶, 一啖咖啡/奶茶都會失眠
吖B
|
華華子 發表於 18-10-18 12:00
我無論什麼時侯, 什麼份量, 只要是一口茶, 一啖咖啡/奶茶都會失眠
...

同路人啊
lina9316
|
我早上飲冇事,下午2點後飲,夜晚就失眠。下午食一個榴蓮都失眠
tsung
|
儘量少飲刺激性飲品
MeowMuiMui123
|
可能唔關咖啡/茶事?做ftm前工作忙嗎?
我係ftm後開始失眠。我覺得係個腦唔夠累.....無咗果種一回家就散的情況。
吖B
|
MeowMuiMui123 發表於 18-10-18 13:26
可能唔關咖啡/茶事?做ftm前工作忙嗎?
我係ftm後開始失眠。我覺得係個腦唔夠累.....無咗果種一回家就散的 ...

係飲茶累事,我女三歲,上次夜晚七點左右飲左凍檸茶,好興奮咁,玩到早上六點半先訓覺,遺傳唔啊
123blow
|

綠茶我都中招! 平日我晚上一杯啡都可以瞓到隻豬咁, 但一飲綠茶就死!
吖B
|
123blow 發表於 18-10-18 21:48
綠茶我都中招! 平日我晚上一杯啡都可以瞓到隻豬咁, 但一飲綠茶就死!
...

我全部茶類飲料,咖啡都唔得