自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

聖馬加利大幼稚園

大宅

Liukut 發表於 18-10-23 00:10
注重品德~真正關愛小朋友~唔使谷~最好有埋N班

明愛凌月仙!可惜無n班,我仔讀緊,亦慶幸我仔可以讀到!校長好有熱誠,老師好有愛心!

大宅

馬爾太 發表於 18-10-23 11:30
趙生都好信?

點解嘅?

子爵府

MrsPerthLiu 發表於 18-10-23 16:23
點解嘅?

佢好多嘢都係錯。有舊同事好心同佢講啲料錯,佢assistant回覆話為咗保護發問者私穩,專登錯。

公爵府

馬爾太 發表於 18-10-23 13:57
因為net 11嘅K太多選擇

但傳聞逃亡潮同質素有關係

公爵府

Ytfc 發表於 18-10-23 12:58
仲有聖保羅堂德育都好好,唔谷

D小朋友的確幾乖,而且功課量又正常

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

馬爾太 發表於 18-10-23 16:39
佢好多嘢都係錯。有舊同事好心同佢講啲料錯,佢assistant回覆話為咗保護發問者私穩,專登錯。
...

流就流啦佢,真光、聖馬加利大都叫隱世,深山出黎就唔知,呃稿費呃足咁多年,佢面皮都算厚

子爵府

moma1023 發表於 18-10-23 16:49

應該唔關事。幾間小學考頭幾名嘅小朋友都嚟自偉思。

公爵府

Charlotte_mom 發表於 18-10-23 16:51
流就流啦佢,真光、聖馬加利大都叫隱世,深山出黎就唔知,呃稿費呃足咁多年,佢面皮都算厚
...

仲有D talk,幾百一次,我老公有次有人比$佢去聽,回來同我講:廢.到.爆
好在唔駛$

複式洋房

最緊要入面教既人有愛心~
所以好難揀的

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

kit-kwok 發表於 18-10-23 15:48
明愛凌月仙!可惜無n班,我仔讀緊,亦慶幸我仔可以讀到!校長好有熱誠,老師好有愛心!
...

我個衰仔入到唔肯讀嘥我留位費

大宅

pomanlife 發表於 18-10-23 18:25
我個衰仔入到唔肯讀嘥我留位費

其實小朋友感覺好重要,好似我個小朋友去偉思interview.一入門口就扭計唔肯入,死都話要走,佢in左6間,就是伟思咁大反應,最緊要小朋友感覺自己鐘意。唔緊要,或者有更適合佢。

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-10-23 08:21
寶血得
我妹一家搬過香港島,親戚搭路,姨甥入左某名幼讀N,但完全唔鐘意,阿仔無講過返學嘅野,學校同家長 ...

我個仔N班和K1 都係跑馬地寶血(大約11年前)真心覺得好好,上至校長,下至姨姨都好和藹可親,返學主要係學習生活上嘅嘢(我諗應該係五常法之類),學習好輕鬆,試過有次叫小朋友攞泳衣和毛巾返學校,開咗個吹氣泳池比佢哋玩水;星期六又有課外活動,校園雖然細細,不過眼見大部分小朋友都好開心,我個仔日日返嚟都好好唱口

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

kit-kwok 發表於 18-10-23 20:04
其實小朋友感覺好重要,好似我個小朋友去偉思interview.一入門口就扭計唔肯入,死都話要走,佢in左6間,就 ...

我仔堅持讀返n班嗰間,之後一讀就讀到畢業,亦由嗰間幼稚園派到佢鐘意嗰既小學,可能都係緣個話。雖然唔係讀咩名幼,但都算一間好有愛心幼稚園,兩個小朋友已畢業,都話返幼稚園好開心

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

wife 發表於 18-10-23 20:15
我個仔N班和K1 都係跑馬地寶血(大約11年前)真心覺得好好,上至校長,下至姨姨都好和藹可親,返學主要係 ...

細姨甥由細到大天然呆
讀n班一年呆足一年,問佢學校野唔彩你擰埋一面
轉去寶血,短短開學不足一個月,跳住笑住話鐘意返學,已經夠震驚。仲要老師打電話同家長講學校情況,老師話佢好主動好識照顧人係大哥哥,我妹真係問佢有無攪錯第二個同學,佢喺屋企從未試過(全家族集體唔相信),直到老師派學校相返黎,見佢笑到四萬咁嘅蠱惑口面,又真係好開心參與d活動,我地至見到佢另一面

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

寶血校舍我覺得唔細
雖然我2個女畢業左好耐
但一定介紹比朋友仔女
呢間學校小朋友讀好開心
珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Charlotte_mom 發表於 18-10-23 20:31
細姨甥由細到大天然呆
讀n班一年呆足一年,問佢學校野唔彩你擰埋一面
轉去寶血,短短開學不足一個月,跳住 ...

咁神奇! 唔排除係人夾人
放下自在

子爵府

moma1023 發表於 18-10-23 16:49

王國長老

若曦 發表於 18-10-23 21:33

如果年年都係咁,咪好奇怪?!
質素有問題,個個走,但第二年又一堆唔知訂又走去考?又變幾班N出黎?唔會掛.....

侯爵府

MrsPerthLiu 發表於 18-10-23 16:23
點解嘅?

亂up 24,老吹。而家個個都上網,仲有咩穩咩世學校呀。
我點解咁講,之前幫大仔了解小學,剛好果時係ftm,周圍參觀小學,出席講座&觀課,做哂功課去了解左差不多20間學校(不同區),果時間中有睇親子雜誌,呢個趙sir解答家長選校問題,剛好係我睇果d學校,佢完全係老作咁答問題,明明好谷唔關愛,比佢講到幾好幾好。一心幫小朋友搵適合學校又信佢真係中伏。

首頁

尾頁

跳至