自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

先生啱啱過身過幾月,到宜家都覺得係發咗場惡夢,個心好痛,日日掛念,孤單又徬徨,接下來的生活就淨低我同才上小二的囡囡。只不過想有個平凡的小家庭生活,現實點解咁殘酷無情啊

別墅

有個ex 死咗
十年都有了
都會間中係咁

但次數會越來越少

公爵府

朵朵 發表於 18-11-8 10:41
先生啱啱過身過幾月,到宜家都覺得係發咗場惡夢,個心好痛,日日掛念,孤單又徬徨,接下來的生活就淨低我同 ...

我老豆死後 一個月到 我媽就無事
因為爸爸長期病患
我諗突然嗰隻會難平伏

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

先生啱啱過身過幾月,到宜家都覺得係發咗場惡夢,個心好痛,日日掛念,孤單又徬徨,接下來的生活就淨低我同 ...

JM你有無睇[跳躍生命線] ?

其實我那天看了其中一集就哭過不停, 想起死了的爸爸, 其中有一集是講對親近的人過世的心路, [本的地]的老闆說, 親人死了就死了, 是永遠的痛, 特別是逢年過節就特別想起了, 因為痛先代表他對我重要, 有時仍然想痛是因為希望把消失了的親人一直放在心中最重要的位置.

我知道你好心痛, 因為你的丈夫對你十分之重要及珍惜, 希望你的痛會慢慢沉澱, 不再很痛而是成為你一個重要的回憶.

以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

伯爵府

回覆樓主:

時間可以洗掉一切傷痛,你要振作,好好生活,你還需要照顧年幼女兒的。
我姐夫多年前突然走了,因真係好突然,大家都好傷心,特別係我家姐。嗰段期間我們家人經常探佢,陪佢,等佢可以走出傷痛。辦完晒後事總算告一段落,但重新投入工作。
家姐為了離開佢地結婚後就入住的住所,以免睹物思人,將層樓賣了,現在租屋住。
你需要找朋友家人傾訴,陪伴,傷心難免,希望你盡快走出傷痛

子爵府

聽到都心疼,好好照顧自己同女兒。
生命有無限的可能性,祝你們將來會幸福快樂

男爵府

你要加油喔,有什麼事要與親友講,人間有情

水晶宮

畀面勳章

我好明白伴侶,尤其係一家之柱的老公突然倒下的感受,好徨恐好無助,一個女人帶住小朋友,更加擔憂未來 自己心傷透,又要照顧小朋友情緒......
不過女人雖然脆弱,但“為母則強”,作為母親,你的能力比你想象中更加堅毅,堅到超乎你想象

伯爵府

睇過一套劉華同sa再說一次我愛你 埋尾有一幕最後日記, 非常感人

節錄如下:

記得你跟我說的故事嗎
一對老夫妻,一個走得快 一個走得慢
對不起,我走快了
對不起,我没有等你
生命中太多事由不得我們掌握
讓我們換另一個方式再相愛吧,好嗎?
我們因為愛而不捨
如今,因為愛,你答應我,學會放下,好嗎?
答應我,好好活下去,好好愛你自己
我很珍惜這個機會,跟你再說一次,我愛你」

每個人做人的緣份都不同,樓主加油。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

真係好難接受,但都係個句要走落去

男爵府

加油

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我爸走左之後,媽每日以淚洗面,過左2個月好似好d,一有朋友打俾佢又爆喊

過無幾耐,可能太傷心,cancer復發,好快都跟爸爸走埋了⋯⋯

唔好太傷心,好好照顧呀囡,呀囡仲需要你。將呀囡當成爸爸既延續,好好愛下去

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

時間會治癒傷痛!向前走,不要回頭,好好同女兒生活!加油!

珍珠宮

向前望, 不要再回想過去太多

難過傷心-生離死別 , 是人生必經

只能說, 緣起緣滅, 你先生已跟你今生緣盡, 他在另一境界繼續他的旅程, 你們雙方都要勇敢地繼續走下去

女兒是你精神支柱, 要好好保重

時間會沖淡一切, 祝福你和女兒快樂

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

男爵府

加油呀囡囡好需要你照顧

水晶宮

JM 加油
如果唔開心,記得搵人傾。想喊便喊,唔好太過壓抑自己。時間會沖淡一切,你要加油哦,好好保重。你仲有個細路要照顧的。祝福你

男爵府

好媽媽勳章

為了小朋友,要加油!祝福你們以後一切順利安好

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

jm加油, 時間可沖淡傷痛, 你仲有囡囡. 得閒食下甜品. 做下運動, 放鬆下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

加油啊!你要好好撐住,女女好需要你呢

始終會過去的,盡量令自己日常作息有規律,keep住忙碌

首頁

尾頁

跳至