家事百科

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問如果安裝入嵌式雙頭電磁爐新廚櫃面已開了一個窿電磁爐下面部份剛好可穿過並平穩放好但個窿下面要安裝支架或托盤嗎因親戚家中裝修我見到這個情況櫃面只有一個窿下面做了櫃筒層格只靠電磁爐每邊大約一厘米卡在櫃面可以支撑在爐上面煮重的重西嗎
(例如煲湯)
爐的牌子是Campus 入嵌 / 枱面雙用。嘗試上網找安裝影片 / 圖片,但很難找到,家人之前用開煤氣枱面爐,所以無咩概念,先謝謝分享睇下是否再要跟裝修跟進

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

未裝過,煤氣就都係開個窿就算,只係規定離牆四寸,唔可以落玻璃膠,就咁放上去

電就見前面有疏氣位,可以問下panashop

侯爵府

Zebrafish 發表於 18-11-12 16:56
請問如果安裝入嵌式雙頭電磁爐,新廚櫃面已開了一個窿,電磁爐下面部份剛好可穿過並平穩放好,但個窿下面要 ...

你要睇返你個爐牌子嘅說明書,煤氣爐一般會要求每邊有一吋左右,即 25mm, 而電磁爐一般會要求有 15mm 或以上。

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝兩位的回應,我跟家人說說

首頁

尾頁

跳至