自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tester5 發表於 18-11-14 18:40
所以我唔講,唔想讓人覺得自己偏頗。而且我知的已是後期。

等你講出整件事的來龍去脈,有請~

自己了出黎抽水,之後話自己唔知咩事,叫其他人講詳情,勁呀
天朗氣清

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tinlong22 發表於 18-11-14 18:46
自己了出黎抽水,之後話自己唔知咩事,叫其他人講詳情,勁呀
佢都唔係第一次抽呢單水,當事人我喺度,
亦都澄清好幾次,
佢就當睇唔到,我引用佢回都唔回我添,點解呢?
屈完又屈,不過講得多總有人會信嘅

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

所以我唔講,唔想讓人覺得自己偏頗。而且我知的已是後期。

你都幾好笑!自己唔知來龍去脈,就講咁耐…

依家,仲話自己唔講

仲想抽我水?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ning.. 發表於 18-11-14 18:58

依家,仲話自己唔講
#舊事+斷章取義+強加自己意見

絕對係講緊佢自己,好鬼叻,佢有自知之明

侯爵府

所以我唔講, 唔想讓人覺得自己偏頗 。而且我知的已是後期。

Sorry , 笑咗

超佩服你
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MsBusy 發表於 18-11-14 18:56
佢都唔係第一次抽呢單水,當事人我喺度,
亦都澄清好幾次,
佢就當睇唔到,我引用佢回都唔回我添,點解呢? ...

死噠,之前有版友唔識分頭胸腹,我懷疑佢身份貼左張宇宙大王圖,會唔會俾人話我起人底貼左人地張相出黎架

MsBusy    發表於 18-11-14 19:19
天朗氣清

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

ning.. 發表於 18-11-14 18:58

依家,仲話自己唔講

我唔明點為之「抽水」。
既然你答我點解舊事重提,又知被起底的JM是誰。
我就比機會你自己講一講,我有那裡有曾講錯

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

姐姐呀!何必【意思】没有必要,不必。

唔係問你點解呀!

你俾機會我講…喂!唔該晒喎!

不如你又講下…我上面留言所指的,有邊樣講錯你?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wawaliluk 發表於 18-11-14 17:07
不是叫版主封account,已經可以隱藏所有帖嗎?
要自己動手删除內容,要好花時間。
...

請周點樣可以自己動手删 po

珍珠宮

tester5 發表於 18-11-14 19:08
我唔明點為之「抽水」。
我就比機會你自己講一講, 我有那裡有曾講錯..

• 在別人討論、爭辯、罵戰之時,忽然插口伺機煽風點火,意圖借刀殺人;
  • 在某一事件上借機引申為對另一事件/事物的批判或嘲諷,等同指桑罵槐。

但不論上述所指為何,皆可泛指「鬼鬼祟祟地去佔不應該得到的便宜」。

珍珠宮

tester5 發表於 18-11-14 19:08
我唔明點為之「抽水」。
我就比機會你自己講一講,我有那 ...

你唔知來龍去脈就帶頭講…到人哋質疑你的說法時,就話我先知來龍去脈,俾機會我發表。

你咁都唔係佔我便宜,唔通我佔你便宜丫?

翡翠宮

ning.. 發表於 18-11-14 19:23 在別人討論、爭辯、罵戰之時,忽然插口伺機煽風點火,意圖借刀殺人;在某一事件上借機引申為對另 ...

我講既全是我知的事實,若有錯,隨時歡迎指正。

反而不斷指我「抽水」的,我完全不明所以,而且你們在怕什麼?為什麼全衝出來就要話有人「抽水」,究竟我抽了誰的水?

翡翠宮

ning.. 發表於 18-11-14 19:27
你唔知來龍去脈就帶頭講…到人哋質疑你的說法時,就話我先知來龍去脈,俾機會我發表。

你咁都唔係佔我便 ...

那請講重點,我講錯什麼,請你指正?

珍珠宮

tester5 發表於 18-11-14 19:32
我講既全是我知的事實,若有錯,隨時歡迎指正。

反而不斷指我「抽水」的,我完全不明所以,而且你們在怕什麼?為什麼全衝出來就要話有人「抽水」,究竟我抽了誰的水?.

事實??單單你話人怕,呢樣已經係 無中生有 啦!

你搞清楚…唔係怕!
就係唔怕先企出嚟指正你嘅說法。

上面未答咗你抽水點解囉!你明唔明都好啦!

珍珠宮

tester5 發表於 18-11-14 19:36
那請講重點,我講錯什麼,請你指正?

你去睇下…我第一個留言,搵重點啦!

之後,其他人向你提出不同的質疑,你就當睇唔到。

我好人啲答埋你啦!重點話你抽水呀!

咁你快啲去答返上面,人哋問你嘅嘢啦!包括事件主角的問題呀!

驚你又唔明,補充一下:

在某一事件上借機引申為對另一事件/事物的批判或嘲諷,等同指桑罵槐。

翡翠宮

ning.. 發表於 18-11-14 19:50
你去睇下…我第一個留言,搵重點啦!

之後,其他人向你提出不同的質疑,你就當睇唔到。

可以質疑我什麼?我講既全係我知道既事實。
反而一群人衝出來話我抽水?究竟你們怕些什麼要?令人難以理解。

珍珠宮

tester5 發表於 18-11-14 19:57
反而一群人衝出來話我抽水?究竟你們怕些什麼要?令人難以理解 ...
咁你未去回覆返引用過話你嘅人囉!你怕什麼??

我第一個回覆,無隱瞞過來意!上面已經盡量解答你,但好明顯你唔明/唔認同吧!

而我係無得到其他人 授權 代答你嘅問題。

唔好下下 你們你們 ~你講嗰件事都唔關你事的,你又出聲?難道你同佢哋是…你們 的關係?

侯爵府

tester5 發表於 18-11-14 19:57
反而一群人衝出來話我抽水?究竟你們怕些什麼要?令人難以理解 ...

咁你咪回覆番人哋問你嘅嘢, 點解要問人哋怕什麼? 又點解你們我們? 學你話齋,上討論區啫,乜你們我們他們啊?
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-11-14 16:52
佢話佢係睇我history

睇你5年嘅history才能撘到咀,條友都好得閒
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

VCBB小天使 發表於 18-11-14 19:19
請周點樣可以自己動手删 po

自己出的post,下面有"編輯"2個字,click入去改。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁
45678...10

尾頁

跳至