網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問,我11月6日已付款,今天看到賣家還沒發貨,問店主他說45天內發貨。。但咁耐系統係咪變左交易成功?

男爵府

zukiyahoo 發表於 18-11-16 16:36
請問,我11月6日已付款,今天看到賣家還沒發貨,問店主他說45天內發貨。。但咁耐系統係咪變左交易成功?
...
唔會, 因為你以發貨日開始計, 不過你睇返佢件貨的原本的網頁, 若無列明45日發貨, 可以取消兼投訴佢.
通常呢d超過7日的發貨都九成九係流的, (訂做商品除外), 邊有可能要45日先發到比你, 月球運落來都唔駛啦.
所以睇清楚發貨日,超過3日都唔駛考慮.

大宅

hkken04 發表於 18-11-16 16:52
唔會, 因為你以發貨日開始計, 不過你睇返佢件貨的原本的網頁, 若無列明45日發貨, 可以取消兼投訴佢.
通常呢 ...

係喎,睇番頁面佢仲話下午3點訂單都當天發貨。。。

男爵府

zukiyahoo 發表於 18-11-16 16:55
係喎,睇番頁面佢仲話下午3點訂單都當天發貨。。。
一般係睇單價上面有"配送:"那一行, 有時效的會列出來, 無列出來是72小時內發貨(而家唔知有無改),所以,若佢無列出來, 你可以Cap圖,72小時之後申請退款及投訴佢.

大宅

hkken04 發表於 18-11-16 17:03
一般係睇單價上面有"配送:"那一行, 有時效的會列出來, 無列出來是72小時內發貨(而家唔知有無改),所以,若佢 ...

好呀,唔該晒你

大宅

hkken04 發表於 18-11-16 16:52
通常呢 ...

我之前都試過買嘢,付款後才睇到要45日才發貨,即刻退款真係唔好搞

大宅

bibiwuwu2 發表於 18-11-16 17:16
我之前都試過買嘢,付款後才睇到要45日才發貨,即刻退款真係唔好搞

大宅

可以以卖家未发货理由,直接按退款

男爵府

zukiyahoo 發表於 18-11-16 16:36
...
我有件貨佢都寫左25日內發貨= =
我問佢..又變左20號前發貨..
我D貨到晒咁滯..係欠佢一件..
取消佢又會無左400-50個優惠...

男爵府

bloodwong 發表於 18-11-17 13:13
我有件貨佢都寫左25日內發貨= =
我問佢..又變左20號前發貨..
我D貨到晒咁滯..係欠佢一件..
其實20號都唔係太耐, 你唔趕就可以等埋佢, 不過,你要小心的是, 佢話發貨, 但20號佢開在發貨的訊息,但未必表示真係發貨比你, 一來呢陣都好多物流取件已經遅, 而佢亦未必第一時間發貨, 就算真係發到, 物流亦會好慢,所以真係唔知幾時先到件.
若果你單項就可以取到50元津貼的話, 就不如集左其他的下來, 反正都只是蝕首重.而誇店津貼,應該係比左錢就決定,唔會扣返轉頭,所以若果呢單只係十元八塊,就不如取消算啦.

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Yipmin 發表於 18-11-16 20:40
可以以卖家未发货理由,直接按退款
咁又唔好, 賣家一定會拖你。最好選拍多, 不想要, 咁會順暢啲。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

首頁

尾頁

跳至