心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

入公司6年來每日都比無理取鬧的上司折磨。
奈何因爲人工唔錯嘅關係捱過咗一年又一年...
今年生咗bb,以為坐完月休息夠心情會好返D,
但而家每日見住工人同bb玩得咁開心,就會諗點解佢每日工作得咁開心但我每日都咁痛苦,不禁悲從中來
最近公司又有D野令我心情好差,日日返到屋企都黑面對住老公,佢問我做咩我又話佢煩...
我知道佢好慘但我亦都控制唔到,好討厭咁樣嘅自己...始終攞唔出勇氣去轉換新環境...

大宅

回覆樓主:

我以前都好似你咁。 分工做咗差唔多十年, 人工雖然高但係非常受氣。 生完bb之後仲辛苦, 返工好似俾上司歧視咁。 又話你唔OT唔成。 最終捱到bb一歲就 離職了。 依家搵咗份工雖然人工冇咁高, 但起碼唔使睇人面色, 又近屋企又可以準時收工。 仲可以送埋小朋友返學先返工。 所以睇下樓主你點決擇

男爵府

忍在6年已經好叻,再甘落去會吾會有抑鬱架

男爵府

做得長期唔開心,高人工都冇用,
如果壓力攪到情緒抑鬱,影響家庭唔值得。

辭職喇 ! 放開懷抱,輕鬆面對,否則情緒失控家變 !
加油 ! 振作 !

大宅

bikat 發表於 18-11-28 23:32
入公司6年來每日都比無理取鬧的上司折磨。
奈何因爲人工唔錯嘅關係捱過咗一年又一年...
今年生咗bb,以為坐 ...

我都會咁,無奈EQ 低真係頂唔順!
好彩公司有個傾到心事既朋友,互相呻吓傾下

首頁

尾頁

跳至