自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位聰明的jm,我去完旅行在機場搭的士返大圍時漏咗相機在的士之內,相機唔係好貴,但內裡有好多相片全冇back up,好想揾得番,已經報咗警,亦睇咗屋苑cctv知道車牌號碼話咗俾警方知,已報商台馬路的事,已打上的士台俾咗錢做廣播,但兩星期已過都冇回音,我仲有乜可以做?

我上年大病過,之後記性差了,multi tasking能力也差咗,同家人去完旅行攞住大包細包回港,係自己唔好係自己衰,竟然漏咗相機在的士,好傷心,啲相好有紀念價值,我還有乜嘢可以做揾番相機?商台和的士台話只可以作廣播,唔可以揾到司機,警方話未能聯絡到車主

我知揾到司機可能相機都未必揾得番,但想盡力試下

男爵府

牛年勳章

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

call上 的士台, 講番個路線及時間, 有機會揾得番,。因試過

大宅

小肥兔 發表於 19-1-6 12:42
call上 的士台, 講番個路線及時間, 有機會揾得番,。因試過

已經打上的士台23858288,俾埋錢做廣播,但都冇回音。而家的士係唔係好少開call台聽?

珍珠宮

畀面勳章

雪米兒 發表於 19-1-6 12:48
已經打上的士台23858288,俾埋錢做廣播,但都冇回音。而家的士係唔係好少開call台聽?
...

一dd, 有折個d的士, 真係一班人自己接客個d, 真係未必聽台

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

雪米兒 發表於 19-1-6 12:48
...

要做嘅都做咗,只好耐心等待

大宅

小肥兔 發表於 19-1-6 12:51
一dd, 有折個d的士, 真係一班人自己接客個d, 真係未必聽台

謝謝你。我只係在機場隨便上一架的士,唔係有折的士,唉……

大宅

tsung 發表於 19-1-6 12:51
要做嘅都做咗,只好耐心等待

謝謝你。好沮喪 ,希望有奇蹟

tsung    發表於 19-1-6 17:17

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

可能俾客攞左 下次用多部手機影做back up

伯爵府

雪米兒 發表於 19-1-6 12:33
各位聰明的jm,我去完旅行在機場搭的士返大圍時漏咗相機在的士之內,相機唔係好貴,但內裡有好多相片全冇bac ...

如果俾埋車牌號碼警方都未能聯絡車主真係冇野可以做,只可以等

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

回覆樓主:

其實警察處理失物報失係點樣程序呢?社會上一日咁多人唔見嘢,我好明白好難逐個case去揾番出嚟,但我估件嘢唔緊要事主都唔會花時間去報失。希望警察叔叔唔好放棄,幫我聯絡到車主和司機啦

侯爵府

雪米兒 發表於 19-1-6 18:36
其實警察處理失物報失係點樣程序呢?社會上一日咁多人唔見嘢,我好明白好難逐個case去揾番出嚟,但我估件嘢 ...

已經報警兩星期,有車牌都話搵唔到車主?

BTW, 以前有車牌號碼,妳自己去運輸處都可以查到車主資料。早幾年收緊咗限制,唔肯定可以查到幾多資料。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

希望早日尋回

首頁

尾頁

跳至