自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有冇人去過?我睇過網上資料比較少,1516唔知去唔去好
如果唔值得去,我直頭唔去東京,去關西好過...

ps.一家三口,想暑假去,如果去Thomas Land完全為個仔,本身兩公婆唔中意玩機動遊戲

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

艾菲BB 發表於 19-1-15 14:06
如果唔值得去,我直頭唔去東京,去關西好過. ...

網上資料唔會少呀,
上 google 查有超多遊記。

富士急離東京有一段距離,
唔係即日來回可以輕易到達既地方,
值唔值得真心主觀,
我都曾經為左一幅畫而去一個地方旅行,
所以真心睇你自己。

男爵府

回覆樓主:

暑假超曬
樂園免费入場,Thomas land 只是一小part. 十個八個game. 記得400-600yen. 可以買day pass. 小朋友唔貴,但好多game六歲以下要大人倍,又要買飛,大人day pass 貴,只玩thomasland 唔抵。去得富士急都會去埋河口湖。

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

有去, 為亞囝專登去,

當年亞囝6歲, 佢開心到震!

見佢開心成0甘, 總括0黎講係值得去.

由0係新宿坐一日只得一班0既Thomas 巴士, 8am開始已經勁開心,
(全日其他班次 無Thomas 巴士, 仲要好似只得星期六/日)

入到樂園, 只去Thomasland, 玩bb遊戲, 有Thomas 火車/過山車/電動車/迷宮

仲有Thomas 餐廳, 食物/餐具都係Thomas,

如果係火車迷, 真係好飽!

園內其他大人0既機動遊戲完全無玩, 即日5pm左右可以走得,

出番東京已經晚飯時段, 成日俾晒佢..

大宅

艾菲BB 發表於 19-1-15 14:06
如果唔值得去,我直頭唔去東京,去關西好過. ...

當年帶仔去,仔得5歲,佢見到Thomas Land簡直目瞪口呆,玩到樂而忘返…… 所以,帶年幼男孩去,非常值得!

大宅

近東京去新三鄉個thomas town都ok
我都諗緊月尾去唔去好

寶石宮

2023年兔年勳章

Ryanma 發表於 19-1-15 16:38
有去, 為亞囝專登去,

當年亞囝6歲, 佢開心到震!

謝謝分享 幾好玩值得去

象牙宮

上次4年前去d4-6歲玩得好開心唔想走,佢地父母全日只係陪佢玩,
叫晒救命。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

小朋友3歲幾時去過,佢玩得好開心,男仔絶對值得帶佢去

複式洋房

babynia 發表於 19-1-15 18:56
近東京去新三鄉個thomas town都ok
我都諗緊月尾去唔去好

我地7月去左。印象中得3個game同一個波波池。應該同thomasland有段距離。黎緊去東京都打算同個仔去thomasland見識下

子爵府

個個都話小朋友玩得好開心,睇嚟我都要開始plan東京之旅啦

大宅

apple_blythe 發表於 19-1-16 10:09
我地7月去左。印象中得3個game同一個波波池。應該同thomasland有段距離。黎緊去東京都打算同個仔去thomasl ...
如果係咁, 我都係唔去啦

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

艾菲BB 發表於 19-1-16 10:14

去喇,個邊不止富士急,有排玩

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

babynia 發表於 19-1-16 11:15
如果係咁, 我都係唔去啦

去大井搭火車一樣開心

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

我覺得如果好鍾意Thomas, 值得去一次.起碼值過去馬來西亞 legoland.
新宿有巴士去富士急,早一日買飛會穩陣d

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

艾菲BB 發表於 19-1-16 10:14

小朋友去過東京迪士尼未?橫濱整杯麵?
東京迪士尼

子爵府

popocat 發表於 19-1-16 11:27
小朋友去過東京迪士尼未?橫濱整杯麵?
東京迪士尼

未去過東京迪士尼吖~~但一個trip去兩個主題樂園,我驚我會攰死不過我都會研究下,thx!

公爵府

回覆樓主:

17年尾帶仔(5歲)去過, 好凍但小朋友超爆開心, 同晒所有火車相影相, 但要預咗一日淨係去呢度㗎咋, 因為同東京有段距離, 但我哋冇坐巴士, 坐火車, 好似係富士express??都係新宿巴士站啲客服部職員教, 嗰程火車超正, 木地枝有啲懷舊, 沿路啲景好正, 好似叮噹啲屋, 又見到富士山。如果小朋友係Thomas迷就好值得好一次。題外話, 英國嗰個更正

首頁

尾頁

跳至