網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家知不知道淘寶貨可否寄到福田口岸或者深圳灣口岸,然後我自己上去攞? 有無邊間速遞公司可以咁做?
唔該!

公爵府

sophiac 發表於 19-1-23 22:45
請問大家知不知道淘寶貨可否寄到福田口岸或者深圳灣口岸,然後我自己上去攞? 有無邊間速遞公司可以咁做?
...

唔寄得既貨,我係用東帆福田自取

【福田口岸快递代收服务点 东帆香港集运自提自取】https://m.tb.cn/h.3G3uRNP 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥zAG3bs2blbv¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)[来自超级会员的分享]

公爵府

...

淘寶店寫既地址冇改,其實福田地址佢好耐之前已經搬左去 12號舖~

佢好似唔註冊會員都得,用快遞名同單號都可以攞貨~但係註冊左做會員,收貨地址加會員號,關注佢個 wechat,預先喺 wechat 入快遞單號,咁佢簽收左貨就會有 wechat 通知~

大宅

MiuMiuLi 發表於 19-1-24 12:23
淘寶店寫既地址冇改,其實福田地址佢好耐之前已經搬左去 12號舖~

佢好似唔註冊會員都得,用快遞名同單號 ...

多謝你的回覆,我會硏究下!(emoji)(emoji)

別墅

深圳取件何解唔用深圳菜鳥驛站?

大宅

taingaukwai 發表於 19-1-29 05:03

請問即係點做法? 唔該!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

taingaukwai 發表於 19-1-29 05:03
有啲貨揀唔到驛站取的, 而且亦唔近口岸。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

畀面勳章

東帆用過,唔難搵亦冇爛冇唔見貨,
不過收費唔算平

大宅

回覆 taingaukwai 的帖子

想知點用? 最近羅湖黃崗邊個位置?? 謝謝
:-)  :-P

象牙宮

...

1. 你要和 ABC 公司深圳灣口岸 先傾好。 那一家。

2. 淘了就發去 ABC 公司深圳灣口岸地址。

收到, 你就去 ABC 公司深圳灣口岸。取
或你約好, 對方在口岸交。

we chat 聯絡

ABC 公司=速遞公司

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 19-1-30 16:42
1. 你要和 ABC 公司深圳灣口岸 先傾好。 那一家。

(emoji)唔該曬!(emoji)(emoji)

子爵府

昨日從火車站連廊最大最光猛間韻達攞的

大宅

GalGuy 發表於

唔該曬!(emoji)(emoji)

伯爵府

想生BB熱投

GalGuy 發表於 19-1-31 13:00

吾知位置係邊
係羅湖商業城對面, 地面果層嗎?

洋房

深圳金地名津10栋189号店 菜鸟驿站可代收 (近福田口岸) 不用收費的

大宅

zx_accord 發表於 19-2-12 11:56
深圳金地名津10栋189号店 菜鸟驿站可代收 (近福田口岸) 不用收費的

多謝(emoji)⋯⋯

大宅

想請問一下,淘寶店購買時填這個地址?菜鳥驛站收貨後,在福田口岸交收嗎?自己上金地名津10楝189店取貨,對嗎?
但我怎樣知道他們收貨未?

大宅

1) 吾可以運香港,太重或大件,就揾私集 深南集運 (淘寶搜名字,私訊計算運費運港,係羅湖香格里拉酒店附近)

2) 5件以上 菜鳥驛站 親自取
福田順道去附近人人樂超市買凍酸奶。

頭痛緊,賣家發「圓通」係吾會送去菜鳥驛站,係番自己速運公司(廣東省深圳市新福強公司 已簽收 簽收人: 水圍村222圓通),有無人知在哪??? 高德地圖揾吾到(水圍村222),又收吾到訊息提示取貨號碼!

大宅

收貨地址添加你所述,就出現

>>>紅字出現(收貨不便時,可選擇免費代收貨服務)五天

默認菜鳥驛站,變更為>>>福民新村30棟店009號店

請留意!!!

大宅

sammie_leung 發表於 19-2-12 14:09
想請問一下,淘寶店購買時填這個地址?菜鳥驛站收貨後,在福田口岸交收嗎?自己上金地名津10楝189店取貨, ...

我都係今日收貨電話訊息通知(還有4件貨運送中,改吾到地址),「快寶驛站」代收咗我的淘寶貨,才知我用開的水圍村菜鳥驛站無咗,吾近人人樂超市啦,但高德地圖仍顯示係水圍村246棟106店菜鳥驛站

1) 你按著#19,添加大陸地址,才會彈默認菜鳥驛站,按收貨地址,就轉去「選擇菜鳥驛站代收服務」,按住廣東 > 深圳>福田>揀地址
***福民新村30棟好像最近,但回程返口岸,要過天橋搭巴士,#203/204,3個站到福田口岸
2) 淘寶app有顯示簽收 及 默認驛站下面會紅字顯示 : 已選擇代收貨服務,憑短訊可取貨
3) 要親自到店取,不是私集

p.s. 不知為何,上傳吾到screen cap

首頁

尾頁

跳至