懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人搵過梁鳳霞醫生照結構,好唔好?可唔可以分享下?唔該曬

別墅

tatababy123 發表於 19-2-12 15:41
有無人搵過梁鳳霞醫生照結構,好唔好?可唔可以分享下?唔該曬

我上個月照完,我覺得麻麻地.....

大宅

nikko_leung 發表於 19-2-13 20:56
我上個月照完,我覺得麻麻地.....

點解既?呢度好似好少人提

複式洋房

我兩胎都係梁醫生度照,覺得幾好丫!身邊既朋友都係度照,評價都正面,梁醫生係大學教授,好有經驗!

複式洋房

回覆 nikko_leung 的帖子

可以分享一下過程同麻麻地嘅原因嗎?謝謝

因為我搵緊醫生預約照結構,多人提嘅母胎醫生都Full 晒
依家唔知book邊個好...

已刪除用户

大宅

唔好,$2200,約了12點但11:50到都要等到13:45先到我照...態度係好但感覺好趕時間,未睇清楚已經跳到下一part,前後大概用了15分鐘內搞掂,佢只會照的時候同你講呢度係乜乜乜,正常冇問題,就咁。
點解我話佢唔好...因為我係佢度照完結構再返健康院覆診時,醫生話份報告得啲照片同dvd,連份簡單嘅資料講解都冇,根本冇用,浪費咗$2200(emoji)醫生安慰我話如果照結構時話一切正常咁其實都冇問題的。
同埋我上網check過梁醫生冇乜差評先揀佢,但份報告咁嘅款早知真係揀平啲嘅謝喜兒或者貴啲嘅其他醫生都仲好啲...
BTW佢啲機清晰度好一般,超級矇,連bb啲器官都睇唔多清,更加咪話想睇下bb個樣...

別墅

我係比陳敏儀放飛機既受害者(照結構前一日打黎話無得照)佢轉介左我去梁醫生度照
係等左好耐 等成兩個鐘 照左20分鐘

但我覺得梁醫生係好專業
照得快 好熟手 一定會照齊哂所有結構
報告係無寫每個器官點樣
但所有相都齊既

佢一路照 一路話正常
手指腳指會數齊 兔唇會睇 會講照緊d咩
無咩特別既話 梁醫生唔會講多餘說話
佢係專心幫你照
但咁樣反而令我好安心
佢一句話正常 我就信佢
反正自己都唔識睇

如果你想醫生好多野講既話 未必岩睇佢

別墅

dingdingchuu 發表於 19-4-16 15:43
回覆 nikko_leung 的帖子

可以分享一下過程同麻麻地嘅原因嗎?謝謝

我本身係約陳敏儀醫生照結構,但最後都係被放飛機,梁醫生幫我照結構時,話睇唔清楚BB嘅腳,佢不停用照超聲波嘅棒拍落我個肚上面,之後又差d數漏咗手指部份,我覺得佢好趕時間咁,感覺佢照得好求其。

複式洋房

回覆 gunpowder 的帖子

謝謝你提議,但我約梁鳯霞醫生之前問過尤醫生了,已經FULL咗

複式洋房

momgkm
lam342
nikko_leung
多謝你哋嘅分享,我同屋企人商量吓先

謝喜兒係平,但都已經FULL咗...
我另外約咗龔羽一醫生同覃伯英醫生,不過兩個醫生嘅討論都唔多
唔知好唔好...

大宅

我係搵梁照,佢係唔多野講,但我覺得ok

複式洋房

momgkm 發表於 19-4-17 10:49
唔好,$2200,約了12點但11:50到都要等到13:45先到我照...態度係好但感覺好趕時間,未睇清楚已經跳到下一pa ...
JM同我啲情況一樣,不過我係王培儀醫生

複式洋房

回覆 Meredith2014 的帖子

請問係咪有2D相 & DVD俾你?有無report架?

別墅

我第二胎搵梁鳳霞照,佢好多patient, 不過我覺得ok 喎,最緊要個B 健康,其實嗰啲照聲波圖,我都唔係好識睇,都係靠個醫生

別墅

回覆樓主

梁醫生係好有經驗嘅產科醫生,我之前搵佢開刀,好滿意!佢照結構照得快係因為佢落位好準,照結構好專業。梁醫生比較靜,但你要知道嘅野一定會講得好齊。如果你有什麼問題,佢都可以解答到你。

大宅

梁醫生非常專業,經驗豐富,我一路跟佢產檢,遲d約左做結構,但每次佢都會主動講解BB發展情況,簡單既結構情況,馮問必答,令到我好安心

複式洋房

我都係揾吾到比較出名既母胎學醫生照結構,最後我打左去港安bk,2500元就無碟無相,3500元就有碟有相,港安照結構係揾母胎學醫生照,因為我出面產檢係睇張智醫生但bk吾到照結構,諗住打返去港安bk,點知姑娘話張智醫生吾係母胎學醫生,佢地通常揾返母胎學醫生照,我覺得價錢都合理,張智醫生照都要3200

子爵府

lam342 發表於 19-4-17 11:41
我係比陳敏儀放飛機既受害者(照結構前一日打黎話無得照)佢轉介左我去梁醫生度照
係等左好耐 等成兩個鐘 ...

yes. 佢係好專業 實話實說 少多餘說話
我小朋友係佢接生
八卦問佢接生過幾多bb, 我地問有無五千個,佢話有過萬個了。
佢經驗多到接生可能當食生菜咁。
十零年前傾計啲醫生朋友講佢地生b 會接梁去接生,我覺得好信任得過。
打份文件有人打十分鐘打完,有人打一個鐘才打完。咁唔會話打一個鐘果個人打才是好的。

洋房

我係去照結構 呢個梁醫生態度極度差!非常不滿!
今次我係第一胎 有好多嘢都唔知 所以問下個醫生 點知佢話我D問題離譜 話我無諗過就問 直情係用恥笑嘅態度對答!
我真心奉勸各位媽媽 唔好俾錢呢個垃圾醫生賺!簡直不知所謂!唔會再搵呢個醫生 亦唔會叫朋友去

首頁

尾頁

跳至