想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下你地Puregon醫生開幾多dose俾你地呀?諗緊dose越高egg嘅數目係咪越多同埋越大粒

複式洋房

yameifa 發表於 19-2-18 04:40
想問下你地Puregon醫生開幾多dose俾你地呀?諗緊dose越高egg嘅數目係咪越多同埋越大粒

...

我之前喺廣華Puregon 打225,以我理解係其中有啲egg比較大,但其他又唔夠大,就要打呢支抑排針防止大嗰粒太快排出嚟,以等埋其他一齊成熟就一齊抽,因之前廣華唔會解釋咁多,醫生都係講幾句就叫你出去等攞藥,照陰超時自己又唔會睇得到,我而家喺仁安再做,尋日經期第二天已經幫我照,佢一照一路詳細講解,我係明顯睇到左邊有一粒係特別大粒,其他好細,佢都係照開225俾我

複式洋房

Sharon12345 發表於 19-2-19 21:20
我之前喺廣華Puregon 打225,以我理解係其中有啲egg比較大,但其他又唔夠大,就要打呢支抑排針防止大嗰粒 ...

我啱啱一月嘅時候醫生淨係要求我打200, 可能因為之前做blood Test嘅時候睇到我啲egg嘅質素ok, 所以要我用低劑量, 結果淨係抽倒五粒結果c6啲丁丁質素唔好, fertilize 唔到, 所以三月中醫生話會升到300話會有多D egg wor, 唔知係咪已經算高劑量呢?香港係咪唔使一定要打Puregon嫁?因為我day2開始就要打Puregon lor wor點解其他咁細都唔開高啲量俾你嘅? 有冇問醫生啊?

複式洋房

yameifa 發表於 19-2-20 04:31

我啱啱一月嘅時候醫生淨係要求我打200, 可能因為之前做bloo ...

我諗醫生係會根據每次嘅身體狀況去決定劑量嘅,我上次廣華day10先開始加Puregon,最後抽到17,但得3粒day3,我本身全部嘢ok,係c6丁形態唔好,所以可能出嚟啲胎都係唔得掛,所以擺3次雪都唔得,今次仁安叫我day6開始加Puregon,佢見我上次打225都ok有17粒就照225,day2照,暫時左邊8,有一粒好大(我睇到係差不多其他細的3、4倍),右邊6,應該每人情況唔同嘅,唔好太擔心,下次見醫生問清楚,加油!大家放鬆心情,好快成功!

首頁

尾頁

跳至