夫婦情感

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

Miss.Hui 發表於 19-2-21 22:33
可能一齊左十年已經有啲平淡?
我都唔覺得結左婚喺屋企會好甜蜜
只係平淡安穩~就足夠

但係我哋一齊左10年其實都好甜蜜,就係唔知點解結完婚之後嗰種甜蜜嘅感覺就係冇左,好奇怪,其實係咪佢覺得結咗婚你就係我嘅,所以都唔需要再對我更加好或者氹我呢

大宅

Miss.Hui 發表於 19-2-21 22:34
啲鞋周圍擺都係講緊1對鞋,我會由得對鞋
聽日都再著啦
又或者最多聽日咪再亂多一對

咁又係,人生苦短,其實諗諗吓都唔應該為呢啲小事咁執着,佢又黑我面,我又唔開心

大宅

anna59 發表於 19-2-21 22:34
回覆 人妻一號 的帖子

生左bb 你會後悔,吾好祈望生左老公對自己好D,生左各方面壓力好大 ...

我都有聽過好多人講,可能未去到嗰個位,唔知實際嘅情況係咪真係聽返黎咁呢,係咪真係會為咗個BB日嘈夜嘈呢?

大宅

Nancy20090615 發表於 19-2-21 22:38
你話生小朋友, 遲早你都要煮比个細路食, 不如學下煮野囉. 而家最好架勒, 以前想要食譜, 又要買, 又要影印 ...

最慘係我有試過入親廚房,睇住個食譜想煮下嘢食,材料其實我都買齊,佢就已經話《你唔得㗎喇》跟住之後佢就自己整,樣樣佢都覺得我唔得,佢淨係想我做好啲家務

大宅

mingmama 發表於 19-2-21 22:47
咁啱我生日~剛剛一家三口食了蛋糕慶祝~我老公都冇咩情趣的~唔會搞啲花巧嘢~但係每年都會買蛋糕畀我~ ...

開心既,起碼佢每年都做

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

人妻一號 發表於 19-2-21 22:52
最慘係我有試過入親廚房,睇住個食譜想煮下嘢食,材料其實我都買齊,佢就已經話《你唔得㗎喇》跟住之後佢 ...

……

男爵府

人妻一號 發表於 19-2-21 23:02
開心既,起碼佢每年都做

佢唔做~咪你做囉~佢生日你買定蛋糕一齊慶祝~你都會開心的

大宅

crystal媽咪 發表於 19-2-21 23:10
佢鍾意飲湯嗎?
先學煲湯先

我自己好中意飲,每次我去超市想買咩類似豬骨蘿蔔,包好晒一pack pack嗰啲,佢都話唔好,唔中意,唔比我煲,佢淨係中意飲佢呀媽既子菜湯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

人妻一號 發表於 19-2-21 23:15
我自己好中意飲,每次我去超市想買咩類似豬骨蘿蔔,包好晒一pack pack嗰啲,佢都話唔好,唔中意,唔比我煲 ...

…………

珍珠宮

回覆 人妻一號 的帖子

你見呢道D jm 好多都後悔生bb 就知道啦!佢地講嘅系真話

大宅

人妻一號 發表於 19-2-21 22:20
我呢咁多年世界都係得佢,就係唔知點解有時好想同距一齊多過同其他朋友出街,可能已經習慣咗呢個人就係你 ...

我同你一樣,我重視佢感受多過自己,最後發現自己錯了

男爵府

佢俾哂家庭開支,所以覺得佢返黎唔使做咁多家務。連一對鞋都俾人鵝,咪越來越覺得煩。唔想佢變大爺,趁而家只係半年,你開始俾返一半家庭開支,大家咁高咁大,佢咪唔會覺得自己付出多左可以大聲d。

大宅

人妻一號 發表於 19-2-21 01:20
原本以為結了婚可以開開心心,但係好似結咗婚所有嘢都唔同晒,以往一直會做的平常小事,一直會說的話,例如 ...

我係俾老公話無手尾個個,之前隔日講,次次我都答係咩,佢就靜靜執,講講下好似愈黎愈少話我,佢自己都執左,佢有講過某啲位佢係好不滿所以我都有改既。初初一齊住個陣佢好大反應,始終兩個人一齊生活係有好多地方要磨合,唔可能一下子將自己習慣改變,當情趣囉,佢黑面個陣諗下辦法令個場面唔好咁薑,再慢慢講想佢點點點或者你既諗法。

別墅

最慘係我有試過入親廚房,睇住個食譜想煮下嘢食,材料其實我都買齊,佢就已經話《你唔得㗎喇》跟住之後佢 ...

樓主我都唔識煮飯。我拍拖時我呀媽已經同我老公講明我係無飯主婦,但我咪又係睇下人哋啲教學再加少少自己幻想力去煮,但你唔好理,我煮完連我99都讚好食,話估我唔到喎~ 你下次煮飯如果你老公又睇死你唔掂,你試下同佢講「你唔好煩我,俾我好好為你煮一餐飯啦~」跟住趕佢出去,煮完一次你會好有成功感~ 又可以氹下老公~

別墅

人妻一號 發表於 19-2-21 23:15
我自己好中意飲,每次我去超市想買咩類似豬骨蘿蔔,包好晒一pack pack嗰啲,佢都話唔好,唔中意,唔比我煲 ...

又係D 媽寶
http://bit.ly/DJI_MavicProV2

瑪瑙宮

條友都好麻䪸

做又阻頭阻勢, 咁你做返自己喇, 咪理佢.

大宅

人妻一號 發表於 19-2-21 22:12
一個月都有四五晚,仲要帶埋囡囡,好犀利呀(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(em ...

咁不如妳自己一個星期返一次娘家食晚飯,又可以比d空間兩個人,加順便跟妳媽咪學煮飯。

伯爵府

人冇十全十美嘅,每個人都有缺點,就好似你覺得佢冇收尾,佢又認為你長氣哦佢。其實大家都需要包容。好多男人都唔鐘意女人太長氣直接話佢,咁會好似呀媽咁煩。試下換種方法,例如夜晚訓個陣攬下佢,嗲下佢溫柔D同佢講。如果靜係冇手尾執好D鞋,咁我會順手幫佢執冇乜所謂,諗下佢其他優點會做其他家務照顧自己對自己好,心理平衡翻,兩個人一齊邊計較得咁多架認同樓上JM建議學下煮飯,佢應該會好感動

別墅

回覆 人妻一號 的帖子

如果只係d 鞋周圍擺...真係好小事...你幫手執左去啦以後。我同老公各有冇手尾既地方...開頭都會話...但之後都各自幫大家做左算...但其實心入面係知同多謝佢幫自己

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

人妻一號 發表於 19-2-21 21:15
我地一齊左十年,剛剛結婚半年,我三十歲,佢三十五
以往你可能就得佢好利害,到現在你地一齊你就覺得無左自己,磨合期............

首頁
45678...9

尾頁

跳至