婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我姑奶才移民美國剛一年,有兩個小朋友,只得佢老公一份收入,學歷又唔高,我老爺奶奶打算把全部強積金和積畜去借俾佢,好怕一借冇回頭,似個無底深潭

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chankiki1228 發表於 19-2-25 11:19
我姑奶才移民美國剛一年,有兩個小朋友,只得佢老公一份收入,學歷又唔高,我老爺奶奶打算把全部強積金和積 ...

老爺奶奶要借比自己個女管唔到。最緊要你同老公唔好差隻腳落去
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

6299的個人決定自己的財產分配,又唔係借上借,should be fine.

子爵府

回覆 chankiki1228 的帖子

你C6有咩意見?我估你都係怕當佢哋無晒錢將來有病有痛就指意你同C6

有啲嘢真係靠你C6點同佢老豆老母安排同傾,你做新抱就唔好叉隻腳埋去,唔係人哋以為你計住佢啲錢,佢要借盡,你都無橋

珍珠宮

你6299咁蠢假, 比晒D錢

公爵府

chankiki1228 發表於 19-2-25 11:19
我姑奶才移民美國剛一年,有兩個小朋友,只得佢老公一份收入,學歷又唔高,我老爺奶奶打算把全部強積金和積 ...

佢地要將全部積蓄送(借=送)俾女兒.....這是佢地自由,只是今後6299的一切生活開消是否全部要依賴你們 ? 你C6仲有兄弟姐妹嗎 ? 可以與6299開一個家庭會議嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

借唔緊要,錢係佢兩老嘅,但唔好借完,兩老先話無錢養老,乜都要你老公負擔埋,咁變相係你老公借,就唔岩數啦!

大宅

唉 我都煩緊 老爺奶奶養老金問題 眼見佢地就退休 積蓄又吾多 真係驚驚地

首頁

尾頁

跳至