懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

公立醫院無安排結構比我, 上網睇到有媽媽讚王X偉(診所係CWB)照結構好好 , 又有提到佢好細心, 平靚正咁, 於是我就book 佢照結構, 但照完完全唔係嗰回事!
我係lunch hour之後既第一個客人, 診所無人, 但入到去照結構時醫生好似好趕時間咁, 每照到一個地方都好快就轉下一part, 我都未睇得清楚, 佢亦都唔多同我解釋只係自己一路係到度size , 我同醫生講我未睇清楚佢先會再比我睇多一眼話我知係照緊咩, 照到腳板嗰時就話"呢到係腳板啦"然後就飛咗去第2 part ,我問醫生:你係咪會數埋腳趾比我睇,佢答我: 腳趾咁細粒點數呀, 數唔到架,無人會數腳趾架。然後佢就真係唔肯同我數腳趾

成個照結構過程無15分鐘就完咗,連我老公都話覺得佢好hea ,好似唔想幫我照bb 咁。事後我醒起原來佢無幫我照bb 耳仔 ,打番去問佢,佢既回覆竟然係: "耳仔呢啲照到就照,bb唔岩位就唔會照架啦,總之政府要求我照既野我就照哂,其他好似腳趾呀耳仔呀呢啲唔會幫你照架 "。 聽到我一肚氣, 我上網睇或者問其他媽媽, 無聽過出去私家照結構係唔照耳仔同唔數腳趾, 如果係政府既話我接受, 但私家既話我覺得好差, 完全唔覺得佢細心, 我唔知係醫生心情唔好定點, 可能真係一分錢一分貨 ,但我唔會推薦佢比任何人!!!!

別墅

腳趾,耳仔都有照到我係去羅醫生到照
腳趾都有明顯照到10隻

大宅

明白你會有幾唔開心!
等左咁耐滿心歡喜去睇BB結構,點知咁求其

珍珠宮

KwongYuki 發表於 19-2-25 18:10
明白你會有幾唔開心!

係亞,好明白你嘅心情

別墅

Msbobo 發表於 19-2-25 17:30
公立醫院無安排結構比我, 上網睇到有媽媽讚王X偉(診所係CWB)照結構好好 , 又有提到佢好細心, 平靚正咁, 於 ...

醫生收你幾錢?

別墅

佢好求其喎
我響政府照都做得足
呀囡收埋左啲手指姑娘都好有耐性叫我行下咳2聲
務求數齊器官先比我走

大宅

我上次去孫醫生度照結構都係十分鐘內完事
唯有同自己講佢太熟抙,信佢既專業

大宅

咁真係好hea,私家一定會數手指腳趾 我照初期結構都已經有數 點會睇唔到

大宅

公立醫院無安排結構比我, 上網睇到有媽媽讚王X偉(診所係CWB)照結構好好 , 又有提到佢好細心, 平靚正咁, 於 ...

甘奇怪,通常bb唔合作,醫生會叫媽媽出去行下,轉頭再返去照架喎⋯唔會話唔岩位就唔睇我搵另一位醫生照結構,因為bb唔合作,來回照左3次,每次都照左半個鐘,佢要唔同角度睇清楚bb每個部位!

別墅

26615337 發表於 19-2-25 20:43
甘奇怪,通常bb唔合作,醫生會叫媽媽出去行下,轉頭再返去照架喎⋯唔會話唔岩位就唔睇我搵另一 ...

請問你係睇邊個?幾$

複式洋房

咁Hea嫁!我個時照吾到腳趾叫我出去行下,最後都照吾到,再約後一日照,照到為止,醫生雖然無咩講解,佢唔中意照緊個時我地問問題,但照既時候都好細心,好專心。

男爵府

甘衰架!正常講下呢度手仔,呢度耳仔甘

子爵府

但之前有兩個post,都有人勁讚佢,仲有人問佢有無母胎學資格,有人sent過email 去婦產科學院問,話佢有,但網頁上個doctor list就只出嗰啲醫生有經過accreditation,估唔到佢咁衰

別墅

我下一胎都唔會再搵佢照
我都係無數 耳仔無睇
醫生好hea
你可以睇翻我另一個po
我唔會再建議身邊朋友搵佢照

別墅

我都系王X明度照结构,原本想佢帮我接生,但照完之后即可打消念头......同埋接生价钱好贵。

別墅

好衰呀!我明白你既心情,照結構梗係想照清楚啲啦,我係公立同私家都有照過,都清清楚楚,點會咁Hae嫁!收你幾多錢呀?

複式洋房

回覆 wingin206 的帖子

我就係知道個個醫生都會照先問佢,點知佢既回覆就係唔肯照囉,嬲爆!

複式洋房

KwongYuki 發表於 19-2-25 18:10
明白你會有幾唔開心!

真係好唔開心,好似比錢買難受咁,宜家我會再比錢出去搵第2個醫生照多次,因為我信唔過佢

複式洋房

yuyuyu_ng 發表於 19-2-25 19:02
醫生收你幾錢?

1800呀,見呢到有媽媽讚佢,價錢又平,諗住CP 值好高好開心啦,點知係一肚氣

複式洋房

SsummerTang 發表於 19-2-26 00:15
我下一胎都唔會再搵佢照
我都係無數 耳仔無睇
醫生好hea

好慘,我搵結構醫生既時候(上年12月)已經上網做咗research ,見個個都讚佢,又話佢係母胎學先搵佢,原來你早我一個月照都係咁樣。如果我早啲睇到你個po 我就唔會搵佢照。老實講,佢一啲都唔細心,態度亦不見得好,而且佢照唔到佢想照既位嗰時佢會不停用個scanner chok 我個肚,一啲都唔溫柔而且好唔耐煩,成日嫌我bb 係咁郁搞到佢照唔到

首頁

尾頁

跳至