嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

6歲囡去例行檢查,因為而家是換牙時期!但是花了5XXX 在診金,補牙,幾隻牙查了牙纹防蛀劑!咁如牙有問題照牙醫意思做吧!其實嬲就嬲在洗牙不是牙醫親自洗,揾個惡死中年女人洗,洗緊牙時叫唔好同我囡講唔駛驚; 無機會再問劉姓牙醫多點問題因為她去了另一間房,本來想問查D牙紋防蛀劑在那幾隻牙等,查一隻成6百幾,共查了5隻;當囡冼緊牙時又叫出去比錢先!最激氣係 reception 職員態度十分差,叫職員填嗰份牙醫保健表,佢要比咗錢先肯填謊你走數咁!咁似以前D大陸醫院咁無錢唔醫?……咁嘅惡劣服務態度仲要收咁貴!如各位 JM 有其他有愛心又有良心的兒童牙醫請介紹!今次比5千幾比到一肚氣!

別墅

teddy210ay 發表於 19-2-26 22:46
6歲囡去例行檢查,因為而家是換牙時期!但是花了5XXX 在診金,補牙,幾隻牙查了牙纹防蛀劑!咁如牙有問題照牙 ...

打去保險公司問,揸牙纹防蛀劑無得claim tim...5隻牙仔盛為$ 3250...可買一张韓國機票了!韓國朋友聽到係香港睇兒童牙醫咁貴,佢都嚇呆!叫我去韓國睇兒童牙醫啦!其實嗰位劉醫生無問題,係間診所D職員態度惡劣加上不是牙醫親自洗牙!

大宅

teddy210ay 發表於 19-2-26 22:46
6歲囡去例行檢查,因為而家是換牙時期!但是花了5XXX 在診金,補牙,幾隻牙查了牙纹防蛀劑!咁如牙有問題照牙 ...

我仔歲半開始睇呢間,劉醫生好好呀,洗牙那女士也ok,不過真係貴,自從小一有牙齒保健就冇去。不過記得歲半那次我仔好難搞,只洗了兩隻門牙就發顛洗不下去,結果只收費$120,佢哋都合理。其實較有規模的dental clinic 也不是牙醫親自洗牙的,是dental hygienist 洗的。

男爵府

而家好多都唔係牙醫親自洗牙

別墅

day_bo 發表於 19-3-7 08:22
我仔歲半開始睇呢間,劉醫生好好呀,洗牙那女士也ok,不過真係貴,自從小一有牙齒保健就冇去。不過記得歲 ...

不過我 prefer 牙醫洗!我自己D牙也是牙醫洗!所以已經朋友介紹去睇另一家庭牙醫!又平好多又细心!

首頁

尾頁

跳至