親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

打算在Kxxxx訂Arex直達列車從首爾站去仁川機場車票,唔知可不可以仁川機場下機時順便兌換實體車票先? 如果走當天在首爾站先兌換車票,換完即坐直達列車去機場,最快可以換到幾點的車班次呢?

想知道兌換車票時間與最快換到的列車班次。有經驗的朋友分享一下

(emoji)(emoji)

大宅

123WING 發表於 19-2-28 17:41
打算在Kxxxx訂Arex直達列車從首爾站去仁川機場車票,唔知可不可以仁川機場下機時順便兌換實體車票先? 如果 ...

只可以換乘當天車票,你可以揀到最快到站嗰班車,除非賣曬,喺售票機輸入voucher no,可以一次過輸入4-5張vouchers,所以其實好快。我哋攞咗票落月台等一陣就有車。如果你坐大韓/韓亞或濟州航空記住先攞車票,之後就可以喺city counter check in,唔駛拖住行李,輕鬆去機場。再去行街都仲得。

wcpcelia    發表於 19-3-4 12:32

大宅

haihaimom 發表於 19-2-28 18:53

只可以換乘當天車票,你可以揀到最快到站嗰班車,除非賣 ...

即要早點到首爾站換票

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

打算在Kxxxx訂Arex直達列車從首爾站去仁川機場車票,唔知可不可以仁川機場下機時順便兌換實體車票先? 如果 ...

唔知可唔可以預早拎定飛喎!
其實如果有3hrs前(大韓要多20mins?), 順便可寄埋行李, 幾好! 最快既飛咪就係黎果班車囉~

放下自在

大宅

123WING 發表於 19-2-28 18:59
即要早點到首爾站換票

最好啦,萬一冇曬車票就麻煩。

水晶宮

我無試過係仁川機場換回程機鐵票。但你入首爾換票時可以嘗試換。

其實最大問題係有無位, 而唔係最快可以換幾點車。

由換票處去車站月台, 只需要5~10分鐘, 基本上可以換最近(下1班車)嗰班車。
天空之城, 快樂之地

大宅

唔該曬各位的資料

wcpcelia    發表於 19-3-4 15:41

首頁

尾頁

跳至