親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

兩大兩小(4同7歲)黎緊暑假尾訂了機票去新加坡6日, 但仔仔耳仔有點事不能游水..可以推介一些不用游水的行程或景點給我麻?

打算住兩晚馬來西亞那邊(LEOGLAND出面D公寓), 玩LEGOLAND THEME PARK嗰邊同HELLO KITTY TOWN.
新加坡就三晚, 這個安排好麻?

同埋請教大家一般會去邊訂嗰邊既酒店哩? 因之前去日本台灣等都係用AGODA多...

謝謝~

禁止訪問

男爵府

IloveJJ 發表於 19-3-11 11:12
暑假咁熱,去星馬唔玩水好辛苦喎!點解唔去第二度呢?

除左澳洲, 好難暑假唔熱哩...
同埋未去過, 反正星馬一年四季都咁熱..-_-'

禁止訪問

男爵府

IloveJJ 發表於 19-3-11 11:20
但因為去其他地方,好多活動係室內,例如東京,會去遊戲場多點。但星馬俾我覺得係好多玩水活動,即使去動 ...

明白, 東京都有諗過去, 不過機票好貴..
以往都係三月,十一月請少少假去..
不過仔仔升左小學, 唔太想同佢請假下再夾到公司假期, 但暑假可以去...
咁啱仔仔做左小手術, 一年耳仔都唔入得水................
如果星馬, 唔游水咁玩, 戴小耳塞頂下玩水得唔得哩?
leogland我見WATER PARK好多水滑梯, 細仔實唔啱玩(佢細膽), 所以LEGOLAND只玩THEME, 你覺得會好浪費嗎?
BTW, 感謝你回覆...

禁止訪問

珍珠宮

我係agoda訂
kidzania uss囉一樣一日

男爵府

andyan324 發表於 19-3-11 13:37
我係agoda訂
kidzania uss囉一樣一日

如果legoland酒店住一晚係咪都係agoda好呀?謝謝

子爵府

ronaldlcm 發表於 19-3-11 10:44
兩大兩小(4同7歲)黎緊暑假尾訂了機票去新加坡6日, 但仔仔耳仔有點事不能游水..可以推介一些不用游水的行程 ...
Water Park有lazy river, 不過都有機會濕到耳, 下次先去囉

Singapre除上述外, 還可去science centre, 裡面還有人工滑雪場

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

做左手術, 真係要好小心.... 佢唔濕得水, 但熱到出汗都要小心保護耳仔.

樓上 #6 都係好介紹.

我地去新加坡時, 仔女3-8歲. 我地去動物園, 入面有得玩水, 但另一邊池側邊冇水噴出黎, 你搵下有有冇youtube 片. 我同細女響果邊行下水, 坐下咁. 大二仔就走去玩水.你地覺得適合既話, 可以帶定泳衣毛巾, 去到見唔啱咪唔玩, 或者只係一個落水玩.

我地都有去uss, 參觀消防局, 睇魚尾獅 (之後行返fairmont hotel, 中途有商場涼冷氣), 夜晚冇咁熱去gardens by the bay. 出去要成日食雪糕, 或去室內食野飲野休息下.

亦有去酒店泳池, 我同細女坐下池邊踢水, 頭髮唔駛濕.

珍珠宮

ronaldlcm 發表於 19-3-11 20:25
如果legoland酒店住一晚係咪都係agoda好呀?謝謝

我之前book 暑假early bird room only $104x
官網,而家唔知有無

首頁

尾頁

跳至