婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

如果係無缺貨o既情況下, 你地會考慮
1) 情願係大型連鎖店買貴d?或
2) 係街見平就買?

大宅

BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

王國長老

王國長老

質素. 牌子.

最好獨立包裝, 三層.

冇獨立包裝都可以接受.

但有d薄到一層好易穿咁就唔會考慮.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

民房

好媽媽勳章

原帖由 Winnie 於 09-4-28 23:53 發表
如果係無缺貨o既情況下, 你地會考慮
1) 情願係大型連鎖店買貴d?或
2) 係街見平就買?

選擇...1

我會擔心(2)的口罩, 本身含菌量巳經超標, 帶左無病都變有病

禁止訪問

伯爵府

梗係 1啦, 有信心保證, 安全得多.

珊瑚宮

回覆 # 的文章

最好面個一層有好似"光面的物體保護膜" , (但n95 除外, 因密度夠)

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我都會揀1,街邊個d平野質劣冇保證,戴可能衰過唔戴,我情願貴d都買n95用囉,或者唔出街。
盡我一己之力,發放正能量!

禁止訪問

伯爵府

大家買口罩真係小心d....我自己成日都去淘宝買野....真係一分錢一分貨....三層口罩$0.07 一個都有...(不過要買10000隻...= $700......平過$0.2 都大把.....總之就係勁平....就快平過張廁紙 =D

不過心諗都係唔好慳喇...大陸d人乜都做得出...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 pumpumpurin 於 09-4-29 00:29 發表
大家買口罩真係小心d....我自己成日都去淘宝買野....真係一分錢一分貨....三層口罩$0.07 一個都有...(不過要買10000隻...= $700......平過$0.2 都大把.....總之就係勁平....就快平過張廁紙 =D

不過心諗都係唔好慳喇 ...

我岩岩先上去睇到有4層既活性炭口罩....0.4一個...最少買50個(即1盒,同埋獨立包裝)
即係一盒20蚊人仔~
問過賣家1kg可放4盒度~
因為活性炭既關係會比平時普通果d 4層重d~

禁止發言

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 公主教主 於 09-4-29 01:27 發表
活性炭我睇過廠家個$0.25 1個,都係獨立包裝,唔知係咪你講個隻呢?

唔知呢...
你個廠家係o係香港定係大陸呀?
另外問問,獨立包裝係用啤實左果d包裝袋定係"lim"貼式果d呀?

男爵府

原帖由 88328mama 於 09-4-29 00:14 發表
梗係 1啦, 有信心保證, 安全得多.

同意!
我今早call我的醫生朋友叫她代訂5盒口罩($50/50個),始終是醫療用品廠貨,質素有保証。

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

我都係揀(1), 每年都儲存相當數量 Kimberly Clark 嘅合規格手術口罩 for just in case. 真係用咗D質量差嘅口罩, 可能重危險過唔戴, 因為無口罩自已重識避忌, 戴咗D不合規格嘅, 爛老定衰多幾錢重。

P.S. 其實好多大牌子口罩原裝一盒盒都係無獨立包裝,唔好貪獨立包裝, 好大機會係人手包(可能係藥房), D產品衛生情况反而重差過原裝一盒。

用戶要求終止服務

我去年都直接向Kimberly Clark香港代理入2箱,當期時好似積存口罩無乜用,但現在便知其好處.

原帖由 ricetaster 於 09-4-29 09:04 發表
我都係揀(1), 每年都儲存相當數量 Kimberly Clark 嘅合規格手術口罩 for just in case. 真係用咗D質量差嘅口罩, 可能重危險過唔戴, 因為無口罩自已重識避忌, 戴咗D不合規格嘅, 爛老定衰多幾錢重。

P.S. 其實好多大 ...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

獨立包裝一定係no.1

子爵府

我屋企樓下賣$80/盒50pcs, made in Thailand,係咪好貴呀?

男爵府

Hi Zen,

Can you pm Kimberly Clark香港代理's contact no. to me, please?

Thanks a lot!

首頁

尾頁

跳至