自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我在這間店舖買了汗巾,1/3過了數但到3/4仍然未收到貨?足足過了一個月,有沒有媽媽係呢間店買過野?佢不接受WhatsApp 和電話查詢,只可以Facebook msg ,私下FB send msg 問貨到了未,由3月拖到3月尾,現在4月直頭msg 也不回覆,請問有沒有媽媽有類似經驗?

男爵府

有呀,之前係佢到買張highchair又係等勁耐都未有,d message問完 一定會自動回覆話要等第二日先有人覆你

好啦!張櫈到咗,佢寄錯順豐地址 仲要無雷公咁遠,我message同佢講話寄錯地址,彈咗個自動回覆後個message第二朝先有人覆,仲覆我”聽日幫你打去順豐問”加個好嘔心嘅哈哈笑emoji

其實打個電話去順豐問好快 一定有人聽 唔洗等聽日,同埋我最初見到你個自動回覆果下已經自己打咗比順豐叫佢改,等得你問 我件野都拎走咗

呢家睇FB見到有d衫幾靚想買,一望原來係呢間野即刻打消念頭

tansyneko    發表於 19-4-3 17:27

禁止訪問

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

yukifung86 發表於 19-4-3 17:04
我在這間店舖買了汗巾,1/3過了數但到3/4仍然未收到貨?足足過了一個月,有沒有媽媽係呢間店買過野?佢不接 ...
退錢喇

複式洋房

日本成 發表於 19-4-3 17:20
有呀,之前係佢到買張highchair又係等勁耐都未有,d message問完 一定會自動回覆話要等第二日先有人覆你

...

我向左消費者委員會投訴這間公司了,希望追得返貨或退款,唔知仲有無其他媽媽好似我地咁呢?因為我係同其他媽媽一齊group埋買野,我都要有責任知到件貨係邊,這是我暫時人生第一次如似差的網購經驗

wcpcelia    發表於 19-4-4 10:43

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

別墅

見佢有門市仲諗住幫襯佢買衫仔添,而家可以慳返

複式洋房

Kikifai198 發表於 19-4-3 17:38
見佢有門市仲諗住幫襯佢買衫仔添,而家可以慳返

唔好買了,我都怕怕,買幾條汗巾都搞咁耐(emoji)
佢有些貨也是淘寶貨

水晶宮

呢間我買過幾次,每次都ok 喎。
我fb 話要然後網上過數之後佢會叫我去返佢網站落單再比返個number 佢,呢個步驟第二d 店無,唔知關唔關事你收唔到 ?
我最近買的係小朋友棒棒糖, 12 號過數 24 號收到喇。

別墅

yukifung86 發表於 19-4-3 20:30
唔好買了,我都怕怕,買幾條汗巾都搞咁耐(emoji)
佢有些貨也是淘寶貨

我剛剛係淘寶見到我想買既其一件衫仔,好彩無買

男爵府

Kikifai198 發表於 19-4-3 20:37
我剛剛係淘寶見到我想買既其一件衫仔,好彩無買

有買過布書都等咗排。後尾發現淘寶貨,但好彩唔算貴得多~

複式洋房

Nbs 發表於 19-4-3 20:36
我fb 話要然後網上過數之後佢會叫我去返佢網站落單再比返個number 佢,呢個 ...

我未試過係官網落訂,我係透過Facebook 買,唔知其他訂左汗巾既媽媽收唔收到貨呢?
最慘係msg 1-2日先覆,無了期的等待

複式洋房

我fb 話要然後網上過數之後佢會叫我去返佢網站落單再比返個number 佢,呢個 ...

我未試過係官網落訂,我係透過Facebook 買,唔知其他訂左汗巾既媽媽收唔收到貨呢?

複式洋房

琥珀宮

yukifung86 發表於 19-4-3 17:04
我在這間店舖買了汗巾,1/3過了數但到3/4仍然未收到貨?足足過了一個月,有沒有媽媽係呢間店買過野?佢不接 ...

fb買野無王管,淘寶好過佢

複式洋房

mandy952 發表於 19-4-3 20:59
fb買野無王管,淘寶好過佢

係,起碼會知道件貨係邊

複式洋房

阿隨 發表於 19-4-3 20:41
有買過布書都等咗排。後尾發現淘寶貨,但好彩唔算貴得多~

慘慘

水晶宮

yukifung86 發表於 19-4-3 20:58
最慘係msg 1-2日先覆, ...

我都係facebook 買架,個msg 係甘樣既

大宅

我都幫襯過呢間facebook店買野,又ok冇野喎⋯⋯貨期有冇遲我已冇為意,因為網店買野10間有9間都遲。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

取消交易啦

首頁

尾頁

跳至