親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小分享,分開一節節出先

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

講左溫莎, 巨石, 同巴庫bath 先

參加klook一日遊,基本上都好充實,每個景點有1.5小時左右。我係包曬入場券果團 $923

首先 0730 就要響victoria 車站集合,個站都幾多人,響tube行過去都行左10分鐘有多。

0730 到達,點名,去埋廁所買埋早餐上車。
0800 開車,車上面一人一個headset, 方便落車時聽到領隊講嘢。沿路領隊都有介紹下市內建築物。
0930 就落車,沿路行10分鐘就排隊等開門,0945 就入場,仲要過安檢,之後講1115 就自己上車集合。解散啦

寶石宮

回覆樓主:

溫莎堡本身都有語音earphone介紹,可以跟佢行,不過聽曬就應該趕唔切上車。

室內大部分地方唔可以影相,細節唔多講

正常speed 可以行曬90% 地方

出左溫莎堡就要上車,都冇時間行個town了

附圖應該是bath abbey

大宅

good_pig 發表於 19-4-11 07:01
溫莎堡本身都有語音earphone介紹,可以跟佢行,不過聽曬就應該趕唔切上車。

室內大部分地方唔可以影相,細 ...

支持樓主分享

寶石宮

Queenielam88 發表於 19-4-11 11:12
支持樓主分享

一節節再分享

大宅

回覆 good_pig 的帖子

多謝樓主細心分享!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

玩得開心嗎?

寶石宮

MM2H 發表於 19-4-11 16:57
玩得開心嗎?

幾好,又好天

寶石宮

good_pig 發表於 19-4-11 07:01

室內大部分地方唔可以影相,細 ...

之後去bath 差不多兩小時車,大家就zzzz

到左bath 市中心,都有差不多1.5小時行羅馬浴場,人係多,不過都可以影到相嘅

同溫莎堡一樣,行完都差不多夠鐘啦

klook話個團有時間食飯,原來冇的,買個飽食就算啦。

之後又坐一個鐘鬆d去巨石陣,都有1.5小時行,影相咁。

1730上返車,差不多2000先返到victoria
附近食d嘢就返酒店啦。

寶石宮

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

寶石宮

回覆樓主:

講下住宿,我係住russell square. 去king's cross 同euston 長途火車都算方便,近大英博物館。

仲係 zone 1, 附近有商場超市餐廳
3星酒店來的,早餐唔包熱食,不過d房唔會細到日本果d咁。

寶石宮

回覆樓主:

景點: 格林威治

主要影下子午線同行market.
由russell square去都轉地鐵轉dlr,都幾遠下,當遊車河。

本身我都冇入天文台,因為果日冇打算同london pass, 入場又要10鎊。

門口有個位都影到子午線的...

之後回程去到航海博物館附近,竟然見到有巴士返russell square, 點知就....搭搭下要落車, 原因係塞車加巴士司機再收工,佢會比張coupon你轉下一班。

我就係咁,轉左兩次,但都返唔到russell square...去左附近嘅king's cross 行返酒店...

果程車應該兩粒鐘都有,當欣賞下風景都唔係話唔得嘅

有櫻花嘅格林威治

寶石宮

回覆樓主:

牛津篇

響paddington 坐火車去,大約一個鐘
預4-5個鐘, 慢行食飯咁
都有教堂同舊建築影下相
有flea market 都有嘢食

沿途都大把餐廳,都冇大問題的
我地4點就走,出返paddington轉車去london design factory, 普通唔算多嘢買,收9點,食埋飯就返酒店。

牛津flea market + 圖書館

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

大宅

回覆樓主:

一睇到「窮遊」就即刻好有興趣睇喇 ,請問有無啲酒店相睇吓,等我知大概係乜野環境,可以參考吓。

寶石宮

schi 發表於 19-4-12 15:28
一睇到「窮遊」就即刻好有興趣睇喇 ,請問有無啲酒店相睇吓,等我知大概係乜野環境,可以參考吓。
...

今晚執返好張床再影
文字先

酒店係冇牙膏,牙刷,shampoo果d, 得兩粒soap, 早餐唔包熱食,得粟米片加奶,coffee and tea, 罐頭生果同面包

要蛋同腸仔呢d, 要加6磅,我冇加到

間酒店好多學生住,遊學團卦,所以好多鬼仔鬼妹,一層有幾十間房咁

重點: 無冷氣!!!
而家得10度,所以好ok

寶石宮

回覆樓主:

咦,而家又出到相,可以補返d相

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

good_pig 發表於 19-4-12 16:01

今晚執返好張床再影

https://www.frankieandbennys.com/restaurants/london

睇吓左近有冇Frankie & Bennys,誠意推介,英式早餐性價比高,咖啡任添,有時仲會有買一送一優惠

寶石宮

MM2H 發表於 19-4-12 16:40
https://www.frankieandbennys.com/restaurants/london

睇吓左近有冇Frankie & Bennys,誠意推介,英式早 ...

早幾日都食左呢個,飽曬

alungma    發表於 19-4-13 14:52

珍珠宮

首頁

尾頁

跳至