自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

大家加油
再相信
Everything is ok in the end
If it's not ok, then it's not the end !

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

傳統涼果 發表於 19-4-25 22:13
我而家身體有少少狀況,等緊康復,都有啲氣餒。
感恩我都無乜遇好難捱既時刻,希望呢度可以成為同路 ...

前年親人離世,無法釋懷,不斷工作忙到個腦諗唔到工作以外嘅嘢先至冇再喊。一靜下來/獨處,就會想起同親人一齊時嘅點滴,又忍唔住喊。

知道未放低......但其實又唔需要放低,忘記唔到就記住她的好。

睇到咁多jm身心有不同嘅狀況,送上無限祝福

已刪除用户

大宅

回覆樓主:

現在,我唔怕死,反而想自然咁快啲死,最難捱嘅情況係報應唔報喺自己度,而係報喺自己最心痛嘅女兒身上。
女兒學壞,去到無奈同無可挽救嘅地步,可仲可以點。

珍珠宮

轉運 發表於 19-4-26 14:53
現在,我唔怕死,反而想自然咁快啲死,最難捱嘅情況係報應唔報喺自己度,而係報喺自己最心痛嘅女兒身上。
...

喺,仔女有時激心唔愛惜佢自己令自己都冇乜留戀

男爵府

loloyen 發表於 19-4-25 22:27
我上年患癌,化療過程好難捱生不如死,係我c6同仔同家人成日嚟陪我先捱過,治療完大半年,現在難捱係後遺 ...
加油 要頂住

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

更難捱...捱過咗, 回頭一看, 小事一椿
人無一帆風順, 過了就忘了吧!
能康復等於有得救, 向前看
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

侯爵府

BK Milk勳章

當時發現被最信任嘅前夫背叛時,簡直係崩潰!由嗰刻開始至離婚,真係好難捱!

離婚後個人鬆晒!

大宅

暫時最難捱應該係
當時正半工讀書
生完仔仔 要溫書湊仔番工

點捱過...我都唔太知道
唯有轉左份輕鬆D既工作

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ssssky 發表於 19-4-26 15:29
加油 要頂住

我會努力的,謝謝呀!

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ikus903 發表於 19-4-26 12:38
加油呀! 日子總會過的!

謝謝妳

侯爵府

bonnie1976 發表於 19-4-26 08:05
加油(emoji)祝福你

謝謝妳

侯爵府

kiko_mami 發表於 19-4-26 01:34
9年前患癌,係隔離病房做骨髓移植先發現ex出面有女人,由我一病已經開始,出院好返帶埋個女走,過左一段行 ...

你好勁呀!加油努力呀

珍珠宮

好媽媽勳章

最難捱,有幾段時間都難捱
曾經好窮好窮,窮到月尾數散銀去買個$2.5麵包met一半做早餐,午餐食半個淨公仔麵,晚餐$10叉燒+白飯,住果度既假天花上有老鼠住,成日見佢條鼠尾係窗邊擺來擺去,湯房隔離房係一樓一,試過有日便裝警察拍門話比佢地入黎避一避,比佢地準備好就衝入去爆門捉人⋯呢度最後住左半年頂唔順搬走左,呢半年窮得好難捱
又試過呀仔得5歲時c6突然係屋企昏迷,嚇到半死都要頂硬上,call白車,帶埋個仔去醫院,睇住c6係白車上要剪爛曬d衫都知大鑊,響曬警號衝去醫院直入急救室,叫我唔好走,十幾個醫生姑娘急救我c6,過左半個鐘醫生出黎話好危急血壓好低又走番入去急救⋯

珍珠宮

susi1024169 發表於 19-4-26 19:31
最難捱,有幾段時間都難捱
曾經好窮好窮,窮到月尾數散銀去買個$2.5麵包met一半做早餐,午餐食半個淨公仔麵 ...

最後你先生如何?

大宅

幾年前生囡囡,有少少抑鬱湊得已吃力。奶奶不斷 迫我帶子女出席比佢既親友見、食飯... 我話攰,佢會話今日唔得,聽日得唔得? 聽日唔得邊日得? 抑鬱症嚴重左,日日以淚洗面...
好在我把心一橫block 左佢電話,佢打不到比我,搵唔到我。媽媽專心照顧我。我走左黑暗... 先無事。

病果段日子真係好難捱...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我都係關關難過關關過,雙親已仙遊,自己亦大病過一場差d冇命,康復期長達10年,宜家仲有後遺症

冇左黄金10年又冇親人,我就同宜家個老公结婚。到個仔出世我地就開給嘈,嘈到今日有三個人一齊嘈了,有時兩父子仲開拖

我兩年前後遺症加劇,有時因後遺症痛到卷成隻蝦咁,但我仍未完成我的責任養大個仔及教佢自立,係唔可以死。唯有忍住痛見一步行一步。

加油!

水晶宮

轉運 發表於 19-4-26 14:53
...

我也比仔激到生不如死!但見jm 癌症的痛苦,也要提醒自己珍惜還有的!
自由太多會令世人失去平衡

大宅

虎到金來勳章

加油

洋房

Jasmine-4711 發表於 19-4-26 19:59
我都係關關難過關關過,雙親已仙遊,自己亦大病過一場差d冇命,康復期長達10年,宜家仲有後遺症

冇左黄金1 ...
我知道你係我個post到話我開左2個acc呻苦,本來我想回覆,但睇完你嘅情況,你要加油我更加要珍惜自己。共勉之

首頁

尾頁

跳至