自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

侯爵府

RelaxHippo 發表於 19-5-3 13:42
收咗錢先, 再一臉無辜地揸正嚟做

左手交右手啫, 畀人揭發咪開除以示無辜, 但錢應該已經落袋

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

facebook有網頁話系5000萬喎,個價差差遠既

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

錢就照收,野就做唔到,嘩...賺到笑

男爵府

mugtaitai 發表於 19-5-3 14:46
有朋友做 ibank,差唔多 10 年前有個內地土豪客,想個仔入哈佛,佢哋銀行幫佢搭路,搵中間人問過價錢,450 ...

4億港元!真大咬!

侯爵府

親子王國15週年勳章

RelaxHippo 發表於 19-5-3 14:33
窮人唔知道既服務. 唔知道銀行除咗介紹協調員俾vvvip, 仲有咩增值服務呢?
...

我呢啲窮人唔知哦, 我入銀行啲職員只提我存款要到最低存款額要求咋

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

全世界父母都係咁!!!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Mm233 發表於 19-5-3 11:35
其實直接捐錢都可以入讀啦?

美國多間著名學府早前被揭發大規模招生賄賂醜聞,其中至少涉及兩個中國家庭, ...

好有錢哦!學校嘅高層未爆之前執唔少 天下烏鴉一樣黑,高級學府又如何

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢個女仔仲系網上直播,自己系學霸,教人點入史丹福,家人收割埋底層既智商稅,仲要幫底層洗腦,只要努力就會成功,所以大陸好多有錢既都帶有原罪,不值得同情.

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

RelaxHippo 發表於 19-5-3 12:42
唔止呢位中國學生, 前排都有報導話唔少美國名人包括影星都請呢啲媒幫佢哋子女入美國高校, 又係偽造佢哋 ...

其實呢啲捐錢收生唔係一直都有咩? 不過通常係捐比學校唔係捐比指定人, 學校無受惠當然個學生同收款人要走人啦!

伯爵府

香港出名嘅國際學校都可以買高額債券入學,啲大陸家長好多都用依招,但好怕人知仔女唔係靠實力入學

子爵府

根本大把富二代都係咁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆樓主:

大把學校一直咁做
今次係個蠢女學生又出書又直播

珍珠宮

估唔到美國名校都咁黑暗

子爵府

唔怪得個個有錢佬D仔女都入世界一流大學啦。有D富二代仲吹到乜嘢數學神童,又話幾多個A,又話跳班添,原來如此

男爵府

回覆 wantaima 的帖子

學校點解要被罰?捐錢收生一直都有,不過d錢一般用黎起教學樓圖書館做研究之類,全體學生都可以受惠,呢個入學方法好似不佔用原本學額,捐款數目要公開,唔係你地以爲ivy league 呢d 私立名校搞研究d錢同資源邊度黎?

呢班人問題係d錢唔係落學校袋,受益人只有中間人受賄賂人所以先比人告,而且650萬要入史丹福正規捐款方法絕對唔夠,美國有個歌手個女入南加大,合法捐款捐左差不多七千萬,佢地就係想比少d錢先甘做

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

ayakaya 發表於 19-5-3 13:57
咁又唔一樣,耶魯果個只需要作假搵人頂替個學生考SAT。哩個係幫佢做咗成套帆船運動生background,係要搞掂 ...

搵人代考Sat咪即係有埋假證件?!!

公爵府

happymother88 發表於 19-5-3 15:04
4億港元!真大咬!

聽講係哈佛先咁貴,其他冇咁大咬

講真如果我有咁嘅錢,我仔唔需要名校光環加持啦,佢大可以讀間普通學校,揀一科自己真正有興趣嘅,將來只做自己嘅興趣嘢,唔使擔心生計,呢筆錢夠佢舒服過一生啦

首頁
23456...7

尾頁

跳至