夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

又在出差的日子裡.

出差前, 太太又是說想餵飽我, 但工作真的很忙, 加上出差的行李準備, 晚上10時半才能上床, 還未計睡著的時間... 不到3點又要起來趕機, 都唔會把性放在第一位, 出差要盡量保持良好的狀態是最緊要...

搭飛機有眾生相, 可以令人有更多的思考, 我很多時出差都會經去泰國轉機, 人家一般搭這機去玩, 男男一pair, 女女一pair, 少男女一pair, 大班男一團, 女團亦有, 感覺他們去玩, 當然其中的目的小不免玩之餘有性啦(當然亦有一家人的), 泰國平平地又release, 特別對年輕人來說, 係一個不錯的選擇.

有時在想, 男團真的可以那麼清純嗎? 可以一班男人去泰國考究大自然? 可以心靈清淨? 會跟男人一房? 如自己一房不孤獨嗎? 夜場應該少不免吧, 就很容易把自己的底線放下了.

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-5-12 07:55
又在出差的日子裡.

出差前, 太太又是說想餵飽我, 但工作真的很忙, 加上出差的行李準備, 晚上10時半才能上 ...

多謝分享!
我而家冇Lee個顧慮。
因為我先生去邊都可以隨時帶埋我去。出差都會帶埋我去。
我先生唔會因為成團都係男人就唔帶埋我去既。佢好想有我作伴。有我已經夠了。吖,祝你太太母親節快樂!

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

瑪瑙宮

PTMCYS 發表於 19-5-12 07:55
有時在想, 男團真的可以那麼清純嗎? 可以一班男人去泰國考究大自然? 可以心靈清淨? 會跟男人一房? 如自己一房不孤獨嗎? 夜場應該少不免吧, 就很容易把自己的底線放下了. ...

你不如自己答下.

男爵府

Nancy20090615 發表於 19-5-12 11:58
你不如自己答下.

子爵府

Nancy20090615 發表於 19-5-12 11:58
你不如自己答下.

我沒有这机會,除非有朋友嚴重困擾,要陪他走走,不然沒机會一班男人去玩的。吖,其實之前有,但我拒絕了好几次他們大陸和澳門团。

如果去玩,沒太太在旁,當然會心掛掛。我好少或無机會掉下太太去玩的。工作出差例外。

子爵府

mingmama 發表於 19-5-12 12:40

去玩怎能掉下太太,一定會很孤獨的。

記得有次去德國漢堡工作,然後去慕尼克,德國几位同事一起去,在接近瑞士的一個小鎮住了一晚,當地的小酒店好正,而且服務的人很熱情。招待我們的女仔真的好靚好熱情,其實係有暇想,如果做Travel lover就正爆,個女仔啡色头髮,像意大利人多,笑容超甜美,身材亦很好,我還偷拍了她一張照片。

其實可以光明正大拍,但沒有刻意花時間攪这些動作,因為來工作,不是來玩。第二朝早,她都很熱情地問我住得好不好,有什麼需要幫忙。。。我只是平淡地谈了几句。

如果你叫我來玩,就唔同了,聊熟后,叫她帶我逛逛未必太突然吧,所以玩跟出差係两件事來,玩不帶太太係好悶的,基本上不會自己去玩,情願不去。

男爵府

PTMCYS 發表於 19-5-12 13:11
我沒有这机會,除非有朋友嚴重困擾,要陪他走走,不然沒机會一班男人去玩的。吖,其實之前有,但我拒絕了 ...

我先生就試過幾次跟公司去旅行~因為時間都選在開學的時候~我都冇跟團了~其實佢原本係唔想去的~係我鼓勵佢去的~因為業績表現出色~公司的獎勵~咪去享受一下囉~我覺得唔可以咁自私因為自己去唔到就唔畀佢去

子爵府

我份工會出差
同事多已婚有小孩鬼佬
平時好好先生
但一出去一班男人有時候總會有一兩個人帶路去玩
泰國就最happy

我女人當然唔會跟 但都估到玩乜
感覺表(emoji)不一
平日斯斯文文專業人士中環返工著晒西裝打呔
一有得玩我唔知佢地記唔記得自己有老婆仔女

子爵府

mingmama 發表於 19-5-12 14:06
我先生就試過幾次跟公司去旅行~因為時間都選在開學的時候~我都冇跟團了~其實佢原本係唔想去的~係我鼓 ...

公司去,當然要去,团隊來,特別做亞頭的更要。
我说朋友这些男团,我一般不去。

子爵府

KoneyB 發表於 19-5-12 14:25
我份工會出差
同事多已婚有小孩鬼佬
平時好好先生

上次聽同事講,舊公司鬼佬老總,跟同事去完大陸展覽會后,一起去唱k,每人攬一條女不单子,那老外high得給女K手拿J出來"律", 此同事不玩,縮在一角。。

我聽了有点驚訝,好彩我不去这些,我叫同事小心,槍火無眼,下次被射中就無谓。

子爵府

PTMCYS 發表於 19-5-12 15:44
上次聽同事講,舊公司鬼佬老總,跟同事去完大陸展覽會后,一起去唱k,每人攬一條女不单子,那老外high得給 ...

我d男同事講
去玩差不多10個人
走下一個走下一個
最尾一齊返酒店得2-3個

消失左既人第日都係西裝筆挺咁返工架

子爵府

KoneyB 發表於 19-5-12 16:04
我d男同事講
去玩差不多10個人
走下一個走下一個

專業人事压力大,要減压架。。
好多場為專業人仕設計,高消費人仕。。

所以不分貴賤去滚的

子爵府

858D 發表於 19-5-12 11:39
多謝分享!
我而家冇Lee個顧慮。
因為我先生去邊都可以隨時帶埋我去。出差都會帶埋我去。

出差都會帶埋我去 ---> 梗係, 妳又擔得, 又抬得, 又肯做....無人肯制, 唔帶你去點得...

我出了差, 留了錢給太太和仔仔興祝..... 不過聽佢地講, 今晚照去婆婆到食, 錢照袋, 仔仲話要分一份

祝各位母親節快樂...

男爵府

陪月勳章

我老公出差從來都唔打個電話返黎, 唔會同啲細路傾下計....
佢公司去旅行, 我話想跟埋佢, 佢話唔好..................

真係好心淡.

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-5-12 18:22
出差都會帶埋我去 ---> 梗係, 妳又擔得, 又抬得, 又肯做....無人肯制, 唔帶你去點得...

haha, 係啦,我簡直係 秘書,保姆,跟班啊四,隨時變身,雖要我做乜就係乜。Lee D 都係我前夫訓練我出來既,因為佢實在保護力同管理能力都唔夠我,同我父母使用。
不過,跟住我先生就好舒服輕鬆,因為佢自己獨立能力強,保護能力亦強,管理能力高。唔使我唸。我靜係跟得,保證佢在任何場所都擺得我出來見人,如同係佢臉上貼金既果效。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

mimiNbaby 發表於 19-5-15 15:47
我老公出差從來都唔打個電話返黎, 唔會同啲細路傾下計....
佢公司去旅行, 我話想跟埋佢, 佢話唔好......... ...

其實出差打電話比太太,除了報平安之外,令太太感覺關心,維繫二人之間的感情,係好重要的。

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

出差去唔去呢啲場玩
好睇個呀頭同老細係咪呢類人
逢場作戲我覺得某程度上係必須喎
好似樓上有人講個男仔咁瑟縮一角唔合群
對佢事業又係咪好事呢?

P.S.我幾次離港都係帶switch係酒店房幾個人挑機
比較上來純過綿羊
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

858D 發表於 19-5-17 05:08
haha, 係啦,我簡直係 秘書,保姆,跟班啊四,隨時變身,雖要我做乜就係乜。Lee D 都係我前夫訓練 ...

你最重要的一樣還沒說呢。。。哈哈

剛又回到曼谷轉机了,和日本客人剛剛分手,大家都有談家庭觀念,都係出差乖乖,火速回家家庭樂,都唔係個個日本仔都去滾既。

我亦話我老大成日叫我經泰國,順便停两天鬆弛下,我話我心仍掛住屋企,費事慢慢心散,而且太太在家都辛苦,自己走左去玩两日,亦不合理。。。

这日本人今晚回到日本後,仍會回公司和同事一起加班,星期六一家四口郊遊,星期日在家休息親子。看來我都沒有他咁健康呢。。

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-5-17 08:11
你最重要的一樣還沒說呢。。。哈哈

剛又回到曼谷轉机了,和日本客人剛剛分手,大家都有談家庭觀念,都係 ...

同意,同道中人係無分疆界,文化既。

我先生而家又係好痴我既。我陪唔到佢翻佢公司寫字樓果日,佢都唔想翻公司做,留家做算了。
好在,佢而家總算有條件「金屋藏嬌」不過Lee 位嬌 係 個 White Fang
今日唸起你個比喻,你係看家既牧羊犬。
我唸我係 傑克倫敦 Call of the Wild 筆下既 White Fang.

子爵府

858D 發表於 19-5-17 10:51
同意,同道中人係無分疆界,文化既。

我先生而家又係好痴我既。我陪唔到佢翻佢公司寫字樓果日,佢都唔想 ...

生活可以好简单,開心亦是,睇下自己点選擇。

首頁

尾頁

跳至