自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

戒穿牛仔褲,換掉所有內褲,多喝水,性伴侶也驗下菌,好快無事

大宅

回覆樓主:

你平日洗完底底係點整乾? 抽濕?晒乾?乾衣機?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

可食療,食维他命及做運動增加抵抗力。

另外,你是否用全棉內褲,通疏過人造纖維。

如工作成日要坐,久唔久行下,下面唔會焗住。你絲别穿厚的。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實你或許考慮將尿種菌, 再由醫生開藥針對那隻菌。
如果你冇種菌,醫生祗會開最大路的尿道炎藥、並不能根治你所存的菌

Everyday, in every aspect, I become better & better. I always love myself.

I am totally open and receptive to all good.

男爵府

念珠菌要斷尾就要同伴侶一齊醫
十幾年前我同老公未婚時我經常念珠菌
走去太子睇婦科,醫生叫我叫埋老公入去,大家一齊開藥之後要返去覆一次診,足半個月食咗,到現在從未返發過,唔止念珠菌好哂,連平常分秘同少少味道都無埋完全清哂底,生完小朋友之後都乾乾淨淨,只係正常排卵期輕微分秘,內褲長時間乾爽嘅完全唔需要護墊
可惜已忘記醫生咩名,當年個醫生都好老可能已退休
建議jm常發要同老公一齊醫先有用

公爵府

lillian333 發表於 19-5-24 18:26
大家好,我今年先廿幾歲,但成日感冒咳,每月睇一次醫生走吾甩,
慶幸呢2個月冇咳同感冒,
食藥食到怕,但 ...

睇中醫,找到病原因,我以前都係每個月都病一次,中醫話我濕重,我體質容易濕熱,所以好容易感染病,醫師教我多食對我體質好的中藥,我經常食,同經常飲檸水,之後都無咁容易感冒

別墅

Mnbvcxdsa 發表於 19-5-26 00:53
睇中醫,找到病原因,我以前都係每個月都病一次,中醫話我濕重,我體質容易濕熱,所以好容易感染病,醫師 ...
你個中醫甘好既。我睇葵沖廣場樓下好出名果個,佢次次都冇講咩,只問係咪鍾意食辣,鍾意飲凍野

首頁

尾頁

跳至