自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Kristytracy 發表於 19-5-28 16:00
之前有報道,話吾西班牙定葡萄牙,將移民當地中國人既資產,hold住話係不明來源資產,去吾去都要博一鋪,有 ...
西班牙 但人地有理有據 唔係監粗嚟

伯爵府

artroboy 發表於 19-5-28 16:36
防洗黑錢
其實都ok
https://topick.hket.com/article/1803117/%E6%B8%AF%E4%BA%BA600%E8%90%AC%E8%81%B0%E6%98%8E%E7%A7%BB%E6%B0%91%E8%91%A1%E8%90%84%E7%89%99%EF%BC%9A%E5%A6%82%E6%9E%9C%E6%9C%89%E4%B8%80%E5%A4%A9%E8%A6%81%E8%B5%B0%E5%8F%AF%E9%9A%A8%E6%99%82%E8%B5%B0

他以65萬歐羅(553萬港元)買連地下5層的物業,不清拆,用作保育,外牆保留,只裝修內部,裝修費約20至30萬歐羅(170萬至255萬港元),交由酒店管理公司打理,用作精品酒店。

4層住宅,每層1000呎,10至12間房,每晚800至1000港元,做apartment(出租住宅)的回報是3至6%,做酒店可以有10至15%。

他說扣稅和酒店管理開支後,每年有6.5萬歐羅(55萬港元)收入,料6至8年投資金額就可回本。

伯爵府

Kristytracy 發表於 19-5-28 16:43
我覺得你引完大陸人移民後,又查封人地戶口,好監粗黎姐。
唔認同

伯爵府

artroboy 發表於 19-5-28 16:50
西班牙华文媒体《欧华报》在11月27日头条刊登了“为什么骗我的是同胞?!中国移民讲述在西班牙投资买房被坑 ...
試過係泰國睇樓 個sales都係吹到天花龍鳳 係中國人

伯爵府

brindlewin 發表於 19-5-28 16:57
我唔信可以唔去住唔使學葡文 ,歐盟應該唔會俾成員國放鬆到咁。
...
要考啊

首頁

尾頁

跳至