自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

而家我用緊部金章,已經有一啲不正常嘅噪音。 已經用咗六年,打算差唔多時間換過另外一部。 想搵定一部係有能力可以每日洗兩機嘅, 但係又要薄機身同埋可以飛頂, 如果可以7kg或者以上更好 ,有冇jm可以推介 牌子型號?

珍珠宮

回覆樓主:

我用三星8公斤,唔一定日日洗,有時一日兩三機,但唔個質爆機,最多一半。用咗幾年,不錯。之前係金章,再之前都係。第一部用咗十幾年,所以第二部買返同一牌子,但可惜第二部好快壞,就唔敢再買金章

珍珠宮

kelkmk 發表於 19-6-8 20:30
而家我用緊部金章,已經有一啲不正常嘅噪音。 已經用咗六年,打算差唔多時間換過另外一部。 想搵定一部係有 ...

其實你呢度已經算好襟呀

子爵府

西門子。

早一機、晚一機。師傅教洗兩機衫的時間不要太近,俾時間它休息一下會襟用d。

試過洗衫時部機有聲,師傅話因為唔夠衫,d衫側埋一邊,所以個鼓有聲。夠衫(80%)就不會有聲。

伯爵府

畀面勳章

回覆 macdullbaby 的帖子

但係西門子好似冇薄機加飛頂
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

kelkmk 發表於 19-6-8 21:12

有,剛買了一部。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

伯爵府

畀面勳章

199707100304 發表於 19-6-8 21:19
有,剛買了一部。

我啱啱喺兇宅睇過佢哋話冇
但係我喺網站見到有部iq500 "WS12K440HK", 問題係我見到佢係中國製造。
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

2月時剛換了金章,每日2機
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

我用金章,一日洗2次,不過我㨂意大利造個隻,用咗年幾仲幾好

wcpcelia    發表於 19-6-9 08:39

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

kelkmk 發表於 19-6-8 21:23
我啱啱喺兇宅睇過佢哋話冇
但係我喺網站見到有部iq500 "WS12K440HK", 問題係我見到佢係中國製造。:igiveu ...

我買呢款,意大利製,薄頂
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

咩叫飛頂?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

199707100304 發表於 19-6-8 21:44
我買呢款,意大利製,薄頂

不過我係買2合1。(唔記得講添)

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

bosch 發表於 19-6-8 21:46
咩叫飛頂?

飛頂,薄頂,某些廚房設計,比較矮,洗衣機機頂厚,高度唔夠位放,只能放一些薄頂的,或某些品牌某些model可幫你飛去洗衣機頂部,減低高度。

bosch    發表於 19-6-8 21:56

伯爵府

畀面勳章

199707100304 發表於 19-6-8 21:49
飛頂,薄頂,某些廚房設計,比較矮,洗衣機機頂厚,高度唔夠位放,只能放一些薄頂的,或某些品牌某些model ...

我應該高820都放得入

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問咩叫飛頂?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

kelkmk 發表於 19-6-8 21:54
我應該高820都放得入

我部就係剛好820,不過唔知你會唔會買連乾衣,我部係2合1,有乾衣功能。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

wy_yen 發表於 19-6-8 21:57
請問咩叫飛頂?

睇13樓回覆

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

199707100304 發表於 19-6-8 22:00
睇13樓回覆

剛看到了,謝謝

伯爵府

畀面勳章

199707100304 發表於 19-6-8 21:58
我部就係剛好820,不過唔知你會唔會買連乾衣,我部係2合1,有乾衣功能。
...

但係佢唔係薄機,即係深45cm果D。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

啊,你要薄機,我睇錯,以為你寫薄頂或飛頂。原來你要薄機加飛頂。我家深度夠,只需薄頂就可以。咁可能真係要再搵吓.....

首頁

尾頁

跳至