想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主:

瑪莉吳鴻裕教授好x惡,我有擔心子宫黏連佢就話直接ivf無事,甘擔心就出街過馬路都會畀車車死,搭飛機都可能會有空難可以預計到咩……佢一路講我就喊到豬頭甘,我己ivf第一次失敗佢就甘話我

侯爵府

fookimmy 發表於 20-4-19 12:24
瑪莉吳鴻裕教授好x惡,我有擔心子宫黏連佢就話直接ivf無事,甘擔心就出街過馬路都會畀車車死,搭飛機都可能 ...

同過馬路比車撞有咩關係?
但黏連係咪真係唔影響ivf?

複式洋房

白羊花花 發表於 20-4-19 12:44
同過馬路比車撞有咩關係?
但黏連係咪真係唔影響ivf?

佢仲話我無得生無bb,都可以之類,無係米唔駛生存及生活?完全無愛心,我話我腿寒米放得住,佢就問我有無做運動,我話有,一星期做幾多次?2~3次,我俾中醫院驗嘅報告畀佢睇佢叫我扔左佢,佢完全唔信中醫。中醫無科學根據

大宅

雨木果 發表於 19-6-16 11:30
回覆 Ha1030 的帖子

我第一次喺寶德醫務做 iui + ivf。不過個醫生舊年出咗來自己開診所,所以今次係去醫生 ...

Hello 請問邊位醫生,可pm info? 謝謝

大宅

我第一次喺寶德醫務做 iui + ivf。不過個醫生舊年出咗來自己開診所,所以今次係去醫生 ...

請問邊位醫生呀?

男爵府

Wanttotell 發表於 20-4-20 16:03
請問邊位醫生呀?

其實我原意係想分享我的成功例子,比多D信心姊妹們,有需要就勇敢去行 IVF 呢條路。估唔到有好多姊妹 PM 我要醫生資料。既然係咁,我不如直接 post 出嚟喇!

我係搵張美玲醫生做 ivf 嘅,我搵佢時佢喺寶德醫務做,後尾出來自己開診所,喺中環多爹利街。我做 ivf 之前有個做醫生的好朋友推薦過謝靜兒(同張美玲同診所)和駱紅,陰差陽錯之下我搵咗張美玲。

一開始我試咗一次 iui 唔成功,就停咗半年,果時有個僥倖心理,覺得可能我乜都唔做時就會自然有,然而事實證明我並冇得到上天的特別眷顧,於是我返返去搵張醫生開始 ivf。

我第一胎 ivf 2016年底開針,D藥反應好好,一次搞掂,用咗 10萬左右。但我想講用幾多錢同用幾多藥有好大關係,有D人要重D藥先有反應,有D人甚至用咗藥反應唔理想谷唔到幾多卵。每個人體質唔同,好難一概而論。

我第二胎只係放胚囊。2019年4月開始人工周期食藥,但D藥冇反應(明明我上胎都係人工周期都係食呢D藥反應好理想),洗咗 4仟幾後放棄。5月轉用自然周期,居然一切順利,藥+放胎用咗 2萬1左右。

都係果句,每個人體質唔同,用幾多藥&洗幾多錢大家都唔同;其實就算同一個人,用同一隻藥都可以有唔同反應,就好似我用人工周期D藥咁。準備 iui / ivf 的姊妹,最好比較多幾個醫生,搵個同你夾到的醫生好過搵個口碑好的醫生。希望大家都可以早日有好消息!

複式洋房

講問係邊位醫生?

別墅

中環陳志慧, Bingo咗

別墅

Tst李教授

複式洋房

Ha1030 發表於 19-6-14 00:55
想搵個信譽好嘅醫生(emoji)(emoji)

Dr Tay....

首頁

尾頁

跳至