自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實d現金劵係咪職員自己話事送唔送? 我上個月買成人奶粉,明明見廣告話送幾張$15及$25,我係晨早11點幾去,一定未送哂,比埋個廣告佢睇都話冇,但今個月我在不同分店再買就有送好多張,其實係奶粉商送? 定係萬寧送?職員會有機會落格嗎?

男爵府

回覆 allin 的帖子

有時買牙膏又係,明明見JM 報料有幾張$5/ $10, 但係我買又冇

珍珠宮

落格就唔會的,可能公司無優惠比果間分鋪。

侯爵府

應該落唔到格, 張單有寫送咩

wcpcelia    發表於 19-6-15 16:34

男爵府

mcs74 發表於 19-6-14 21:38
落格就唔會的,可能公司無優惠比果間分鋪。
咁即係優惠唔係全線統一? 但係試過有時冇俾,我將BK 嘅相俾佢睇,睇完轉頭又會有,好似係佢地自己可以控制電腦,打唔打落單都得咁,好奇怪!

水晶宮

allin 發表於 19-6-15 00:36
咁即係優惠唔係全線統一? 但係試過有時冇俾,我將BK 嘅相俾佢睇,睇完轉頭又會有,好似係佢地自己可以控制 ...

有時優惠唔一定係全線分店都有
例如: 早排健康產品做388 送50, 但有些分店卻是688 送100 (即兩張50), 亦有些分店沒做此推廣呢

至於贈品/贈券等實物, 收銀唔do barcode 就唔會出現在你張單上
我試過, 比完錢才發現沒有do 188 gift, 收銀只係就咁do 件贈品比返我,

並冇在原有單據做任何修改, 而新單據就只得件gift資料

如此, 當中會否存在監守自盜行為, 就不得而知啦

現金優惠券方面, 你會見到有些註明供應商現金優惠券, 有些則註明萬寧現金優惠券
個人認為, 前者是由供應商提供優惠, 後者則是萬寧自家提供優惠

而兩者是可以在同一交易同一件貨品情況下同時各使用一張的

男爵府

有時要問佢係咪有現金卷送,佢就話我幫你查下,多數是有的,D員工不知,仲問我在那見到個優惠,我仲要上網查返比佢D睇。送小小現金卷/贈品都要搞咁耐,真係唔知佢員工點做野。

侯爵府

2024年龍年勳章

每次見到D優惠,我都一定cap 圖,去買之前問咗個職員有冇呢D嘢送or 優惠先買..因為真係間間唔同。
有時自己晏咗去買,贈品送曬我都明白..但係送現金卷$5,$10個D真係好亂...
係ba 買skin care 送$50又係亂,有shop 可以即時扣,有D又話「不嬲都冇」

水晶宮

Moppyhaha 發表於 19-6-15 10:58
每次見到D優惠,我都一定cap 圖,去買之前問咗個職員有冇呢D嘢送or 優惠先買..因為真係間間唔同。
有時自己 ...

應該護膚產品$50 券冇得即用.,因佢set 左幾日後才有效

侯爵府

2024年龍年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-6-15 13:57
應該護膚產品$50 券冇得即用.,因佢set 左幾日後才有效

我意思係ba 卷,醫學美容個$50

侯爵府

2024年龍年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-6-15 13:57

搵到圖喇。係ba 醫學美容$50卷

水晶宮

Moppyhaha 發表於 19-6-15 14:01
我意思係ba 卷,醫學美容個$50

https://www.facebook.com/manningshongkong/posts/2360571040894032/

醫學美容專櫃買滿$300*,獨家送$50現金優惠券;
此優惠券只適用於下次購買醫學美容產品滿$100使用。有效期至2019年5月31日。
*不包括出位價及換購價產品。

侯爵府

2024年龍年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-6-15 14:12
https://www.facebook.com/manningshongkong/posts/2360571040894032/

試過去有啲鋪頭...可以即時係我件貨幫我用埋個$50,咁我咪以為間間都得...原來唔係....有啲鋪頭係唔可以即時用...因為我長期用某個牌子..所以都會定期入貨...自此之後..我只會去返會幫我即時用嘅鋪頭

水晶宮

Moppyhaha 發表於 19-6-15 14:15
試過去有啲鋪頭...可以即時係我件貨幫我用埋個$50,咁我咪以為間間都得...原來唔係....有啲鋪頭係唔可以即 ...

呢D 偷雞o野, 自己知就好喇

侯爵府

2024年龍年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-6-15 14:18
呢D 偷雞o野, 自己知就好喇

明白...謝謝提醒

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-6-15 02:25
有時優惠唔一定係全線分店都有
例如: 早排健康產品做388 送50, 但有些分店卻是688 送100 (即兩張50), 亦 ...
你分析得好詳盡呀!謝謝你!咁即係真有機會職員監守自盜,平時$10,$5, 我覺得冇都算,因為今次我買成人奶粉係應該送超過$100劵,所以覺得好疑惑,如果個職員落格,咁罪行咪仲嚴重過上次懷疑清潔工偷印花? 萬寧係咪應該要正視?

男爵府

hon22 發表於 19-6-15 09:07
有時要問佢係咪有現金卷送,佢就話我幫你查下,多數是有的,D員工不知,仲問我在那見到個優惠,我仲要上網 ...
係呀!有時都怕阻住排隊d人,唔好意思,所以我都一定cap 定圖,究竟佢哋係咪博你唔知,就唔洗送?如果有網購就好喇,唔洗check 住有冇漏,又唔洗拎餐死

水晶宮

allin 發表於 19-6-15 14:31
係呀!有時都怕阻住排隊d人,唔好意思,所以我都一定cap 定圖,究竟佢哋係咪博你唔知,就唔洗送?如果有網 ...

對家有得網購
但門市購都冇送貨服務

至於萬O. 暫時睇唔到做eshop的跡象

首頁

尾頁

跳至