跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家有無經驗遞交入藉申請文件後要等幾耐先收到通知考入藉試?

我係全家一齊申請的,小朋友吾使考試,咁佢地會吾會批先?定要等埋父母一齊先批?

大宅

lylymama 發表於 19-6-17 02:55
請問大家有無經驗遞交入藉申請文件後要等幾耐先收到通知考入藉試?

我係全家一齊申請的,小朋友吾使考試,咁 ...

我睇其他post話,入紙申請後半年考入藉試,再半年就唱歌仔!
PS: 我4月入左紙,等待中

大宅

lylymama 發表於 19-6-17 02:55

我係全家一齊申請的,小朋友吾使考試,咁 ...

我一月底寄申請表,五月頭收通知月底考試。我睇canadavisa forum唔同interview centre進度唔一樣,我好好彩個interview centre出名快手,所以唔駛半年就可以考試,其他centre平均係半年。

你地一家申請,小朋友係同大人一齊批。

大宅

schokoladeheiss 發表於 19-6-18 03:20
我一月底寄申請表,五月頭收通知月底考試。我睇canadavisa forum唔同interview centre進度唔一樣,我好好 ...

邊間Centre 咁快手?

大宅

Tracychg15 發表於 19-6-19 06:24
邊間Centre 咁快手?

溫哥華

大宅

Thank you !

男爵府

唔好意思啊,我下年先夠5年,因為我15年先黎加拿大,但想問問我咩班都未上,聽有d家長上英文班,入藉班,想知道有咩程序同手續啊?有d唔洗上英文班,又話入藉班既野可以係屋企學,唔好意思,太多野唔識

大宅

回覆 WillJuneBB 的帖子

You don't need to wait for 5 years. You only need to live for 3 years in 5 years, that means, if you didn't leave Canada since you landed in 2015, you can apply for citizenship in 2018.
For the 入藉試, you can refer to another post.

首頁

尾頁

跳至