自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

我信,因為我都試過。。。

翡翠宮

回覆樓主:

感謝貓貓呢15年帶比你嘅美好回憶
節哀
RIP貓貓

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

麟媽媽 發表於 19-7-3 00:20
我的老貓琴日走了,但剛剛我真係聽到佢叫,跟住我就失控喺度喊.... 我老公話我可能有幻聽,但我好肯定,相 ...
我隻愛貓舊都年走, 陪咗我成13年, 我都喊咗好耐, 好排住佢嘅叫聲, 一諗起就會

以前每次返屋企一開門佢就叫到拆天, 朝朝一天光就有貓肉鬧鐘叫我起身, 佢走咗之後我都好唔慣, 雖然我仲有第二隻貓但好少叫, 佢地性格完全唔同, 每隻貓都係獨一無二冇得取代嘅, 我會永遠懷念佢

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我信! 樓主,比多D時間自己,亦同猫猫溝通佢要有佢去嘅地方,勿戀塵世!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我隻貓係好溫馴,一舊飯咁樣,十幾年從來冇出爪,就係時時守在我身邊.... 但近半年佢都辛苦,因為年紀太大心臟衰竭,引致肺積水,所以佢呼吸都比較困難,其實幾星期之前佢情況已經好壞,食咗去水藥都冇乜作用,但佢一直撐住等到我個仔返嚟,捱到天光我哋三個圍住佢,佢伸一伸後腳,吸了最後一口氣,係我個仔懷中離開了....

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

公爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

rip

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

麟媽媽 發表於 19-7-3 12:20
我隻貓係好溫馴,一舊飯咁樣,十幾年從來冇出爪,就係時時守在我身邊.... 但近半年佢都辛苦,因為年紀太大 ...

貓貓真係好乖 睇到我都 ,不過貓貓終於都唔洗再受痛苦,都係一件好事嚟

男爵府

我信你 保重 貓貓想向你道別 我以前養過隻倉鼠 佢走咗之後我唔捨得掉佢個籠 有晚我突然聽到佢平時喺籠入面跑圈嘅聲音 我都有去佢個籠同佢講叫佢放心上路 再隔幾日我先掉佢嘅籠

子爵府

我信你

我毛孩個時走左幾日後我係我間房幅牆見到條彩虹,我相信係佢係彩虹橋返落黎睇我叫我唔好擔心佢,佢係上面好開心,無病無痛,每日無憂無慮。終有一日我地會係彩虹橋上再見。樓主,唔好傷心!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

我家的老貓走了四十年, 牠走時我還是一名孩童, 但我媽說牠撐著最後一口氣, 等我回家, 我當時落咗街買嘢! 四十年過去了, 我還對我的貓貓念念不忘!
現在我的細女12歲, 越來越發現她像一隻貓, 她自己也常說她自己是一隻貓!
緣起緣滅, 半點不由人!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我d天竺鼠走左果幾日我都聽到
可能係慣左~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

禁止訪問

子爵府

百份百相信,我都試過狗狗走咗無耐係屋企聽到佢把聲,仲要係中午

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

公爵府

係正常的, 我隻貓19歲走, 走左之後我都聽到佢叫的. 樓主其實你的貓貓無走過的, 佢永遠都會在你心中跟你一起的. 我隻走左幾年, 到現在晚上耐唔耐我都聽到佢JUMP上枱的聲音的, 出去睇又什麼都見唔到, 我估佢返來玩一陴又走左了.

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

節哀,叫佢唔好再掛住呢度,乖乖過彩虹橋搵朋友仔
請勿打招呼~

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

首頁

尾頁

跳至