親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

經永X旅遊網訂了往首爾機票﹐旅行社email 左電子機票確認單比我,上面只有航空公司確認號。我想上濟洲航空官網補訂坐位同行李,但就要輸入預約號,試過輸入航空公司確認號唔得。有無人試過此情況,請幫忙!

禁止訪問

別墅

回覆 keivin1206 的帖子

試過打電話,只得留言,send email 又唔覆

子爵府

回覆 Merry 的帖子

你入的会否係永安訂號,一般係入航班號碼已可

wcpcelia    發表於 19-7-7 08:23

洋房

Merry 發表於 19-7-6 13:26
經永X旅遊網訂了往首爾機票﹐旅行社email 左電子機票確認單比我,上面只有航空公司確認號。我想上濟洲航空 ...

Reservation no = 航空公司確認號後面果5個英文字

passenger name 只入頭2個字
eg Wong Tai Man,在jejuair只入 Wong Tai
要入哂所有相關passenger名

別墅

mirandalie 發表於 19-7-6 22:08
Reservation no = 航空公司確認號後面果5個英文字

試過,都係唔得,謝謝!

子爵府

請問知唔知道而家濟州航空行李可唔可以合併計算?

子爵府

經永X旅遊網訂了往首爾機票﹐旅行社email 左電子機票確認單比我,上面只有航空公司確認號。我想上濟洲航空 ...

打hotline問,hotline staff 講廣東話同埋都Nice

禁止訪問

大宅

有無試過入 WONG TAIMAN (名中間無空格)?

大宅

睇返之前經永安訂機票啲email
買完佢會有個確認email(得永安單號)
之後果日佢會再send電子機票(有航空公司booking number)
我試過幾間唔同航空公司,永安做法都類似
你可以睇睇會唔會再收到永安email
有問題打去/email問問

洋房

Merry 發表於 19-7-7 18:09
試過,都係唔得,謝謝!

我果時係cap screen email問佢,佢再教我點打cap screen

Contact from airline as follows

[email protected]
(852) 3559 1002

大宅

yp26 發表於 19-7-7 19:23
請問知唔知道而家濟州航空行李可唔可以合併計算?

我上年首爾唔可以合拼行李,當時第一次坐濟州航空,回港後,我唔會再訂濟州航空及其它廉航

子爵府

粉紅虎 發表於 19-7-9 22:13
我上年首爾唔可以合拼行李,當時第一次坐濟州航空,回港後,我唔會再訂濟州航空及其它廉航
...

點解呀?發生左咩事?
我依兩日都問過濟航 依家係可以同行旅客之寄艙行李可以合併或分成多件。
但請注意,基於航空安全的規定,單一件寄艙行李不得超出32KG。

大宅

yp26 發表於 19-7-10 06:18
點解呀?發生左咩事?
我依兩日都問過濟航 依家係可以同行旅客之寄艙行李可以合併或分成多件。
但請注意, ...

唔系太大件事,當年唔知系廉航, 第一次坐這機,香港機場counter 好遲開,坐位好迫(我100lbs左右) , 又無mon睇, 水及花生派一次, 到回程, 啲空姐好無禮貌,當時我packet好一相食物,即是要你拆開睇系啲咩,亂兜裏面,又要你即執走,連箱子都唔比番你, 最後我地用手拎上機, 好彩我地多人

現在可以合拼,應該好好多

祝旅途愉快

伯爵府

我試過經trip.com訂濟州航空機票,無得預訂座位或48小時網上check in,網站列明經旅行社訂機票是這樣的。惟有自己提早去機場。

首頁

尾頁

跳至