時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

我啱啱見網上有人喺hk01留言話下面段片證實左記協收左美國錢搞亂香港,我英文比較差,有無英文好d嘅JM睇完可以歸納一下內容正確與否?謝謝!

https://www.rt.com/shows/news-with-rick-sanchez/463168-news-with-rick-sanchez-july/

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-7-8 10:07

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

果然?

子爵府

我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

複式洋房

單睇佢講既野唔算係既 只係講有一個贊助商所做既野同多年前既cia接近
亦都贊助左香港既團體廿幾年有多 金額以香港標準黎講都算好少下
一年得六十萬
就咁就係就唔算好信得過
但陰謀論呢啲野 信就信 唔信就唔信啦

別墅

回覆樓主:

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

記協同人權監察肯定有收NED錢,因我之前在NED網頁見到。

冇見光嘅錢就唔知有幾多。

我懷疑之前黎智英派嘅黑金,其實唔係佢d錢,而係來自....

侯爵府

已長時間渗入,顏色革命同一模式已摧毀好國家

珍珠宮

回覆樓主:

公開的秘密

大宅

我見到條片有張圖係講今次遊行搞手民陣嘅架構圖,入面寫左有香港記者協會,我再去民陣個網頁睇到佢地個成員團體名單,唔睇由自可,一睇就把鬼火!我特別highlight左d團體名,大家睇完心水清嘅話都知乜事!

1.唔怪得班記者成日阻住晒警察做野,d報導又成日支持暴徒啦,原來民陣同記者協會有關聯
2.唔怪得民陣咁多資金搞暴動啦,原來有美國支持
3. 唔怪得走咁多社工出來,甚麼孩子孩子,原來香港社會工作者總工會又有關係
4.唔怪得d老師變左黃C播毒教協又出聲名話政府啦,原來教協又有關聯
5. 中大學生會、泛民都有關
6.仲有個區諾軒,即係尋晚彌敦道清場喺度博出鏡嗰個議員,大家明啦!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Happy_hk    發表於 19-7-8 16:54

子爵府

都幾好笑, 咁易在網頁到搵到既資料都唔係咩袐密.
最好平衡吓, 去搵民建聯, 工聯會有邊啲人損錢, 同埋每年損幾多, 仲有爆炸性.

大宅

Sania 發表於 19-7-8 15:50
最好平衡吓, 去搵民建聯, 工聯會有邊啲人損錢, 同埋每年 ...

就算係公開的秘密正正就係無乜人知我更加要講出來,起碼我唔知道,好多人都唔知道,報紙都唔會講,咁你估個個好似我咁上網揾資料?!唔好以為咁講就可以轉移視線,根本成件事係長時間有組織的外國勢力介入,全部演員都露出馬腳,全部真面目都一一浮面,我唔覺得我講既有幾好笑,我覺得情況好嚴重,全香港市民都要知道幕後黑手攪緊乜。全部黃C都係憑空捏造事實,好多野都係想像出來,假設出來,但我提出的是證據同事實,我終於明白點解教協、記者、教會、社工個個走出來叫放生班暴徒啦,自己人呀嘛。

你咁勁,你咪揾下民建聯、工聯會d痛腳囉,無任歡迎,睇下有幾爆炸性。

珍珠宮

回覆樓主:

聽個學者有講過在香港的美國領事館內有1千人在香港做野。 但是真正在做有關領事的工作一定是極少人員的。 而多出來的人就係借掛領事館人員的名字在大陸各省同香港搞情報工作。

所以有人為了保護美國人以後可以長期利用在香港的地理良好位置, 大搞情報工作, 這些人反條例就係為保金主, 怕金主大集團在大陸各省收集情報受阻。

其實是一直在背後幫美國人干事的。

侯爵府

我都唔知道。

Thanks for your effort.

補充內容 (19-7-8 16:36):
c50382952, thanks for your effort.
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

侯爵府

Sania 發表於 19-7-8 15:50
最好平衡吓, 去搵民建聯, 工聯會有邊啲人損錢, 同埋每年 ...

係捐, 唔係損

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

http://hk.crntt.com/doc/1025/7/7 ... mp;mdate=0612131846

怪不得 思樂冰果陣咁快離開香港
原來對佢黎講, 香港並唔係一個安全既地方

子爵府

2024年龍年勳章

c50382952 發表於 19-7-8 14:23
我見到條片有張圖係講今次遊行搞手民陣嘅架構圖,入面寫左有香港記者協會,我再去民陣個網頁睇到佢地個成員 ...

原來係咁~怪唔之得~多謝分享~

珍珠宮

2024年龍年勳章

c50382952 發表於 19-7-8 14:23
我見到條片有張圖係講今次遊行搞手民陣嘅架構圖,入面寫左有香港記者協會,我再去民陣個網頁睇到佢地個成員 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章

selinako^^ 發表於 19-7-8 16:44
http://hk.crntt.com/doc/1025/7/7/8/102577889.html?coluid=7&kindid=0&docid=102577889&mdate=0612131846 ...

謝分享

首頁

尾頁

跳至