懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

我已經開刀後第十三日,之前下牀後去小便冇問題,都冇唔舒服, 最近呢幾日成日都有尿意,好谷,當忍尿忍左一段時間後好似有d拿住拿住咁,大家有冇咁既情況?我可以點做?我第一胎都係開刀但冇咁既情況!

別墅

tcms16 發表於 19-7-11 12:22
我已經開刀後第十三日,之前下牀後去小便冇問題,都冇唔舒服, 最近呢幾日成日都有尿意,好谷,當忍尿忍左一 ...

你係唔係尿道炎?

用戶要求終止服務

suzukimobaby 發表於 19-7-11 12:25
你係唔係尿道炎?

可以點樣confirm ??

別墅

tcms16 發表於 19-7-11 12:26
可以點樣confirm ??

尿道炎特徵係如下……
患 者 在 小 便 時 才 會 有 刺 痛 的 感 覺 。 膀 胱 炎 是 膀 胱 的 組 織 受 到 細 菌 感 染 而 引 起 的 , 而 病 患 者 下 腹 亦 會 感 覺 到 痛 楚 , 小 便 時 就 更 加 嚴 重 , 例 如 小 便 頻 密 , 小 便 完 後 有 刺 痛 和 小 便 出 血 的 現 象 。 引 起 發 炎 的 病 菌 , 是 經 尿 道 再 傳 入 膀 胱 。 由 於 女 性 的 尿 道 比 較 短 , 病 菌 就 比 較 容 易 由 尿 道 再 傳 入 膀 胱 。 所 以 有 小 便 刺 痛 的 病 徵 , 應 該 及 早 看 醫 生 , 然 後 再 服 食 有 效 的 消 炎 葯 , 病 情 就 會 很 快 康 復 。

用戶要求終止服務

suzukimobaby 發表於 19-7-11 12:33
尿道炎特徵係如下……
患 者 在 小 便 時 才 會 有 刺 痛 的 感 覺 。 膀 胱 炎 是 膀 胱 的 組 織 受 到 ...

我明天去返開刀醫生度看傷口,會同佢說下我的去小便問題,看下同開刀有冇關係

首頁

尾頁

跳至