時政擂台

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

回覆樓主:

Fb有兩三個直頭無瞓教猛轉發d post話警察 唔理咩立場 我擔心佢有精神病 但關心唔到的 會發顛

水晶宮

立夏 發表於 19-7-23 04:56
啲人封呢啲做義士,但有無諗過佢父母聽到呢兩個字嘅感受??

太古事件,我有個fb朋友,佢有個3歲孩子,然後佢在fb留言,「義士,一路好走」
就是這些家長,不斷美化自殺嘅人,令入世未深嘅年青人,繼續亂衝!

男爵府

千心 發表於 19-7-23 05:45
講返7月21日,先所有焦點都在講7月21日由銅鑼灣遊行至灣仔,跟著D遊行人仕又再度佔據馬路,後來到晚上清場 ...

我都有同樣疑問
一切太巧合了

男爵府

cyyiu 發表於 19-7-23 08:51
太古事件,我有個fb朋友,佢有個3歲孩子,然後佢在fb留言,「義士,一路好走」
就是這些家長,不斷 ...

如果死嗰個係佢孩子,唔知佢仲講唔講得出呢句說話

水晶宮

Supertalkative 發表於 19-7-23 08:19
自己都要間中抽離一下!做返日常生活、開心既事情!

你想過正常生活?
我fb有黃朋友話,如果你呢個月,只掛住吃喝玩樂,枉為人!
O 晒咀,講到唔關心政治犯法咁!

男爵府

ceo234 發表於 19-7-23 05:03
社會各界都好有問題,不斷美美化暴力!梁家傑重話認同學生使用暴暴力,獲得全場學生鼓掌!真係好有問題!
...

梁家傑無恥至極!鼓勵暴力,說暴力可解决問題,那何來法治?狂他身為法律界人士!

其心可誅!!!!!!!!!

水晶宮

立夏 發表於 19-7-23 08:53
如果死嗰個係佢孩子,唔知佢仲講唔講得出呢句說話

所以咪話呢d父母痴線囉,無論點都好,死左無得返轉頭,珍惜生命!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

立夏 發表於 19-7-23 08:50
佢點答你?

唔應我...仲話點同教仔

明明係破壞, 仲話係和平示威?! 唔知咩道理
我係睇到件事係類同, 所以用來比喻佢知, 希望佢明白, 但咁既回應, 証明已上左腦

伯爵府

cyyiu 發表於 19-7-23 08:55
你想過正常生活?
O 晒咀, ...

呢d只係你的朋友,不代表我的!

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

水晶宮

Supertalkative 發表於 19-7-23 08:57
呢d只係你的朋友,不代表我的!

其實都係所謂朋友,我本來想unfriend佢,日日po廢話,但老公叫我唔好咁衝動!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

你想過正常生活?
O 晒咀, ...

你朋友都幾得意, 將自己套政治, 圈入別人要好好生活當中

公爵府

千心 發表於 19-7-23 05:45
講返7月21日,先所有焦點都在講7月21日由銅鑼灣遊行至灣仔,跟著D遊行人仕又再度佔據馬路,後來到晚上清場 ...

元朗一直好安穩平靜架,係個班暴徒入去攪事

男爵府

立夏 發表於 19-7-23 05:02
如果班人係尊重他人意志,係光明正大,我今日已經支持緊佢地,可惜佢地令人無法信任,爛仔一樣嘅言行,點 ...

認同如果唔係每次咁偏激、獨裁嘅行為,我可能無咁反感,但以網絡欺凌、人多勢眾圍毆反對聲音,絕不助長呢種風氣!

公爵府

你想過正常生活?
O 晒咀, ...

香港就係依班懶係識政治,但又俾人玩弄既蠢人,先令香港變到咁

侯爵府

黃c係咁㗎禾,有個group友一定唔會用暴徒形容黃絲,到依家仲係孩子孩子咁,仲話好驚無人保護到孩子

子爵府

BB_nathaniel 發表於 19-7-23 08:50
亞媽搵仔上哂新聞喎,都係假架。。。亞媽我好亂呀。。。。邊個係人邊個係鬼呀
...

我都覚

伯爵府

cyyiu 發表於 19-7-23 08:59
其實都係所謂朋友,我本來想unfriend佢,日日po廢話,但老公叫我唔好咁衝動!
...

做朋友最緊要和而不同!

勉強無幸福!取消追蹤到一個連再想得知佢消息的興趣都無就unfriend都不可惜!
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

琥珀宮

lakgarden 發表於 19-7-23 09:08
黃c係咁㗎禾,有個group友一定唔會用暴徒形容黃絲,到依家仲係孩子孩子咁,仲話好驚無人保護到孩子 ...

作嘔

大宅

lakgarden 發表於 19-7-23 09:08
黃c係咁㗎禾,有個group友一定唔會用暴徒形容黃絲,到依家仲係孩子孩子咁,仲話好驚無人保護到孩子 ...

作嘔

首頁

尾頁

跳至