自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

小傑媽媽 發表於 19-7-31 11:52
永遠最愛自己既都只有自己同家人,其他人都只係過客,所以要對自己好d!我都係今年先學識唔好對其他人有任 ...

我除咗對仔女,跟住就係最愛自己,如果連自己都唔愛自己嘅人就好可悲,其他所有人我都唔會太理會佢哋嘅感受,當然過得去就算,所以我覺得我做人雖然自私但冇壓力無負擔

男爵府

人以群分,緣盡無辦法

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

用戶要求終止服務

fatping 發表於 19-7-31 11:57
我除咗對仔女,跟住就係最愛自己,如果連自己都唔愛自己嘅人就好可悲,其他所有人我都唔會太理會佢哋嘅感 ...

對。一樣想法

用戶要求終止服務

lwylwy235 發表於 19-7-31 11:43
我都試過, 因去旅行冇去到飲2個朋友結婚果餐, 之後
佢地UNFD 左我, 話唔想再聯絡.
咁我都尊重佢地決定, ...

你有無封禮先

我以前都無去朋友婚宴,但有封禮(係約出嚟問我攞禮)

珍珠宮

uns 發表於 19-7-30 23:14
咩事令你們緣盡?

我講我Case 有人不斷無低線玩野, 女人都是妒忌的

睇住身邊人結婚生仔買樓, 攪破壞明知人地最重要頭家

挑逗人老公不果, 去攻擊人細路

舊同學明知大家,最憎同最珍惜, 逐個攪

close friend 剩女, 一日係香港撞到佢, 夠胆吹水話嫁左台灣避佢

因為有人無恥, 扮無做過, 扮唔知我唔小心, 玩下啫...想再約再攪事, 人地避漂咁買佢怕

伯爵府

畀面勳章

happy44 發表於 19-7-30 23:12
中一識到宜家,我哋都過40啦

依家可能大家只係唔同路。
有緣或珍惜大家既時候,
總會聚番埋一齊。
唔需要太感慨。
#我同我一位好好既知己就係咁。
我地都係中2識。今年已經36歲。
因為某啲原因中間我地有7。8年冇搵。
再搵番既時候我地好似以前咁好朋友。
上年因為去完個旅行又冇聯絡。
今年又再聚番埋一齊。

侯爵府

小傑媽媽 發表於 19-7-31 11:52
永遠最愛自己既都只有自己同家人,其他人都只係過客,所以要對自己好d!我都係今年先學識唔好對其他人有任 ...

認同家人先最愛自己,所以我都反省緊我有時係咪忽視左家人。
對朋友有期望係好自然嘅事,但而家我會抽離啲,看輕啲,免得自己心累。
愛是恆久忍耐......

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

公爵府

2018復活節勳章

sjnl43 發表於 19-7-31 12:18
我講我Case 有人不斷無低線玩野, 女人都是妒忌的

睇住身邊人結婚生仔買樓, 攪破壞明知人地最重要頭家

咁恐怖 呢d人愈早緣盡愈好

侯爵府

小傑媽媽 發表於 19-7-31 20:17

係我醒覺得太遲,將所有心思同感情放左係一個不單止完全唔 ...

咁你真係傷喎.....
我雖然冇你咁大件事,但我果個好朋友係經常口中掛住點錫我啲小朋友,但雙方起左衝突佢竟然不加思索就推罪名在我孩子身上,我覺得好心寒

公爵府

我都有嬲左d人,想唔做朋友,但冷靜過後想下大家之前既友誼。。。。同埋原來佢地日日睇蕷果,咁就難怪了

水晶宮

某些事情上,我更確定同價值觀的,才值得做朋友
所以緣起緣盡.....隨緣吧

已刪除用户

侯爵府

小傑媽媽 發表於 19-7-31 20:34

有時人性真係好醜惡,我本來都唔相信嗰個人會咁對我,唔係 ...

係,家人先係最值得花心思時間同愛去對待嘅人 我都有呢個覺悟了

男爵府

回覆樓主:

我都同一個識左20年既朋友緣盡了。
人大了, 對自己,對家庭都應該負起責任, 但佢宜家仲停留想當年愛玩愛蒲既時代,做野又只會怨天尤人, 唔會付出。 我恨心同佢割左席

已刪除用户

已刪除用户

男爵府

kaka1128 發表於 19-7-31 20:41
我都同一個識左20年既朋友緣盡了。
人大了, 對自己,對家庭都應該負起責任, 但佢宜家仲停留想當年愛玩愛 ...

你個朋友都好似佢哋自組一群同學, 簡直一樣,有啲單身,有啲早婚但巳離婚,仲都係停留左十幾廿歲嘅時候,愛玩愛蒲,又鍾意怨天尤人,我都覺得人大咗,要對自己及家人付責任,我宜家過40歲,要玩要浦係廿幾三十歲都巳經試過,你叫我宜家去蒲通頂我真係冇呢啲體力,佢哋好鍾意叫人食完晚飯去蒲酒吧。

大宅

我呢位朋友識了五六年,感情很好。
可是最近,佢一邊打著天主教教義,一邊用很難聽的說話罵另一方。言語中,有傷及我家人,我沒有吵。雙方女兒每星期一起上興趣班,突然不知如何再面對。不是因政見不同,而是道德觀,做人處事大家各走極端,不想勉強自己。

首頁

尾頁

跳至