時事熱話

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

Liontigerma 發表於 19-8-2 22:16
有link嗎?

鏗鏘集或經緯線都有講元朗黑夜

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

子爵府

yoheymen 發表於 19-8-2 22:23
鏗鏘集或經緯線都有講元朗黑夜

但嗰D剪頭剪尾架喎我以為你有內幕消息添

大宅

Liontigerma 發表於 19-8-2 22:40

冇剪,有個劃面警車和班白衣人同時係雞地

大宅

Liontigerma 發表於 19-8-2 22:40

妳放出來啲相,有冇加字作估仔呀

別墅

香港人已醒,係班年輕人被「已完」蒙蔽,他們仲發緊夢

大宅

yoheymen 發表於 19-8-2 22:43
妳放出來啲相,有冇加字作估仔呀

我住元朗的,元朗好多條村做埋啲非法野,到現在都安然度過,妳又知唔知呀?唔知咁多就唔好放埋單方面既野啦! 係度分化香港人,令人越來越仇狠,妳個係妳目的?

子爵府

yoheymen 發表於 19-8-2 22:48
我住元朗的,元朗好多條村做埋啲非法野,到現在都安然度過,妳又知唔知呀?唔知咁多就唔好放埋單方面既野 ...

係班甴曱沒完沒了咁破壞香港穩定、破壞香港秩序和破壞香港法治!

子爵府

我住元朗的,元朗好多條村做埋啲非法野,到現在都安然度過,妳又知唔知呀?唔知咁多就唔好放埋單方面既野 ...

咁多甴曱咪又係四處破壞、打人、恐嚇、全部都係犯法野⋯⋯咪又係安然無恙!

大宅

Liontigerma 發表於 19-8-2 22:53
係班甴曱沒完沒了咁破壞香港穩定、破壞香港秩序和破壞香港法治!

咁妳可以做到啲咩?周圍搧風點火? 令惡劣警民關係升級? 我唔知妳有冇生小朋友? 如果妳係人阿媽妳會點? 正如香港政府和市民關係咁,唔係今時今日先攪到咁,如果妳係香港人妳一定會知近呢22年發生緊咩事,加上林鄭修改呢條例,一觸即發,個個都將憤怒發放喺自己選擇性睇的一面,如果心水清既香港人,希望唔好係呢班青少年多踏一腳,妳諗下呢班青少年睇到你呢類post會點,一定憤怒過你10陪,點解仲要調撥呢?黑社會收(emoji)都鐘意收青少年啦!我諗唔使我講妳都明。趁香港仲可以遊行,請大家可以選擇和平理性去訴求自己的一方。

大宅

Liontigerma 發表於 19-8-2 22:57
咁多甴曱咪又係四處破壞、打人、恐嚇、全部都係犯法野⋯⋯咪又係安然無恙!
...

妳有冇睇新聞架??? 安然渡過??

子爵府

yoheymen 發表於 19-8-2 23:21
咁妳可以做到啲咩?周圍搧風點火? 令惡劣警民關係升級? 我唔知妳有冇生小朋友? 如果妳係人阿媽妳會點? ...

我真係會教我小朋友識得分是非黑白、要佢知道呢個世界唔係圍住自己轉、唔係佢想點就可以點、唔係一哭二鬧三上吊之後就咩都就晒佢!

侯爵府

yoheymen 發表於 19-8-2 20:35
閉路電視都影埋出嚟,你咁都仲要死撐

看到更多完整影片,公開呈現一班班黑色暴徒武力衝擊政總丶警總丶立法會,非常行為被拉,重惡過黑社會去圍各區警署。

支持嚴正執法,拉哂所有犯事暴徒,不理黑白黃藍,她或他。
但無論從暴力程度丶嚴重情度、涉案人數,以致發生時序,都係應該分配多D警力,拉黑暴徒。

還我們市民大眾自由平安的生活!

大宅

Liontigerma 發表於 19-8-2 23:37
我真係會教我小朋友識得分是非黑白、要佢知道呢個世界唔係圍住自己轉、唔係佢想點就可以點、唔係一哭二鬧 ...

我同妳教小朋友理念一樣,我好好彩,我既小朋友仲冷靜過我。咁妳肯定其他家長和仔女關係和妳一樣? 如果妳唔肯定就唔好再搧風點火,幫幫忙

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都住元朗,仲係住村又唔見喎,我尼邊唔係元朗站附近,前排元朗非法遊行都怕黑衫入村搞事,有村民自發夜晚出黎守村喎,另一邊大棠都差唔多

大宅

sunshine0613 發表於 19-8-2 23:38
看到更多完整影片,公開呈現一班班黑色暴徒武力衝擊政總丶警總丶立法會,非常行為被拉,重惡過黑社會去圍 ...

黑衣人一定唔夠白衣人恐怖, 721後即722當日元朗人再收到傳來話白衣人再出來打人,當時元朗人心惶惶,想出街唔敢出,9成9店鋪即刻關門,朝早已出街返工既諗辦法返家或去親戚朋友度暫住,當日元朗街上從來沒試過得幾丁人係街,連我親戚都叫我全家去佢到暫避。而黑衣人出沒,有冇全城關門返晒屋企?

子爵府

yoheymen 發表於 19-8-2 23:45
我同妳教小朋友理念一樣,我好好彩,我既小朋友仲冷靜過我。咁妳肯定其他家長和仔女關係和妳一樣? 如果妳 ...

我講呢啲係事實,我要佢哋醒,唔好再俾人利用破壞自己美好嘅地方!

爆炸品、汽油彈、毒品、自製武器全部都係真。喺香港和平集會遊行嘅自由一定有,但你可以入一入連登,你就知佢哋諗嘅嘢係幾咁偏激幾咁暴戾,同ISIS冇分別。如果你係有小朋友嘅話更加唔好再美化佢哋呢啲暴徙嘅暴行喇。

香港人真係要醒一醒!

大宅

fanny3315 發表於 19-8-2 23:52
我都住元朗,仲係住村又唔見喎,我尼邊唔係元朗站附近,前排元朗非法遊行都怕黑衫入村搞事,有村民自發夜 ...

妳唔見咩呀?

大宅

Liontigerma 發表於 19-8-2 23:54
我講呢啲係事實,我要佢哋醒,唔好再俾人利用破壞自己美好嘅地方!

爆炸品、汽油彈、毒品、自製武器全部 ...

咁妳有冇講另一方既事實呀?

大宅

fanny3315 發表於 19-8-2 23:52
我都住元朗,仲係住村又唔見喎,我尼邊唔係元朗站附近,前排元朗非法遊行都怕黑衫入村搞事,有村民自發夜 ...

咁妳知唔知圍村有個規矩,凡係丁都要加入佢地既會,方便吹雞,有啲後生都唔認同老一輩人咁做,但大數人唔會捨得放棄個丁權同埋分地,所以要聽話

首頁
34567...8

尾頁

跳至