時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

甘有骨氣甘憎中國,如果佢地身處係外地有大事發生時會去邊?除左報警外,會唔會去中國領事館求助?定去英國/美國領事館?唔會去「香港」領事館呀?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Arielchan 發表於 19-8-5 01:15
甘有骨氣甘憎中國,如果佢地身處係外地有大事發生時會去邊?除左報警外,會唔會去中國領事館求助?定去英國 ...

唔駛講咁遠喇! 日唱夜唱黑警果班, 有事咪又係打999
放下自在

別墅

cattz288 發表於 19-8-5 01:19
唔駛講咁遠喇! 日唱夜唱黑警果班, 有事咪又係打999

班警察收人工就應該要做嘢,呢個係佢地嘅責任

唔通你屋企個工人打完你個仔,你鬧完佢,佢就可以唔洗煮飯做家務?佢收左人工嫁,唔洗做呀?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

besuki 發表於 19-8-5 01:22

唔通你屋企個工人打完你個仔,你鬧完佢,佢就可以唔洗煮飯 ...

你返工就預日日比老細丙? 比佢揼? 有咁既mindset真係好有趣!

awaa06    發表於 19-8-5 12:00
花花寶寶    發表於 19-8-5 09:06
Jessy    發表於 19-8-5 01:34
vesley    發表於 19-8-5 01:27

放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-8-5 01:24
你返工就預日日比老細丙? 比佢揼? 有咁既mindset真係好有趣!

駛鬼理佢,警察日日都拉緊人,做緊野

男爵府

唔通你屋企個工人打完你個仔,你鬧完佢,佢就可以唔洗煮飯 ...

咁你打個工人,入左罪洗唔洗坐監?

awaa06    發表於 19-8-5 12:00
Jessy    發表於 19-8-5 01:35

別墅

有邊份工唔會比人鬧呀,醫生、護士、sales、公務員、地盤佬、的士佬、老師、工人

冇人想比人鬧,但為左份糧,比人鬧嘅時候你真係次次會反抗嗎?

別墅

circle212 發表於 19-8-5 01:28
咁你打個工人,入左罪洗唔洗坐監?

要坐,但暗角七警用不合法武力打人都要坐監,警察冇特權去打人

象牙宮

besuki 發表於 19-8-5 01:30
有邊份工唔會比人鬧呀,醫生、護士、sales、公務員、地盤佬、的士佬、老師、工人

冇人想比人鬧,但為左份 ...

日日鬧日日圍? 你果份係咩工咁出眾呀!?
放下自在

珍珠宮

besuki 發表於 19-8-5 01:32

係咩?要坐咩?但拉左人官都未判就圍警局要釋放「義士」喎

別墅

cattz288 發表於 19-8-5 01:33
日日鬧日日圍? 你果份係咩工咁出眾呀!?

醫護日日比啲痴線病人/家屬鬧,仲要日日做到冇停手都未講到自己有幾慘啦。

男爵府

besuki 發表於 19-8-5 01:32

咁市民就有特權去傷害警察?

男爵府

所以佢地咪唔返工囉!

象牙宮

besuki 發表於 19-8-5 01:38
醫護日日比啲痴線病人/家屬鬧,仲要日日做到冇停手都未講到自己有幾慘啦。
...

家陣周圍都係痴線黑衣人喎!今晚先知原來佢地唔比人映相拍片架! 幾高尚義士?!
放下自在

象牙宮

circle212 發表於 19-8-5 01:40
所以佢地咪唔返工囉!

係失業流氓似d! 黃子華既魚旦理論!!
放下自在

別墅

Arielchan 發表於 19-8-5 01:35
係咩?要坐咩?但拉左人官都未判就圍警局要釋放「義士」喎

我控制唔到其他人做咩,但雙方都有錯,唔好講到得一邊錯哂另一邊就正義之師咁。

公平地講,兩邊都過左火位。大家都有錯

別墅

circle212 發表於 19-8-5 01:39
咁市民就有特權去傷害警察?

唔好屈我,我完全冇講過,雙方都有錯!大家都過左火位!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Arielchan 發表於 19-8-5 01:15
甘有骨氣甘憎中國,如果佢地身處係外地有大事發生時會去邊?除左報警外,會唔會去中國領事館求助?定去英國 ...

洗乜講咁多!上次有個女人影住叫“不要連龍長“議員都話要報警。

大宅

如果你日日入工人間房搗亂,整爛哂工人既野,日日鬧工人係狗⋯你唔係重期望你工人笑哂口對住你呀⋯⋯你出幾錢糧比人地咁巴閉呀
~~MAG~~

公爵府

besuki 發表於 19-8-5 01:38
...

而家警察自己有話慘咩?係我地睇唔過眼有你呢種人係度日日鬧警察先來插你咋!
咪繼續囉,香港比班畜牲搞死,大家一齊攬炒囉,睇下呢班人出來社會做事,有冇人請? 做乞衣都未夠班呀!

首頁

尾頁

跳至