親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題, 已經玩過 Kidzania , 請問有無其他介紹? 謝謝

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我們玩過safari同kidzania, 將會玩siam park city

wcpcelia    發表於 19-8-7 08:38

大宅

威大嬸 發表於 19-8-6 14:53
我們玩過safari同kidzania, 將會玩siam park city

Thanks, 但我地玩左華欣 Vana Nana water park 再去曼谷,唔想再玩。真係諗唔到帶佢地去邊玩

子爵府

Dream World (機動遊戲)
Safari World (野生動物園)
SEA LIFE Bangkok (水族館)
Line Village (影相場景,啱女仔)
Marvel Experience (啱男仔)
Art in Paradise (3D影相場景)
Siam Park City (水上樂園+機動遊戲)
Pororo Aqua Park (水上樂園)
Fantasia Lagoon (水上樂園)

大宅

wheelbread 發表於 19-8-6 22:20
Thanks, 但我地玩左華欣 Vana Nana water park 再去曼谷,唔想再玩。真係諗唔到帶佢地去邊玩

Lazgam - Laser Games

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

PonyoBB 發表於 19-8-7 14:43

marvel experience 好似無咗

水晶宮

畀面勳章

Harborland

伯爵府

tanping 發表於 19-8-9 13:27
Harborland

岩12歲玩?

男爵府

PonyoBB 發表於 19-8-7 14:43

12 & 8歲太激唔敢玩

dream world or siam park city邊個好玩? 邊個機動遊戲剌激? siam park city會否太激?

水上樂園siam park city or pororo aqua park比較適合?

子爵府

Sorry機動遊戲(Siam Park City VS Dream World)刺激度答唔到你,因為我d小朋友好細多數玩唔到

水上樂園比較:
Siam Park City:
- 地方大
- 有超大人造浪池(但無沙)
- 超長彩虹滑梯及4條旋轉滑梯
- 雨林嬉水池及BB滑梯
- 有風筒(免費)及locker (收費)
- 有大型機動遊戲
- 略殘舊 (第一期擴建中)
- 只有户外簡單沖身

Pororo Aqua Park
- 在商場頂樓,比Siam Park City細
- 有lazy river
- 4條旋轉滑梯(其中兩條要用超大水泡玩,好刺激)
- 有雨林嬉水池及BB滑梯
- 設施新,有淋浴間
- 有風筒(免費)及locker(收費或自備鎖頭)
- 定時有卡通人物表演(泰文)
- 無機動遊戲

個人意見,單純講滑水梯,就Pororo刺激d

男爵府

PonyoBB 發表於 19-8-18 11:40
Sorry機動遊戲(Siam Park City VS Dream World)刺激度答唔到你,因為我d小朋友好細多數玩唔到

水上樂園比 ...

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

bb716 發表於 19-8-18 10:32
12 & 8歲太激唔敢玩

dream world or siam park city邊個好玩? 邊個機動遊戲剌激? siam park c ...

pororo aqua park, 我女2年前(12歲)玩左幾次就唔玩,佢話唔夠刺激。個場細,但算方便。

子爵府

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至