時政擂台

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

栢栢 發表於 19-8-13 14:08
外面所有正常人都清楚發生什麼事,但對所有譴責警察的人,全部通通都被迫佢地鬧!

外面所有人都有問題!惟 ...

淨係識用曱甴腦諗野,淨係曉講曱甴文,點會明白人類

別墅

哈哈 黃絲帶又唔係執住一兩點無限放大?
你喺鬧市放火?為香港
警察喺地鐵站放煙?冇跟守則

Sor 而家放火係黑警扮 對嗎?

禁止訪問

男爵府

2024年龍年勳章

大學未畢業就出來打遊擊戰扮英雄個班人學歷好高咩? 就算學歷高就可以(認同)打人放火破壞街道阻人返工?
成日要人去解讀你地班暴徒的心裡想法,懶有苦衷扮受害者, 到底點解別人一定要認同你先得? 得你地有自由,得你地有人權咩?
越來越多人都唔知咩叫 有良心/法治/尊重, 偏要日日拿呢d字眼去逼害中立/撐警人士

公爵府

emimi 發表於 19-8-13 14:12
你高學歷,講得有道理!但點解從來都冇人話IS班人做得岩?IS同黃絲都係一樣睇唔過眼,意見不同就打!要全世 ...

哈哈,d黃色支持者,不能接受現實,仲係手無寸鐵架,手留彈也用了,仍然是和平表達架,掟磚只是和平示威,奉公守法的人不會明白的

珍珠宮

又唔記得食藥

男爵府

讀多d書,當中一定要包括中國歷史和世界歷史 ,然後放眼世界,去多d地球上唔同既國家,先再重整吓自己既理想及人生觀 及世界觀啦妹妹/弟弟!

伯爵府

真可悲, 自以為好了解他人,
其實只是活在自己世界裡,去看他人,
文宣

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

亂槍掃射?咁死咗幾多件黑衣呀?

班黑衣晚晚周圍癲,咁爭取咗啲咩呀?乜光復香港,時代革命,係掟下磚頭,晚晚區區去圍攻警署同食下催淚煙就會成功架咩?好單純無知既人種,真係無法面對現實世界,好陰公既一群小數民族!

大宅

栢栢 發表於 19-8-13 14:46
大家聽我講一句!

我為什麼早知入來一定會被圍堵

樓主,冷靜。
我都曾經好似你咁,得 BK 好獨特。
但想深一層,每個人都有唔同經歷唔同見解,首要尊重人。
BK 仍有很多你眼中與你見解相近嘅,只係好多時怕左少出聲啫,放心。

翡翠宮

栢栢 發表於 19-8-13 14:08
外面所有正常人都清楚發生什麼事,但對所有譴責警察的人,全部通通都被迫佢地鬧!

外面所有人都有問題!惟 ...

你講得啱,入到bk好似去左四次元空間咁,呢度嘅人只肯睇到有人點破壞,完全忘記左事件起因,好搞笑。

子爵府

栢栢 發表於 19-8-13 14:04
佢地心理上刻意逃避/解讀唔到成個局勢/事件/運動既面貌, 然後佢地會聚焦一幅圖好細一點去解讀成件事, 然後 ...

請問你又係咩學歷?

首先唔好真係以為高學歷既全部撐你地. 平心而論, 每個行業出黎撐你地既都只佔成個行業既小部份人士. 我屋企個個都係高學歷既專業人士,老闆,大公司管理層, 但都係撐警察的.

再者, 整個社會係由不同年齡同階層所組成, 人人地位均等, 你有你發表歪理既權利, 其他人亦有佢不同既意見. 因為同你地理念唔同就話人腦功能衰退, 人格/道德問題, 咁唔見得你班人既人格有幾高尚.

仲有, 佔中開始, 除學生外, 被捕既示威者好多都係無業, 廚師, 裝修等低學歷工種, 由此可見唔見得你地果班有幾高學歷. 或者可以講呢個世界永遠都係精人出手笨人出口, 所以D煽動人既學者己完到現在仲0係鍵盤前嘆緊冷氣叫人去衝.

BK呢度點解絕大部份人撐警察? 因為呢度絕大多數都做左人爸爸媽媽, 有同理心, 大家都有份出力建立今日繁榮既香港, 知道要令香港繼續進步首先要停止一切暴力違法既事, 呢個任務唔係香港警察執行難道由你地黎做?

好多人都對政府有唔同既不滿, 係咪破壞香港既民生同治安就可以達到你地既訴求? 你地有無問沉默的大多數係咪同意?

補充內容 (19-8-13 15:34):
*係精人出口笨人出手

pistachio    發表於 19-8-13 15:57

大宅

2021可愛聖誕B勳章

fatchu@home 發表於 19-8-13 15:17
你講得啱,入到bk好似去左四次元空間咁,呢度嘅人只肯睇到有人點破壞,完全忘記左事件起因,好搞笑。 :joy ...

冇計la,其他地方都入侵到,得bk入侵唔到,洗唔到我地d港豬c9個腦,佢地可能覺得bk係最後大佬

得bk,得天下

別墅

STH920 發表於 19-8-13 15:17
請問你又係咩學歷?

講得好好!

別墅

回覆樓主:

https://mp.weixin.qq.com/s/uCVxguLKaylg2eYxBbx_5A

子爵府

Theresa226 發表於 19-8-13 15:26
冇計la,其他地方都入侵到,得bk入侵唔到,洗唔到我地d港豬c9個腦,佢地可能覺得bk係最後大佬

得bk,得天下 ...

其實如果講討論區, 香討, BK, yahoo news comment都係一面倒的藍. 我都真心好想知除左連登係黃之外, 仲有咩討論區係黃?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

栢栢 發表於 19-8-13 14:04
佢地心理上刻意逃避/解讀唔到成個局勢/事件/運動既面貌, 然後佢地會聚焦一幅圖好細一點去解讀成件事, 然後 ...

都話你班人野蠻,唔聽你套廢話唔入你嗰魔教就話人格、腦有問題
試下出街揾個真街坊講下你既謬論,唔打你我跟你挽鞋

珍珠宮

就係因為太多自以為學歷高的人,自視過高,接受唔到自己嘅錯誤,唯有堅持錯落去。

別墅

nobodyfool 發表於 19-8-13 15:34
都話你班人野蠻,唔聽你套廢話唔入你嗰魔教就話人格、腦有問題
試下出街揾個真街坊講下你既謬 ...

佢地一見人地唔同意見就已經先出手打人。。。
有冇睇過機場果位男仕比個光頭黑衣人打嘅片段?

男爵府

陪月勳章

栢栢 發表於 19-8-13 14:05
低學歷或長者為忠實撐警來源

【本報訊】香港民意研究所針對受訪者年齡、教育程度、性別及職業,再作深入分 ...

唔好意思,我撐警。
我呢個學士學位一級榮譽畢業既C9係大家眼中係低學歷,雖然我係自欺欺人,但你地都唔好咁直接篤爆我,我好傷心架麻,咦,我唔制呀。

首頁
45678...9

尾頁

跳至