時事熱話

跳至

首頁
12345...10

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

sherylwong1026 發表於 19-8-20 15:04
將軍澳斬傷少女只是廿六歲,任職信報記者,警察去到疑兇居住地方只逗留十幾分鐘就閃人,要靠街坊自發搵證 ...

1) 疑兇是 癲/興/ 受聘咁做, 我地又唔知,
你點知佢撐藍?

2) 新聞話疑兇已换左衫逃離屋苑,警察 睇錄影帶才查倒佢住咩單位,走出去追又唔啱? 單位有封條, 遲d再去搜證唔得咩? 追人定搜證緊急d先?

請勿跟車太貼

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

pigmummy 發表於 19-8-20 15:13
咁嘅歪理都講得出....好恐怖呀,要當街強姦人?

可能佢有某些驚恐症(phobia), 米同有病的人計較,
豬b 一向語無倫次, 一係被佢嚇死,
一係笑死

複式洋房

其實香港咁危險,大家都係愛國之人,不如祖團一齊返上中國住啦,還掂香港無阻中國都係唔得,大家早一步上去做上等人仲好!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

查清楚先下判斷

大宅

肥豬寶B 發表於 19-8-20 15:10
下次 只要係撐政府 撐警察 , 當街強姦人都得架啦 。 這就是香港 實況 。
...

如果你咁好彩, 請你唔好報警, 搵你的豬隊友

大宅

肥豬寶B 發表於 19-8-20 14:56
其實呢 d 圖好假 , 你只要有 兩部手机 開個 group 就整到 。

重有 , 你咁憎黃絲 , 黃絲又點會同你講 ...

真係有人信張圖先死呀嘛

大宅

肥豬寶B 發表於 19-8-20 15:10
下次 只要係撐政府 撐警察 , 當街強姦人都得架啦 。 這就是香港 實況 。
...

佢哋正正就係做緊呢樣嘢

複式洋房

kitbebe 發表於 19-8-20 15:29
查清楚先下判斷

無錯!現階段未有足夠資料,無證據證明事件真偽,希望事主可以主動向警方報案

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

littledot 發表於 19-8-20 14:09
咁多年嗰幾區都冇事,係垃圾乞衣人出現攪事先出事。
暴徒都隨街打人㗎,你都唔好以為自己撐佢哋就冇事,佢 ...

721 元朗恐襲:無人被起訴
85 荃灣恐襲:無人被捕,傷者傷口見骨,被斬斷手筋腳筋
85 北角福建幫聚眾打人:警方接報四小時後到場,無人被捕
811 北角福建幫再次聚眾打人:無人被捕,一名中五學生被打傷
820 將軍澳斬人:無人被捕,女傷者危殆

香港人還需要一支天天傷害市民性命財產的腐敗警隊嗎?

我現在強烈要求解散警隊,市民亦應盡力推動將犯罪警員送到國際法庭受審。你班黑警全部罪該萬死。

joey2791    發表於 19-8-20 17:19

大宅

肥豬寶B 發表於 19-8-20 13:05
警黑合作 , 元朗, 北角 , 荃灣 一個都未拉到 。 班街坊 查左邊個做都不拉人 。

其實呢度 BK 媽媽唔好再 ...

幾10個黃屍喺機場打人, 鎖人, 亂咁摷人d嘢, 警察又拉到幾多個呀? 唔通又係黃警?

班暴徒搞破壞, 阻人阻街, 亂咁打人, 貼街招放人私隠, 用磚頭鐵通打警察, 搗亂立法會,
放燃燒彈, 剪爛晒d交通燈, 搞不合作運動, 去警署打爛晒d車, 封晒d馬路, 用丫义, 鋼彈珠射人,
用殺傷力極強嘅雷射筆照人, 唔同佢哋意見就圍人追住嚟打.......
除咗呢d嘢, 真係完全諗唔倒喪屍做過咩好事.

犯咗法仲竟然可以大大聲叫放人, 鬧人黑警, 真係厚顏無恥到一個點.

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 15:34
85 北角福建幫聚眾打人 ...

解散警隊都未拉你...拉埋你地班暴徒先啦

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

波波寶寶 發表於 19-8-20 15:59
解散警隊都未拉你...拉埋你地班暴徒先啦

係啦拉我啦~黑警家屬

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 15:34
85 北角福建幫聚眾打人 ...

你係乜水, 警察拉咗人要同你交待?滙報?通知你一聲?要你嘅認同?

你無腦, 眼盲, 口毒, 心毒, 食得毒蘋果多.

男爵府

BK Milk勳章

肥豬寶B 發表於 19-8-20 14:56
其實呢 d 圖好假 , 你只要有 兩部手机 開個 group 就整到 。

重有 , 你咁憎黃絲 , 黃絲又點會同你講 ...

所以你平時都係偽言者囉,你自認㗎

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 16:02
係啦拉我啦~黑警家屬

就算唔係警隊家屬, 只要有良知嘅香港人, 都唔會講d咁毒嘅說話.

男爵府

BK Milk勳章

sherylwong1026 發表於 19-8-20 15:07
香港實況

你呢幅圖一定係假的,因為係卡通

男爵府

BK Milk勳章

pigmummy 發表於 19-8-20 15:13
咁嘅歪理都講得出....好恐怖呀,要當街強姦人?

佢哋作大已經作到口没遮攔, 連基本修養都無

珍珠宮

hihi585 發表於 19-8-20 16:03
你係乜水, 警察拉咗人要同你交待?滙報?通知你一聲?要你嘅認同?

你無腦, 眼盲, 口毒, 心毒, 食得毒蘋果多. ...

係呀~黑警家族

珍珠宮

hihi585 發表於 19-8-20 16:07
就算唔係警隊家屬, 只要有良知嘅香港人, 都唔會講d咁毒嘅說話.

有良知既人係唔會企係黑警果度

joey2791    發表於 19-8-20 17:20

男爵府

rebecca0113 發表於 19-8-20 16:16
有良知既人係唔會企係黑警果度

我就話黄屍港毒依D亂臣賊子
人人得而諸之!

首頁
12345...10

尾頁

跳至