時事熱話

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

可唔可以套用佢警察父母個句,怕就唔好出街、怕就唔好返學啦

如果你都覺咁回應係有問題,咁你又點可以接受721當晚,打電話求助嘅巿民响人身最受威嚇嘅時間,聽到依句說話呢!

別墅

tem_2106 發表於 19-8-21 00:16

如果你都覺咁回應係有問題,咁你又點可以接受 ...

別墅

回覆樓主:

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

不知前面頭兩位人仕現時或將來有冇子女, 你的父母有冇教你 ,做人要心地好。
善待人哋嘅仔女 ,等於善待自己嘅仔女。

大宅

回覆 syyysc 的帖子

我無心地唔好,你唔洗咁講。或者你應該講下,警察都會有家人,佢有為巿民諗,就唔會講得出叫人驚就唔好出街。

你想明就會明白,要唔明白,我再講你都唔會清醒

別墅

syyysc 發表於 19-8-21 00:36
不知前面頭兩位人仕現時或將來有冇子女, 你的父母有冇教你 ,做人要心地好。
善待人哋嘅仔女 ,等於善待自 ...

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

你心地好我就放心喇, 耶穌有教我哋信望愛對孩子,孔子有教我哋有教無類對孩子。
一人做事一人當。成人的事不用孩子受。

對嗎?

大宅

回覆樓主:

自己睇片

https://www.facebook.com/106425664032074/posts/118998556108118?sfns=cl

複式洋房

A. 刑事恐嚇

根據 第200章《刑事罪行條例》 第24條 ,刑事恐嚇是刑事罪行。

• 威脅會傷害其他人的身體、財產或名譽;或
  • 威脅會傷害第三者(例如事主的家人)的身體、財產或名譽;或
  • 威脅會作出違法行為。

這些威脅必須是意圖:

• 令被威脅的人或其他人受驚;
  • 導致被威脅的人或其他人,去作出他 / 她原本沒有法律義務去做的事;或
  • 導致被威脅的人或其他人,不作出他 / 她原本有法律權利去做的事。

刑事恐嚇必須是指向被威脅的人,或與他 / 她關係密切的人,並且必須是威脅會傷害他們的身體、損壞他們的財物、或損害他們的名譽。是否存在威脅,要視乎每宗個案的情況及事實判斷。威脅必須是有意圖 令被威脅的人受驚,或導致他 / 她作出原本沒有法律義務去做的事、或不作出原本有法律權利去做的事。是否存在有意圖的威脅,同樣要視乎每宗個案的情況及事實判斷。

http://familyclic.hk/tc/topics/Child-and-youth-affairs/Crimes-commonly-committed-by-young-people/Intimidation-and-blackmail/

大宅

如果你真係一位爸爸/媽媽,我都真心希望你仔女可以安心上學。你唔代表佢地..

伯爵府

其實非法集結係犯法
上學唔係犯法,不可相提並論

大宅

回覆 hellolo 的帖子

721無差別襲擊喎,你唔知咩事咩?如果搭西鐵都叫集結係犯法,我應該同你溝通唔到

伯爵府

好媽媽勳章

hellolo 發表於 19-8-21 10:39
其實非法集結係犯法
上學唔係犯法,不可相提並論

大宅

tem_2106 發表於 19-8-21 11:02

721無差別襲擊喎,你唔知咩事咩?如果搭西鐵都叫集結係犯法,我應該同你溝通唔到:lau ...

我問你,請問林卓延帶黑衣人入元朗去 挑囂本是企站外的白衫人,有何企圖???目的系邊到?

男爵府

tem_2106 發表於 19-8-21 00:16

如果你都覺咁回應係有問題,咁你又點可以接受 ...

想像到你d 仔女咩貨色 身教慘過出社會做義士俾人打 坐監 陰功

早日叫佢反社會啦 未成年坐少d 最多去未成年監獄 我懲教識人 同你留位
te quiero mucho mi amo

男爵府

sandy1981 發表於 19-8-21 11:13
我問你,請問林卓延帶黑衣人入元朗去 挑囂本是企站外的白衫人,有何企圖???目的系邊到?
...

算了吧 個三白眼千方百計搞事 琴日都已經係按劇本走 timing 剛剛好

男爵府

tem_2106 發表於 19-8-21 11:02

721無差別襲擊喎,你唔知咩事咩?如果搭西鐵都叫集結係犯法,我應該同你溝通唔到:lau ...

佢地只會冇限放大某事件,縮小自己犯既錯
721講幾耐都掩蓋唔到你地每日6月到而家做的事

總會有完的一日 睇下有幾多人會被捕而已
繼續衝擊 我份工無所謂居然咁多人想個市死

大宅

回覆 sandy1981 的帖子

佢電話都顯示咗,佢搭緊西鐵入去時,已經報警元朗有白衫人打人,如果要入去挑機,點解要報警?

大宅

tem_2106 發表於 19-8-21 11:26
回覆 sandy1981 的帖子

佢電話都顯示咗,佢搭緊西鐵入去時,已經報警元朗有白衫人打人,如果要入去挑機, ...

麻煩上YouTube 自己去揾真相!再自己分柝下

大宅

回覆 bobocheung65 的帖子

如果你有思想,你都應該要諗諗,警黑勾結、官黑勾結,警察選擇性執法,你可以教你子女係可以接受嘅事嗎?你點可以應為咁嘅事係比人無限放大?當日四十幾人受傷送院,你話係無限放大,你係咁教仔女明辨事非嗎?如果係,我為你子女真心悲哀

首頁
12345...7

尾頁

跳至