時事熱話

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

tem_2106 發表於 19-8-21 00:16
可唔可以套用佢警察父母個句,怕就唔好出街、怕就唔好返學啦

如果你都覺咁回應係有問題,咁你又點可以接受 ...

香港警察及其家屬,可以響應陳靜心小姐的提議,全部到深圳醫病,和到深圳受教育,這個一定受香港人的支持。

別墅

tem_2106 發表於 19-8-21 11:26
回覆 sandy1981 的帖子

佢電話都顯示咗,佢搭緊西鐵入去時,已經報警元朗有白衫人打人,如果要入去挑機, ...

果然港鐵快過火箭.... 天真係無罪嘅....

伯爵府

香港黃絲会唔会嚮應全球最民主國Donald Trump 既說話……

大宅

回覆 Chestnut'sMum 的帖子

咁點解要無差別打其他人? 又點解釋呢? 當黑社會打人你覺得好平常, 警察執法係咪可以接受? 你可以話人天真, 但成件事你係咪真係可以接受警察o既解釋? 咁天真係會係邊個?

別墅

tem_2106 發表於 19-8-21 12:13

咁點解要無差別打其他人? 又點解釋呢? 當黑社會打人你覺得好平常, 警察執法係 ...

我講嘅天真, 係你地只相信一面 ~

相信只有警察一早收到風?

無記錯, 果日個時間係搞緊西環, 元朗係無特別事搞,

但又會咁啱有咁多記者係元朗, 爆咀個議員又會搭火箭咁快入到去俾人打爆咀

風唔止得一邊一早收到, 咁其他一早收到風又好正義嘅又做左啲乜?

大宅

原來大家都係咁天真!你相信警力唔夠?有警察出現過但調頭走喎? 有警署落閘喎?有警察叫人驚就唔好出街喎?你明唔明呀?

大宅

魚蛋仔 發表於 19-8-21 03:05
自己睇片

https://www.facebook.com/106425664032074/posts/118998556108118?sfns=cl

大宅

其實我出依個post 只係想有啲人可以諗下自己支持嘅諗法之餘,都將心比己。分析下,唔好只鬧同自己意議唔同嘅人,想下最近政府做咗乜同政府嘅態度,政府要維護嘅係乜嘢,警察嘅職責,所用嘅暴力合唔合乎人道,而示威嘅人點解會有咁嘅行為,因咩原因要令100萬、170萬、200萬人行出嚟。
當然你亦有自己嘅睇法,你亦有自己嘅著眼點、你亦有自己關心嘅事,但都嘗試分析各方面,同得自己對得人

大宅

回覆 tem_2106 的帖子

你都識講啦, 白衫係黑社會, 當日佢地都未入閘去打人, 只是手拎木棍之類既攻擊性武器.
但黑衣人見白衫手執

武器仍

不停挑釁白衫, 粗口, 向白衫淋水. 黑衫以為佢地報左警, 警察0黎到都係警察同白衫打. 佢地可以"觀戰".
可惜...警察遲0黎, 所以佢地最終比人打, 因此好嬲警察!
問題係...點解黑衫要挑釁白衫先??!!
你可以去搵一晚去旺角, 講粗口鬧黑社會仲要搵水淋人, 你睇下會唔會比人打? !!

大宅

tem_2106 發表於 19-8-21 12:13

咁點解要無差別打其他人? 又點解釋呢? 當黑社會打人你覺得好平常, 警察執法係 ...

如果你覺得香港既警察同政府咁唔可信,建議你選擇移民,去你覺得公正公義既地方。

大宅

回覆 aurora2011 的帖子

即係即使警察同政府有錯,作為巿民唔係提出政府去糾正去正視,而係要自己移民自己走?

大宅

tem_2106 發表於 19-8-21 13:28

即係即使警察同政府有錯,作為巿民唔係提出政府去糾正去正視,而係要自己移民自己 ...

香港係可以自由表達意見,但前提係要通過合法的方法。
警方有錯,我唔否認,但唔代表黑衣人就可無法無天!

大宅

tem_2106 發表於 19-8-21 00:16
可唔可以套用佢警察父母個句,怕就唔好出街、怕就唔好返學啦

如果你都覺咁回應係有問題,咁你又點可以接受 ...

如果同學問佢,第一時間要答(你咁樣我係唔會驚架)

大宅

hongkongmacau 發表於 19-8-21 04:29
A. 刑事恐嚇根據 第200章《刑事罪行條例》 第24條 ,刑事恐嚇是刑事罪行。
  • 威脅會傷害其他人的身體、財 ...

• 你覺得有用咩?

大宅

tem_2106 發表於 19-8-21 11:32
    回覆 bobocheung65 的帖子

如果你有思想,你都應該要諗諗,警黑勾結、官黑勾結,警察選擇性執法,你可以教 ...

其實如果警黑勾結、應該黑衣示威者都有收
    兩家茶禮
    點解甘多次黑衣人到處攪事,放火次次比甘多警告,比晒機會佢地唔走,又唔拉晒佢地既?

大宅

tem_2106 發表於 19-8-21 11:02
    回覆 hellolo 的帖子

721無差別襲擊喎,你唔知咩事咩?如果搭西鐵都叫集結係犯法,我應該同你溝通唔到:lau ...

大宅

tem_2106 發表於 19-8-21 13:28

即係即使警察同政府有錯,作為巿民唔係提出政府去糾正去正視,而係要自己移民自己 ...

你哋嘅糾正方式令人擔憂,破壞公物、衝擊立法會、搭地鐵唔使錢、阻街阻路阻人返工、阻機場打記者、打司機打爛人車.....咁樣同政府提意見?你教仔都係咁教?

大宅

tem_2106 發表於 19-8-21 11:26
    回覆 sandy1981 的帖子

佢電話都顯示咗,佢搭緊西鐵入去時,已經報警元朗有白衫人打人,如果要入去挑機, ...

同佢地講都嘥氣,琴日單60歲阿伯比差佬虐打,都可以話人哋個cctv係假嘅

大宅

tem_2106 發表於 19-8-21 13:01
    其實我出依個post 只係想有啲人可以諗下自己支持嘅諗法之餘,都將心比己。分析下,唔好只鬧同自己意議唔同 ...

仲有咪成日騎劫200萬人啦
    唔好以為全部人支持攪亂香港
    佢地天真地以為只要自己唔攪事,係和平遊行就得,結果比人地自high

大宅

sandy1981 發表於 19-8-21 11:32
    麻煩上YouTube 自己去揾真相!再自己分柝下

真相就係官黑勾結,全香港市民震驚,你唔好只係上藍色網或YouTube 搵資料,你再睇真啲就會搵到真相

首頁
    12345...7

尾頁

跳至