婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人既奶奶係咩都要加把口,咩都關佢事咁?
我同老公係屋企睇戲,咁食下薯片,又要話咁熱氣,咁夜食薯片,好肥。

我地鍾意打邊爐出街食,反黎聽到,又話我地熱氣唔健康。

好心問佢食唔食宵夜或糖水,又話好肥,唔食。。

最大問題係咩呀???我地成日買零食反黎,佢可以成日食哂我地既,咁你根本會食,你咁多野講做咩姐???

男爵府

回覆樓主:

我諗起我99
竟然賴係因為我所以我老公變到中意飲可樂,話佢以前唔會飲,乜乜物物...
但其實我想講,我老公一路都有飲,只不過以前佢收工夜番屋企,懶去超市買 咁都入我數

複式洋房

galboss 發表於 19-9-4 06:12
我同老公係屋企睇戲,咁食下薯片,又要話咁熱氣,咁夜食薯片 ...

有,麻煩99會間中上嚟我哋屋企,私自入我哋睡房,我覺得好冇禮貌,唔尊重別人!其實有我哋屋企鎖匙已經麻煩㗎啦,不過結婚前佢都有鎖匙,白痴隊友又比新鎖匙佢,討厭!
裝修嘅時候又上嚟睇,又爭住幫手負責收傢俬電器,實質想八卦我地買咩牌子,有冇亂洗錢,最重要嘅係,令人覺得佢自己有用!

複式洋房

回覆樓主:

我99都係, 佢乜都要理,乜都要比意見同批評,一齊住感覺有時好辛苦,喺屋企好無自由。 搞到我收工都唔想返屋企。

男爵府

回覆樓主:

只係佢無節目無生活咪每件事都要加意見囉

別墅

回覆 Yee_ng 的帖子

我奶奶係有好多節目,又跳舞又唱歌,但就係要加把口,係要話下我地

男爵府

回覆樓主:

咁可能因為年紀大要養生,你地後生重有本錢食,好食嘅多數都係唔健康介得清人生少好多樂趣

別墅

McTea 發表於 19-9-5 15:34
我99都係, 佢乜都要理,乜都要比意見同批評,一齊住感覺有時好辛苦,喺屋企好無自由。 搞到我收工都唔想返 ...

完全同我奶奶一樣!嘜都要管 要理 要批評!
佢嘅就永遠啱永遠No.1 人地就永遠都係錯嘅!
生咗小朋友後仲煩,樣樣嘢都要佢話事,又咁又咁,有時真係好想問到底我係bb個媽定你係bb個媽?

別墅

galboss 發表於 19-9-5 00:12
我同老公係屋企睇戲,咁食下薯片,又要話咁熱氣,咁夜食薯片 ...

麻煩奶奶,永遠都意見多多!嘜都要聽佢講,好似全世界都要圍住佢嚟轉咁!

大宅

MAMAEGG 發表於 19-9-6 15:23
完全同我奶奶一樣!嘜都要管 要理 要批評!
佢嘅就永遠啱永遠No.1 人地就永遠都係錯嘅!
生咗小朋友後仲煩 ...

一樣,煩死
吾出聲,就不斷講說話比你聽

大宅

回覆樓主:

其實最大問題係您要同奶奶住。

大宅

galboss 發表於 19-9-5 00:12

一 9樣,我99又勁中意搭嘴,睇電視食下薯片就話我地肥死啦,唔健康,有時出去食飯又話唔健康,多油多鹽之類,半個月都唔出去一次又點唔健康,都唔知點話佢!同我老公係度講緊野,佢根本唔知乜,就聽到一句半句,又開始走來搭嘴!帶佢去食buffet,一上台就開始話唔好食咁多肉啊,唔健康啊,唔好食咁多生冷海鮮啊,會肚屙,食多d菜啦,我叼!五六百蚊叫我地去食菜咩!

別墅

回覆 wingyuT 的帖子

真係好似好似,到底點解d奶奶都係咁。我真係好怕人煩,都咁大個人啦,重要管細路咁管。點解做咩都唔滿意?

大宅

galboss 發表於 19-9-8 23:48

真係好似好似,到底點解d奶奶都係咁。我真係好怕人煩,都咁大個人啦,重要管細路咁管 ...

我老公三張半啦,日日食完早餐我99就會話抹嘴啊,飲多杯水啦,唔好襯呢對鞋啦,唔好睇啊,真係聽到火都來

別墅

今日又煩過,買隻碟都要話,又話重又話唔好用,又唔係比你用,我自己用,關你咩事?

別墅

wingyuT 發表於 19-9-8 18:34
一 9樣,我99又勁中意搭嘴,睇電視食下薯片就話我地肥死啦,唔健康,有時出去食飯又話唔健康,多油多鹽之 ...

真是同我一樣,你還好得99話,我是俩個都是咁,咩都有句講下,99响厅我同老公係房講野,拒听到都响度搭話!都唔知點解咁多声气,唔講野又冇人話拒哑的!62見你买零食返來立即黑哂面!响都細細声話我!夜晚食零食又話!

別墅

galboss 發表於 19-9-10 00:28

今日又煩過,買隻碟都要話,又話重又話唔好用,又唔係比你用,我自己用,關你咩事? ...

我买支光管都話我啦!但問題是我間房沒灯的,得台灯又暗,买個排插又話,咩都話一餐

別墅

笑死人,洗唔洗幫個仔沖埋涼?haha

大宅

回覆 xww 的帖子

我奶奶都係咁... 至慘我唔係食零食, 我係食生果都可唔好食咁多,有D就話寒涼, 有D就話濕熱.... 俾小朋友食一包紫菜都話熱氣... 你話係咪冇野講揾野黎講...

別墅

jannykim 發表於 19-9-13 15:48
回覆 xww 的帖子

我奶奶都係咁... 至慘我唔係食零食, 我係食生果都可唔好食咁多,有D就話寒涼, 有D就話濕熱 ...

所以好的66.99遇到真是要好好珍惜!

首頁

尾頁

跳至