時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

究竟知唔知有D訴求係破壞緊法治? 唔明點解可以做到公務員, 辭職罷啦, free番個位出嚟!!!

有署名「新公務員工會發起人」的人士,向行政長官林鄭月娥發公開信。信中說《逃犯條例》修訂草案,引發席捲社會的風波,市民以至公務員團隊,身心極大創傷。政府管理層面對市民聲音和公務員團隊的關注,一直置若罔聞,日前才正式提出撤回修例,但對民間提出的另外四項訴求仍虛與委蛇。

信中說「撤回」與否,已非焦點,只「撤回修例」是杯水車薪,遠遠未能回應市民訴求及平息民憤;促請特首必須正面回應民間「五大訴求」,以廣為市民接受,而且公平、公正的方法處理,修補撕裂,令香港回復平靜,重回正軌。

信件最後說,希望特首能從香港人在今次風波展現的團結,了解香港人對良知的堅持、正義的執著、真相的渴求及自由的嚮往。

大宅

vpo0615 發表於 19-9-6 09:48
究竟知唔知有D訴求係破壞緊法治? 唔明點解可以做到公務員, 辭職罷啦, free番個位出嚟!!!

有署名「新公務員 ...

什麼新公務員,請不要代表我

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

代表唔到全港喎!! 首先新公務員辭職先, 唔好留係度吠

大宅

又係連登喪屍老作

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

作個新名稱,但內容依舊,沒新意。

子爵府

用自己名,開名投訴!吾好用别人作人數!

首頁

尾頁

跳至