時事熱話

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我老公都由黃轉藍,依家經常係屋企鬧佢哋係暴徒
從未適應這份工

大宅

Dollmoma 發表於 19-9-8 16:16
終於越嚟越多人睇到暴徒幾恐怖幾唔合理,其他真心為香港好又點會咁整爛野法,又破壞公共設施又打警察,成班 ...

呢班所謂義士, 上左唔少少女, 少女又竟然用身軀慰藉佢地, 太恐怖啦!點解香港年青人變成咁?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

恭喜你清醒,係一件好事,不過仲有好多事非不分癲倒黑白的人撐曱甴
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

子爵府

p_kotone 發表於 19-9-8 11:13
係亞!尼次警察真係忍辱負眾呀!其實我係外國住,香港的新聞好多都係fb或上網、所以一直以来我都係支持尼D ...

男爵府

p_kotone 發表於 19-9-8 04:52
睇清楚左覺得好恐佈!有一股力量原來不段在洗香港人腦!黑衣人完全將自己做嘅野正當化!自己拆左自己個家要 ...
多一個都好,歡迎您

大宅

回覆樓主:

暴徒覺得自己好形,整爛哂啲野又放火,玩完開單俾佢就知大鑊啦, 賠1世都賠唔完,最好香港唔夠位,俾佢返大陸勞改

大宅

你俊熙 發表於 19-9-8 22:08
暴徒覺得自己好形,整爛哂啲野又放火,玩完開單俾佢就知大鑊啦, 賠1世都賠唔完,最好香港唔夠位,俾佢返大 ...

可惜拉佢地唔到,就算拉到都係社服同重罰500港元。

複式洋房

一早就知佢哋會愈嚟愈過份由細到大都唔鍾意蘋果日報
根本有曬自己嘅立場灌輸讀者
好開心有人清楚理智返

大宅

大時了了 發表於 19-9-8 22:21
可惜拉佢地唔到,就算拉到都係社服同重罰500港元。

就係呢樣太唔忿氣了
錢唔駛賠,做錯野責任唔駛負,
真係想迫到人地開真槍,
咁都係抵死

公爵府

p_kotone 發表於 19-9-8 11:13
係亞!尼次警察真係忍辱負眾呀!其實我係外國住,香港的新聞好多都係fb或上網、所以一直以来我都係支持尼D ...

好多心仲係度盲目撐暴徒,希望多啲人會清醒。
jm你係外國可以嘅話請俾多啲人知道香港情況,

大宅

我本來係淺黃,兩邊資訊都睇,睇得多自己分析多,就慢慢轉深藍:)

大宅

今日飲茶,隔離枱長輩係藍,後生(都應該三十中) 係黃
聽到我火到lai

黃:150 係阿爺攪
藍: 家人團聚係人道問題,冇得唔比,你叫港男唔好番大陸娶囉

黃: 自由行迫爆香港
藍:sars 之後經濟好差,當時係為咗帶起香港經濟

黃:我唔信美國有插手
藍:咁明顯你都唔信?
黃:係因為阿爺要大陸化香港,黑化香港司法,我哋站出嚟。美國都受到感動
藍:佢哋日日想迫大陸出手,因為想用國際壓力去打中國,唔係香港,今次貿易戰中國本應該勝算高,家下香港幫倒忙
黃: 講到尾中國衰,佢仲咩要同美國打貿易戰
(呢下我聽到好火滾,明明係美國玩野先,佢講到中國不自量力去挑人機)

子爵府

希望多啲人會清醒過來!
政府應該出動心理學家,在現場不斷廣播,反催眠佢地!
黃人 只會將警察妖魔化,將自己惡行合理化!

大宅

藍:你唔諗政治,我同你講民生,家下係咁亂整爛野,對香港人好咩?經濟都轉差
黃: 我哋係有目標咁破壞公營機構的東西,唔係亂破壞。佢哋唔係以民為本,只為中國出賣香港人,抵死。經濟方面,有經濟學家話香港係一年內會差,所以家下有冇反送中衝突,經濟本應都會轉差,唔關佢哋事

我堅係聽到好火,我忍唔住係自己個枱大聲講,自己揾塊鏡照下,你邊忽唔係Chinese
你咁憎自己,怨你唔識投胎啦

走咗,聽到歪理冇胃口

複式洋房

講黎諷刺,係721令我醒覺。

叫到佢地攻擊中聯辦燒國旗,否決示威者不是港獨的謊言。

用列車真市民做盾,中傷警察,否定佢地愛香港。

子爵府

回覆樓主:

其實藍黃中立都係香港人,出心大家都想香港好,最怕被居心叵測嘅人騎劫去做了傷害香港的事,回顧返成個故事,實在太匪而所思,無端端騎劫為港獨,好似遊行就認同佢哋咁,有些朋友都很不甘,道不同,但扯上關係咁

複式洋房

我唔會投票俾泛民。

別墅

我都係㗎,不過我由7月1號破壞立法會開始轉。
616我都有去遊行。

但我身邊大部份人都係黃色,當我轉顏色嘅時候佢哋都好嬲,不停幫班曱甴搵藉口,堅稱佢哋係孩子,破壞嘅人全部係收錢或者臥底。

我本身都唔係話好支持警察,但久而久之,我反而唔支持警察唔夠狠,次次佢哋搞破壞嘅時候都未到場,我支持嚴正執法。

ccysj01    發表於 19-9-9 21:35
大米愛老鼠    發表於 19-9-9 09:36

別墅

mimi88 發表於 19-9-8 21:48
恭喜你清醒,係一件好事,不過仲有好多事非不分癲倒黑白的人撐曱甴
...

我身邊依然好多不分癲倒黑白的人撐曱甴 ,而佢地環境都係唔錯,我真係唔明佢哋個腦諗乜,佢點樣教導下一代是非對錯。
曱甴破壞完全唔提,只會鬧做乜無啦啦又封地鐵站,警察又放催淚彈影響市民。

男爵府

回覆樓主:

醒得好,希望你感染埋身邊d黃人

首頁
12345...6

尾頁

跳至